hirdetés

Haylou Moripods TWS fülhallgató teszt

Olcsó AirPods alternatíva

teszt
Haylou Moripods TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-17

A közösség egyszerre kiált fel: végre nem egy agybadugós füles. Bizony, a Haylou Moripods TWS füles semi-ear kialakítású, vagyis az Apple AirPodsra hajaz, ami támogatja az aptX szabványt, elzenél egy töltéssel 5 órát, és még jól is szól. Az ára pedig meg sem közelíti az almás riválisét, de nyilván nem is hozzá fogjátok mérni a BGHAYT33 kuponnal 9300 Ft-ért elhozható zajongót. Érdemes Air Parcel szállítással kérni, ami további 500 Ft költséget jelent, de köthető mellé vámbiztosítás, ami téríti az ilyen jellegű költségeket június 30. előtti rendelések esetén.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ehhez azonban érdemes levenni a gyári fóliát az aljáról, különben nem fognak tölteni. Elég nehéz volt a szürke szín mellett a sötétkék műanyagokat észrevenni, de szerencsére a Moripods kérhető fehér, fekete és pink színben is, ahol ez nem lesz gond.

Az összerakottságra nem lehet panasz,

viszont csak az IPX4 szabványt teljesíti a füles, és ez tapasztalataim szerint sporthoz nem igazán passzol. Több ehhez hasonló eszközt nyírtam ki az izzadtságommal, egyszerűen elkorrodálja a csatlakozókat a sós lé, vagy bejut a burkolat alá, és ott okoz mindenféle zavarokat. A Moripods meglepően jól tart, így végül elmentem benne futni és megállta a helyét itt is, de ez azért nem egy sportos füles. Érdemes még megemlítenem, hogy a Qualcomm chipje már a legújabb 5.2-es BT szabványt támogatja, ami atom stabil kapcsolatot eredményez, pedig mostanában sok cucc átvitele szakadozott nálam, de ezzel egyszer sem volt ilyen gondom.

A töltőbölcső 4 újratöltésre képes – 2,5 óra telepumpálni elektronokkal -, míg a Moripods füles üzemideje nálam 5 óra körül alakult,

ez egy picit átlag fölötti, de mivel 1,5 óra alatt újratölt, ezzel azért nem voltam elégedetlen. Azt viszont hiányoltam, hogy nem tud gyorstöltést a dokkoló, könnyű az olyan jó cuccokhoz hozzászokni, mint a 1MORE Dual Driver, de hát az egy teljesen más kialakítású termék.

A fülbe való zajongók szárán, a Haylou logó környékén lehet érintéssel vezérelni a funkciókat. Nagyjából a szokásos dolgokat csinálhatjátok:

 • 1 érintés: zene megállítás és elindítása
 • 2 érintés: előre és hátra lapozás a számok között, attól függően, hogy a balt vagy a jobbat nyomjátok meg
 • 3 érintés: elindítja a hangasszisztenst
 • hosszú érintés: kikapcsolja az adott szárat

Mint látható, a hangerőt NEM LEHET szabályozni,

ami a legfontosabb funkció lenne, és a saját zajkeltőimen szinte csak ezt, meg a számok közötti lapozást használom. Ez azért nálam eléggé nagy hibának számít, így ugyanis mindig elő kellett kotornom a telómat, ha változtatni akartam rajta. Természetesen a hívásokat is fel lehet venni és el lehet vele utasítani, de ez ma már annyira alap, hogy ha nem írtam volna le, akkor is tudná mindenki.

 

Haylou Moripods – Remek hang, nem gyenge mikrofon

Kicsit nyűgösen vettem használatba a hangerőállítás hiánya miatt a Moripodsot, de aztán menet közben mégiscsak megszerettem. A fülbe forduló semi-ear kialakításról azt kell tudni, hogy gyakorlatilag soha nem fognak úgy tömíteni, mint a gumiharangos, “agybadugós” néven is csúfolt társaik. Márpedig jó hangminőséget úgy a legegyszerűbb csinálni, ha szigeteled a környezetet, hogy minél kevesebb felesleges zaj jusson be a hangtérbe. Na ez az, amit a Moripods nem tud, vagyis a csendes szobát és a zajos utcát fejben teljesen el kell választanotok egymástól, hiszen más eredményeket fogtok kapni a két helyszínen.

Alapvetően technológiailag minden adott a remek hangzáshoz.

