hirdetés

1MORE ComfoBuds Mini TWS fülhallgató teszt

Az egyetlen ami befér a bukó alá

teszt
1MORE ComfoBuds Mini TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Goboo

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-21

A 1MORE nemrég durrantotta be a legújabb fülhallgató szériáját, amiből a ComfoBuds Prót és a PistonBuds Prót már teszteltük és jelesre vizsgáztak, a sort viszont a mai tesztalany, a ComfoBuds Mini teszi teljessé. Szerintem ez a leghasználhatóbb cucc a mindennapokban, és nagyjából ugyanazt tudja mint a nagytesók: remek ANC, app alapú állíthatóság, alvássegítő funkció, de a fő különlegessége az, hogy extrém pici, akár bukósisak alá is felvehetitek, de aludni is lehet benne. Az ára durván 30 000 Ft, viszont nem nagyon van még egy ilyen kicsi termék a piacon. A Goboo spanyol raktárból küldi, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Comfobuds Minivel ilyen nem történhet, ugyanis nagyon apró, de a zajongói még kisebbek. 3,7 gramm darabja és konkrétan ha a fületekbe rakjátok, nem lóg ki a fülkagyló síkjából, szemből gyakorlatilag láthatatlan a cucc.

Ennek alapvető jelentősége van a használat során, ugyanis ez az egyetlen olyan fülhallgató, ami befért a full face sisakom alá.

Ez egyben azt is jelenti, hogy elektromos uniciklizés közben is tudok zenét hallgatni, de ha ti motoroztok, akkor ez nektek is megadatik, de persze senkit nem akarok erre bíztatni, mert veszélyes „ésatöbbi”. A dolog másik hozadéka, hogy elég mélyen belemegy a fületekbe, tehát nem is nagyon akar onnan kiesni, sőt alig látszik, szemből például konkrétan egyáltalán nem. Ez persze azt is jelenti, hogy hiába a csodálatosan tiszta mikrofonhang, a zajszűrés és a hasonló technológiák – 4 mikrofon + DNN algoritmus -, amivel tele van a sajtóanyag, sajnos nagyon halk a beszélgetés. Előerősítés szerintem nincs, és alapvetően messze van a szátoktól a füles, szóval ezzel nincs mit tenni, ne ezt vegyétek, ha headsetet kerestek.

A minőség, mint minden termékük kapcsán remek, szép letisztult a dizájn, mintha egy Apple termék lenne,

ráadásul jól tűri az izzadtságot is, ami az IPX5 szabvány teljesítésében nyilvánul meg. Feltölteni Type-C porton keresztül lehet a bölcsőt, ami 18 órányi – 3 újratöltésnyi – üzemidőt biztosít, ehhez jön még hozzá a bogyókban lévő 6 órányi kakaó. Ennél nagyobb menőség, hogy 10 perc töltéssel bele lehet küldeni 90 percnyi zenehallgatási időt – 6 órához viszont, 70 perc kell -, amire mondhatjuk azt, hogy igazi gyorstöltés. Ráadásképp vezeték nélkül is bele lehet küldeni az elektronokat, és itt sokkal több értelmét is látom, mint egy telefon esetében, ahol 10-15 W-tal lehet szerencsétlenkedni a szokásos kábeles 67 W helyett. A fenti számok a gyakorlatban is igazak, amíg nem kapcsoljátok be az ANC-t, az ugyanis szépen megeszeget az üzemidőből 1-2 órát, de hát ez teljesen normális, a többi konkurensnél is ez történik.

 

1MORE ComfoBuds Pro – Túl kicsi a jó vezérléshez

Minden ilyen pici bogyónak van egy nagy baja, a vezérlés. Egyszerűen nem fér el rá elég fizikai gomb, amivel vezérelni lehetne, szóval marad a tapipad, vagyis az érintés alapú állítgatás. Ez egyben azt is jelenti, hogy túl sok mindent nem lehet csinálni, 2-3 dolgot tudtok állítgatni – ami az appból átkonfigurálható -, illetve van rajta egy közelségérzékelő infra szenzor, így ha kikapjátok a fületekből, akkor automatikusan megáll, ha visszateszitek, akkor pedig elindul a muzsika.

Ehhez még egy dolognak kellene társulnia, hogy végre ne elcsipogja, hanem kimondja az adott funkció aktiválódását.

Szerencsére az alkalmazásban nyomon követhető, melyik pittyegés mit jelent, szóval viszonylag gyorsan megtanulható minden. Már korábban is említettem más modelleknél, hogy van egy pop-up menü, ami a csatlakozáskor felugrik a telefonotokon, és mutatja a töltöttséget és hogy mi hogyan van beállítva. Ez egy nagyon jó funkció, ugyanis így soha nem fogjátok elfelejteni töltőre dugni a bölcsőt. A vezérlés egyébként egyszerű, dupla és tripla kopp, illetve hosszú nyomás, amire én a számléptetést, a hangerő állítást és az ANC/transparency mód váltogatását tettem.

