hirdetés

Tronsmart T7 Mini TWS hangszóró teszt

Túl olcsó, hogy igaz legyen, pedig az

teszt
Tronsmart T7 Mini TWS hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-15

A Tronsmart harmadik, új szériás hangszórója a T7 Mini, ami egy 15 W-os hangszóró, és természetesen TWS módban képes egy másik hasonszőrű cuccal együttműködni. Ez is kapott egy divatos, ütemkövető LED-et, mindenféle folyadéknak és pornak ellenáll, és nem is kell elkölteni rá egy afrikai állam éves költségvetését. 8000 Ft-ot kérnek érte az NNNRendeljkinait48  kuponnal, magyar raktárból érkezik, és a szállítás is ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 11

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az adatátvitel többféleképpen történhet, a legcélszerűbb a nagyon alacsony késleltetéssel rendelkező BT 5.3-as chip segítségével vezeték nélkül átvinni a hangot,

de aki szeretné, az a jack bemenetet is használhatja, vagy éppen a micro SD kártya helyet. A Type-C nem tud visszatöltést, ehhez nem elég bika az akku – 2500 mAh –, ellenben 18 órán át életben tartja a T7 Minit, kivéve persze, ha megy a LED, mert akkor az üzemidő drasztikusan lecsökken, 8 órára. Ez egyébként még mindig nem annyira kevés, mint a két kisebb tesónál, akit meg zavar, az kikapcsolhatja. Összesen háromféle módban képes működni, kikapcsolt, lélegző – miközben vált hétféle szín között -, és statikusan változóban, jól néz ki, de semmi különöset nem tud, leszámítva azt, hogy hellyel-közel követni tudja a zene ütemét.

Ami a fájlformátumok lejátszását illeti, pontosan ugyanúgy lekezel mindent, mint a többi Tronsmart modell,

amibe micro SD kártyát lehet dugni. Már amennyiben be tudjátok ügyeskedni a lyukba, ugyanis iszonyatosan mélyen ül a bemenet, kivenni pedig még nehezebb, én a párom szemöldökcsipeszét használtam erre a célra. Cserébe viszont az mp3, a flac, a vmw és a wma formátumok sem okoznak neki gondot. Ha viszont bent volt a kártya, produkált furcsa jelenségeket, amit BT kapcsolaton keresztül nem, például állandóan vissza akart váltani Bluetooth-ra, majd megállt a vezérlés, nem lehetett lejjebb venni a hangerőt és hasonlók. Ez nem egy kardinális probléma, mert szinte mindenki vezeték nélküli kapcsolattal használja, de hát akkor is, ilyen hibát hogy lehet egy terméknél nem javítani? Lehet, egyedi esetről van szó?

Bár a Tronsmart olcsó hangszórói nagyrészt hasonló külső elemekből építkeznek, a belső komponensek mások. Egyrészt a T7 Mini 15 W-os és nem csak 10 watt mint a Trip és a Groove 2, másrészt a látszat ellenére nem is körsugárzó, mint a T7. Kerestem normális robbantott ábrát a Miniről, de nem nagyon találtam. Hallás alapján viszont csak előre nyomja ki magából a hangot, a Tronsmart felirat felé, ott viszont egészen jól szól. Azért, hogy a teszt relevánsabb legyen, kölcsönkértem Atti kolléga két T6 Element Minijét – a tesztet itt olvashatjátok -, és összehasonlítottam az új modellel, hogy halljam, hangminőségben változott-e valami.

Azt kell mondjam, hogy a T7 Mini hangja sokkal jobb, mint a T6 Minié.

Alapvetően vannak a T7 Mininek is hibái, de egymás mellé téve a két hangszórót, eléggé drámai a különbség. A T6 alapproblémája az, hogy olyan a hangja, mintha egy digitális szűrő eltüntetné a hangspektrum egy jelentős részét. Például mély nem nagyon van, különösen az a dörmögő basszus, amit annyira jó hallgatni. Ha a lelki szemeim elé képzelek egy hangkeltő membránt, akkor ezt azzal azonosítanom, mintha túlzottan merev lenne, és nem tudnia eleget nyúlni, emiatt kicsit „nazális” lesz az összhatás. Ehhez képest a T7 Mini sokkal ércesebben szól, szebben, tisztábban törnek belőle elő a hangok, viszont van egy kis felesleges zörgés a zenében, mintha a színpad szélén, az oldalfüggöny mögött valaki kamuból cintányérozna. A teljesítmény 15 W, maximum hangerő környékén sem torzít, ha pedig ezt keveslitek, akkor kettőt összekapcsolva ez duplázható. Érdekesség, hogy ezt a technológiát nem TWS-nek hívja a cég, hanem csak annyit írnak, hogy „Double sound, double fun”, de a lényeg az, hogy ezek is sztereóban szólnak, legalábbis az állításuk szerint.

Szóval a verdikt az, hogy jobb lett az új széria hangja,

de azért ez csak az ára tükrében értendő, egy 2-3x ennyibe kerülő eszköz – de a Tronsmart T7 is – kenterbe veri. Viszont ha hordozható, táskára, bringakormányra, rollerre akasztható hangszórót kerestek, még mindig a T7 Mini a legjobb. Ami továbbra is örvendetes, hogy a mikrofonja ennek is kiváló – ahogyan a többi Tronsmart cuccnak is az új szériában – a tippem az, hogy azonos hardveren osztozik a testvéreivel. Simán 9/10-nek értékelem, úgy, hogy a túloldalon is egy hangszórót – az EarFun Uboom L-t – használtunk, és egy csendes szobában tökéletesen lehet kihangosításhoz használni.

Összegzés

A Tronsmart T7 Mini hozza a papírformát, ahogyan a többi eddigi Tronsmart termék is. Nem igazán van ennyiért konkurense, mert olyan alacsony az ára, de egyben ez is a limitációja a termékeiknek. A T7 Minire viszont ebben a „keretrendszerben” nem nagyon tudok rosszat mondani – leszámítva a micro SD kártyás furcsaságokat –, jó hang, hosszú üzemidő, remek anyaghasználat, és viszonylag sok extra funkció színesíti az összképet, sőt a mikrofonja is kiváló, és két darabot összekapcsolva TWS módban is képesek muzsikálni, ezzel megduplázva a teljesítményt.

Igazából semmilyen érvet nem tudok felhozni ellene, 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNRendeljkinait48  kuponnal, magyar raktárból érkezik, és a szállítás is ingyenes.

Ez a 8000 Ft annyira kevés érte, hogy gyakorlatilag bekúszik a nála elvileg olcsóbb Groove 2 modell árazása alá, így a RendeljKínait történelmében először adtam valamire 11-es ár/érték arány pontszámot.

Pro

 • Kategóriájában jó hangminőség
 • Remek mikrofon
 • Kellemes minőség, jó dizájn
 • Többfunkciós LED fényjáték
 • Hosszú üzemidő
 • Nagyon alacsony késleltetés

Kontra

 • Egyetlen kicsi, illesztési hiba a mesh anyagon, amit találtam
 • Ha bent volt a micro SD kártya, akkor megőrült a vezérlés

hirdetés