Modern Qualcomm QCC3044-es chip, BT 5.2-es szabvány, AAC, SBC és aptX Adaptive átvitel támogatása, ez utóbbira egy kicsit érdemes külön kitérni. Az új szabványt direkt úgy tervezték meg, hogy a vezetékes megoldások érzetét adja vissza, vagyis alacsony legyen a késleltetése, sok adatot – 420 kbps – át tudjon vinni, keveset fogyasszon és visszafele kompatibilis legyen aptX és az aptX HD szabványokkal. Ebből számotokra a lényeg az lesz, hogy az ilyen átvitelt is támogató eszközök üzemideje hosszabb, illetve nem csúszik a videók alatt sem a hang. Aki viszont tényleg nagyon széles spektrumot szeretne, annak az LDAC átvitel előnyösebb, erről a 1MORE Triple Driver cikkben írtam.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Kezdjük a csendes szobával, ahol nem kell nagyon izolálni a hangokat. Ha nincs semmilyen zavaró háttérzaj, akkor a Haylou Moripods remekül szól. 12 mm-esek a zajkeltő membránok, ami már elég nagynak számít ebben a kategóriában, szépen elvállnak a hangok, a mély nem dübög, a magas nem sziszeg, szóval 10 000 Ft-ért alapvetően elégedett voltam a teljesítményével. Sőt, megkockáztatom a TWS fülesek között most ez szól a legszebben ebbe az ársávban. Tömegközlekedve vagy csak egy zajosabb utcán sétálva viszont sokat csorbul a remek összhatás, ugyanis a fülbe forduló kialakítás miatt folyamatosan érkeznek be zavaró hangok, pl. a 30 éves Ikarus buszok ordítása a főutak mellett.

Ezzel értelemszerűen nem tud sok mindent kezdeni a füles, de nem is biztos, hogy neki kellene. Viszont az agybadugós fülhallgatók kétségtelen előnye, hogy egy jó memóriahabos gumiharanggal ez a probléma, azért orvosolható. És nem kell ehhez semmilyen zajszűrés, meg technológiai vívmány, csak a fizika egyszerűen így működik. Vagyis a lényeg: jó hangminőséget nagy háttérzaj mellett egyetlen semi-ear kialakítású fülestől sem kell várnotok. És ugyanez igaz például a repülésre is, ha sokat utaztok a fellegek között, akkor inkább egy ANC-vel szerelt gumiharangos megoldásra essen a voksotok.

A mikrofont agyon ajnározta a cég,

és tulajdonképpen nagyot nem is hantázott a vállalat. Tamás kollégával többször is teszteltük és eléggé más eredményt kaptunk az első próbához képest.

Eleinte nagyon rossz volt, aztán az összes többi próbánál meg elég jó, ami azért furcsa. Én a telefonom BT átvitelére gyanakszom, de a lényeg, hogy a hiba többé nem jött elő, így most abból az élményből merítek, amit ilyenkor tapasztaltam.

Azt kell hogy mondjam, nem rossz ez a mikrofon, egészen jól kiszűri a külső zajokat is,

de azért egy gumiharang nagyon hiányzik a normális tömítéshez. Viszont így is kihozták belőle, amit lehetett, szóval aki el tudja fogadni a fülbe oldalról befordulós hangkeltők sajátosságait, annak ez egy tökéletes eszköz lesz. A hang viszonylag tiszta, még nagy zajban is jól értettük egymást, nem volt vödör effektus, teljesen elfogadható a Moripods által nyújtott teljesítmény.

Összegzés

Nem szeretem a semi-ear füleseket, de a Haylou Moripods olcsón kihozta majdnem a maximumot a témából. Az idegesített, hogy nem lehet érintéssel állítani a hangerejét, és hogy csak IPX4-es védettséget tud felmutatni. Ezt leszámítva viszont a 10 000 Ft alatti ársávban ilyen hangminőséget nem nagyon ad más, és a mikrofonja is használható. Szolid működési idő, és a kellően kicsi dokkoló teszi fel az i-re a pontot.

Aki olcsó AirPods alternatívát keres, annak a BGHAYT33 kuponnal 9300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő Moripods egy jó választás, ami mellett kevés kompromisszumot kell kötni. Érdemes Air Parcel szállítással kérni, ami további 500 Ft költséget jelent, de köthető mellé vámbiztosítás, ami téríti az ilyen jellegű költségeket június 30-a előtti rendelések esetén.

Pro

 • Kellemes, letisztult dizájn
 • Jó minőség
 • AptX Adaptive támogatás
 • Elég jó hangkép
 • Használható mikrofon

Kontra

 • Nem lehet állítani a hangerőt az érintőgombon
 • Nem tömít eléggé
 • Nincs gyorstöltés

hirdetés