Ez utóbbi valójában 3 lépcsős, zajszűrés, hangok beengedése és kikapcsolt állapot, de az első a lényeges, ezt ugyanis további 3 lépésben lehet állítani. Igaz, csak az appból, erős, enyhe és szélzaj csökkentés közül választhatunk, de mindegyik eléggé frankó. Állítólag 40 decibelnyit is le tud vágni a zajból, ami talán túlzás, de kifejezetten jól működik, ahogy ezt már a 1MORE termékeknél megszokhattátok. Ráadásul a hang is pazar a lehetőségekhez képest, de azt azért tudni kell, hogy minél kisebb és egyszerűbb a membrán, annál kevésbé lesz jó a hang. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 2 darab 7 mm-es dinamikus meghajtótók van, amiből tényleg kihozták a maximumot.

A hangja jó, ezt kimondhatom, de nyilván vannak ennél szebb hangot produkáló modellek,

mint a ComfoBuds Pro. A hangkép szép, elválnak a hangszerek, nincsenek idegesítő tüskék a magasakban vagy puffogó mély, rendben van az összhatás – Luca Bignardy nevét kell itt megjegyezni -, de a hang felbontása lehetne jobb, ehhez viszont már rezgőarmatúrás megoldások kellenének. A basszus nem rossz, de nyilván egy ekkora membrán nem tud eléggé rezegni ahhoz, hogy igazán impozáns legyen. Mivel ez egy ANC-s füles, nagyon komoly átviteli protokollt nem kell várnotok – nem is lenne a zajszűrés és a háttérzaj mellett értelme -, csak SBC és AAC áll rendelkezésetekre.

Van még néhány extra, amiről érdemes szót ejteni, már csak azért is, mert volt, amit csak akkor tudtam konfigurálni, ha mobilnetet használtam, helyi hálózaton – értsd: WiFi-n – keresztül nem minden működött:

 • vezérlés konfigurációja
 • töltöttség ellenőrzése
 • alvást segítő zene, ami a Soothing Sound
 • egyedi ekvalizer konfiguráció, a Sound ID
 • egyes funkciók ki- és bekapcsolása (Smart play, vagyis hogy figyelje, hogy kiveszitek-e a fületekből a fülest)
 • szoftver frissítés

Mint látható, az app elég sok mindent tud,

el lehet vele játszani, de szerintem a nagy extra ebben az alvássegítés. Mivel pici a füles, ezért fekve sem nyomja a fület, így akinek ilyen gondja van, az simán megpróbálkozhat a 1MORE ComfoBuds Mini által kínált megoldással. A legfontosabb persze az, hogy a vezérlést lehet állítani, már ezzel is kiegyeztem volna önmagában, a többi lehetőség csak extra.

Összegzés

A 1MORE ComfoBuds Minivel a cég betalált egy olyan piaci résbe, ahol ebben a 100 dollár körüli sávban nem nagyon van kínai ellenfele. Azért közel sem lett hibátlan a cucc, az egyik gond a kiváló minőségű, de nagyon halk mikrofon, a másik, hogy az ANC használatával mindenképpen áldozni kell valamennyit a minőség oltárán. Szerencsére számtalan erénye van a fülesnek, sőt ezek vannak jelentős túlsúlyban: jó a hangja, viszonylag jó a vezérlése, brutális a gyorstöltése, hosszú az üzemideje, de az igazán extra, az a mérete. Ilyen kicsi gyöszt még nem láttam korábban, befér a bukóm alá, és jól is szűri a zajt. Nem mondom hogy a motorosoknak találták ki zenehallgatáshoz, de hát fizikailag ez teljes mértékben kivitelezhető, sőt, akár aludni is lehet vele, erre a lehetősége néhány extra funkciót – pl. alvássegítés – is felhúztak.

30 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ami úgy jön ki, hogy a 99,99 eurós árat egy 10 eurós 1MORE és egy 5 eurós Goboo kuponnal le lehet csökkenteni 85-re, ami 32 000 Ft. Ha meghívjátok egy pajtikátokat is az oldalra, az további 5 eurót csökkent az áron, így jön ki a legalacsonyabb, 79,99 eurós ár, ami kereken 30 000 Ft. Az árban belefoglaltatik két ajándék is, az egyik egy újrahasznosítható szatyor, meg egy „Mi Casual Daypack” nevű hátizsák. A Goboo spanyol raktárból küldi a terméket, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Remek minőség
 • Tényleg nagyon pici, befér a bukósisak vagy kb. bármi alá, mert nem lóg ki a fül síkjából
 • Gyorstöltés
 • Jó hang
 • Jó zaj- és szélzajszűrés
 • Simán lehet vele aludni, olyan pici, illetve van alvássegítő funkciója

Kontra

 • Az ANC bekapcsolása jelentős zúgással jár
 • Nem olcsó darab
 • A mikrofonja nagyon halk

hirdetés