hirdetés

Blitzwolf Airaux AA-NH1

Az alacsony ár mindent visz?

teszt
Blitzwolf Airaux AA-NH1 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-06-06

A Blitzwolf az Airaux szériával azokat a sportolókat próbálja megszólítani, akik szeretnének olcsón hozzájutni egy elfogadható, stapabíró, soha ki nem mozduló füleshez. Ez többnyire azt jelenti, hogy ezeket a vezetéknélküli kütyüket fülpántos kivitelben gyártják, minél egyszerűbb kezelhetőséggel, izzadságálló burkolattal és vállalható üzemidővel. Az AA-NH1-ért biztosan nem kell feltörni a malacperselyt, 7200 Ft-ot kérnek érte, vámhatár alatti cucc, free shippinggel jön, így többletköltségekre nem kell számítanotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A gyakorlatban ez azért annyira nem egyértelmű, lévén minden mozdulatnál leng egyet a cucc. Ugrókötelezés közben olyan volt, mintha valaki ütögetné a nyakatokat, futás közben pedig a folyamatos mozgása irritált. Megnyomni tényleg könnyű, de a GGMM W600 oldalra szerelt gombjait is az, és az még kényelmes is. A problémára két megoldás van: hátrafelé veszitek fel – a gyártó is ezt javasolja -, akkor kevésbé mozog, vagy előre, és betűritek a póló alá, akkor is helyben marad.

A kezelőszervek mellett van egy értesítési LED is, ami a kikapcsolás-bekapcsolás és a párosítás állapotokat jelzi vissza, utóbbihoz nagyon hosszan kell nyomni a középső gombot. Az anyaghasználat itt is inkább az elmegy kategória, viszont IPX5 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, így elvileg az izzadságnak is. Szerintem egyébként ezek a szabványok semmi mást nem sugallnak, mint hogy kellően összeillesztették az anyagokat, nagyon spéci dolgokra nem kell gondolni.

 

Blitzwolf Airaux AA-NH1 – Hozza az átlagot

Az olcsó füleseknek általában az a rákfenéjük, hogy nem szólnak különösebben jól, amit az ár tükrében mindenki elvisel. A sport viszont zenehallgatási szempontból egy speciális eset, hiszen viszonylag ritkán végezitek süketszobában. Sokkal inkább vagy edzőteremben – ahol alapból ordít a zene –, vagy kültéren csináltok ilyesmit, ami távolról sem nevezhető zajmentesnek. Azt szerintem elfogadhatjátok valós állításként, hogy aki sportol, az közben nem prémium hangot akar hallani, csak valamit, ami elnyomja a külső zajokat, a cipő csattogását és a saját lihegését.

Ennek tükrében az Airaux AA-NH1 teljesen vállalható teljesítményt nyújt, tipikus V karakterisztikás hangzással operál, erős a basszus, emiatt kicsit dübörgős a hangkép, nagyon hasonlít az Airaux AA-UM2-re. Ez nem véletlen, itt is dinamikus meghajtók dolgoznak, ami az olcsóbb megoldás, szemben a hibrid vagy a rezgőarmatúrás technikákkal. Ez összességében azt eredményezi, hogy zajos környezetben, ahol alapból sok az alacsony frekvenciás hang, jobbnak éreztem, mint a csendes szobában. Előbbi esetben nem jön ki, hogy a magasak viszonylag gyengék, de az énekhang összességében tiszta, a közép jól elkülönül.

Nem mondom, hogy beleszerettem a hangképbe, de egyáltalán nem irritált, sportos fülesekhez ilyesmi illik. A kezelés a fizikai gombok miatt pofonegyszerű, nehéz eltéveszteni, mi mit csinál, nincs az a kavarás, mint a Tronsmart Onyx Ace estében volt. Természetesen itt is van mikrofon, ami a szobában használva meglepően jó, még alacsony háttérzaj mellett is használható. Zajszűrés nincsen, így nagyobb sebességű autózásnál már lehetnek problémák és a szél is tudja „amortizálni” a minőséget, de alap headsetnek teljesen elfogadható.

A cég nem hazudott, tényleg a helyén marad a füles, nem mozog, jól is tömít, sporthoz jól használható. A hosszú üzemidő kapcsán azért már van némi füllentés, valóban 4 órán át bírja egy feltöltéssel, de ezt azért olyan nagyon különlegesnek nem nevezném, sőt, inkább átlagos. Főleg, hogy BT 5.0-n kommunikál, ami elvileg egy nagyon takarékos szabvány. Ami az akkumulátorkapacitást illeti, a Banggood kicsit belezavarodott a számokba, egyik helyen 73, a másikon 110 mAh szerepel. A töltési idő nagyjából 1,5 óra, ezt meg tudom erősíteni.

Összegzés

A Blitzwolf AA-NH1 füles hozza az olcsó zajkeltők átlagos tudását, de biztosan nem használnám rá a „best of breed” angol kifejezést. Nincs vele semmi különösebb baj, ha jól elrendezitek, akkor nem lengedezik, remek sporthoz, nem esik ki a fülből, és a tipikus V karakterisztika sem bántó, de azért nem is prémium minőséget kell várni tőle.

Az olcsó termékek jellemzően nem prémium anyagokból építkeznek, ez itt sincs másként, de nem ez a legnagyobb hibája az NH1-nek, hanem a 4 órás üzemidő, ennél azért már sok konkurens tud többet. Azért az ajánlat 7200 Ft-ért így sem rossz, de pl. az AA-UM2 is majdnem ugyanezt tudja, hosszabb üzemidővel, TWS kiszerelésben. Az viszont biztos, hogy ha véletlenül megtapossátok vagy elvesztitek, akkor sem fog annyira fájni érte a szívetek, mintha egy 20 rongyos prémium cuccal tettétek volna ugyanezt.

Pro

 • Tényleg nem esik ki a fülből
 • Olcsó
 • A fizikai gombokat könnyű megnyomni
 • Egész jó mikrofon

Kontra

 • Az üzemidő maximum átlagos
 • Az anyaghasználat lehetne jobb

hirdetés