hirdetés

Tronsmart Trip TWS hangszóró teszt

Zenei cukiskodás

teszt
Tronsmart Trip TWS hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Ambient
írta: Ambient
2022-09-06

A Tronsmart bedurrantotta a gyártósorait, és elkezdte ontani az új szériás hangszóróit. A Tronsmart T7-tel eléggé betalált, de azóta megjelent a T7 Mini, a Groove és nem is olyan régen a Trip is, ami az elmúlt évek legmókásabb táskára akasztható hangszórója. Itt nem a teljesítmény – 10 W – a lényeg, hanem a vicces kinézet, a sokféle szín, a kellemes anyagok, és az, hogy felakaszthatjátok a táskátok oldalára. Az ára még befér 7000 Ft alá az NNNRendeljkinait46  kuponnal, a szállítás ingyenes, és most figyeljetek, magyarországi raktárból érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kinézete nagyon mókás, egyszerűen imádom.

Fura, lekerekített sarkú téglatestet vontak be zöldes színű mesh anyaggal. A gombokat és a brutális méretű Tronsmart felirat színezését néhány árnyalattal eltolták, és már kész is a tökéletes összhatás. Az anyagminőség pazar, masszív kis cucc ez IPX7 minősítéssel, gyártási hiányosságok nélkül. Alul szilikonláb felel a helyben maradásért, baloldalt egy – sajnos nem elasztikus – tartófül van, ezzel tudjátok a táskátokra felcsapni. Egy karabinert elfogadtam volna a dobozban, de hát annyira olcsó a cucc, hogy ez nem elvárható, és a hiányosság fillérekből pótolható. Jobb oldalt laknak a portok, a jack és a Type-C, végre elhagyták a semmire sem jó, sosem használt micro SD-t is.

Felül a vezérlőgombokat találjátok, amik ki is emelkednek a Trip síkjából,

a jelek pedig eléggé egyértelműen mutatják melyik mire való, talán csak a BT kapcsolatért felelős szorul némi magyarázatra. A Trip az 5.3-as szabványt támogatja – majdnem 20 méteres hatótáv és szinte nulla késleltetés –, és ha duplán megnyomjátok a gombját, akkor sztereó párosító módba lép, ilyenkor 2 darab Trip képes összekapcsolódni TWS protokoll segítségével és sztereóként szólni. Vagyis a 10 W-os teljesítményt meg is lehet duplázni, ami már nem is olyan rossz, de nyilván nem tudnak ennyit ezek a csöppségek. Ellenben az üzemidejük elég durva, 50%-os hangerőn 20 órán át zenélnek, feltölteni őket pedig kb. 2,5 óra, ami igencsak rendben van. Visszatöltés nincs, ehhez egyszerűen túl kicsi a 2000 mAh-s akku kapacitása. Egyetlen dolog nem tetszett, hogy nincs töltöttség visszajelzés, amiért kár.

Forrás: Geekbuying.com

Ami a hangját illeti, nagyon sok rosszat arra sem tudok mondani a 7000 Ft-os ár ismeretében.

Ez nem körsugárzó, 2 teljes spektrumot lefedő membrán nyomja ki a hangot, és nyilván a bazi nagy Tronsmart felirat felé, véletlenül sem arra, amerre nincs semmi. Természetesen egy ekkora kütyütől nem lehet csodákat várni, viszont ahhoz képest egészen szépen szól. Magasabb hangerőn sem torzít, kicsit fakó a hangkép, és nyilván két apró rezgőfelület nem tud ennél szebbet kipumpálni magából, főleg, hogy nincs külön magas- és mélysugárzó. Basszusban vérszegény, nincs ereje igazán megrezegtetni a levegőt, kicsit olyan püfölős az egész, viszont felül sem sziszeg, nem akarják átszúrni az ember dobhártyáját a magas hangok. Az énekhang egészen tiszta, talán ez a legnagyobb érdeme az apróságnak.

Összegzés

Mivel a Trip egy táska oldalára való zajongó, túl sokat nem kell tőle várni, az anyagminőség és a dizájn fogja eladni a terméket. Ez a két dolog nálam maximálisan betalált, végtelenül cuki kis szükségcucc, ami mindig a tatyótokon lóghat vész esetére. Az üzemideje bajnok, túl sokat nem tud, de elzenél kisebb térben, mondjuk egy kártyaparti felett.

Az ára megmosolyogtatóan alacsony, 6800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNRendeljkinait46  kuponnal ingyenes szállítással, magyar raktárból. Simán megvenném magamnak, de szerintem ajándéknak is tökéletes.

Pro

 • Olcsó
 • Remek minőség és dizájn
 • Nagyon hosszú üzemidő
 • Több színben is kapható, és ezek jól is állnak neki
 • Viszonylag könnyű a fül segítségével felrögzíteni

Kontra

 • Nem jelzi vissza a töltöttségét
 • Egy karabinert hiányolok a csomagból
 • (Ebben a méretben igazából nem lehet megfelelő hangképet létrehozni, a konkurensek is ilyenek, ezért tettem zárójelbe ezt a sort)

hirdetés