hirdetés

Tronsmart Groove 2 BT hangszóró teszt

Mindennek ellenállok

teszt
Tronsmart Groove 2 BT hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Ambient
írta: Ambient
2022-09-13

Folytassuk „tényfeltáró” tesztjeinket a Tronsmart új, hangszórókat magába foglaló szériája kapcsán, ahol a Trip után a Groove 2 a soros. Ez egy igazi mini, túlélő TWS hangszóró, vagyis jó masszív lett a szerkezete, és ez is összekapcsolható egy másik hasonszőrű eszközzel a sztereó hatás elérése végett. A mindent túlélő strapahangszóróért 9700 Ft-ot kérnek az NNNRendeljkinait47  kuponnal, ingyenes szállítás mellett, ráadásul magyar raktárból, extra gyorsan érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Jobb felül egy akasztófül található, amire a csomagolásban található karabiner akasztható fel,

e mellé kaptok még egy leírást, és két kábelt, egy Type-C-t és egy jacket, ha a BT nem felelne meg. További érdekesség, hogy van egy tripod mount – magyarul talán szabványos állványrögzítő furatra fordítható – a hangszóró alján, vagyis állványra lehet szerelni, bár ennek a 10 W-os teljesítmény mellett nem tudom mi a szerepe, a kutya nem fogja ezt hangosításra használni, ahhoz egyszerűen nem elég bika.

Felül a vezérlőgombok találhatók, nem vesézném ki mi mit csinál, mert magától értetődő. Talán csak annyit érdemes kiemelni, hogy a bekapcsoló gomb kitartó nyomkodásával lehet váltogatni a LED formációi között, ami a fronton, a hangszórórács köré került beépítésre. Szintén üdvözítőnek találtam, hogy két visszajelző lámpácskát is elrejtettek a burkolat alá, egyik a töltöttséget, másik a kapcsolat állapotát mutatja színekkel.

Most, hogy letudtuk a „kötelezőt”, próbáljuk meg egy kicsit elhelyezni a Tronsmart univerzumban a Groove 2-t. A széria belépőmodellje a Trip, ez a legkisebb és legolcsóbb modellje a cégnek, teszteltük is. A következő lépcső a Groove 2, ami a Triphez hasonlóan egy kültérre szánt „táskára akasztható hangszóró”, és ezt a kis tömege és mérete is indokolja. Ezt követi méretben és tudásban a T7 Mini, aminek a tesztje folyamatban van, és ez a legnagyobb, kifejezetten bringa- vagy rollerkormányra szánt zajongó. A sort a Tronsmart T7 zárja, ami már inkább az asztali hangszórók táborát erősíti, de azért az is kapott egy csuklópántot, ha valamelyikőtök felszerelné valahova.

Forrás: Geekbuying.com

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Tehát a kérdés számomra az volt, miért válassza valaki az olcsóbb Trippel szemben a Groove 2-t, és erre néhány érvem – és egy ellenérvem – is van, kezdjük az utóbbival. A Groove egy 2500 mAh-s akkut kapott, amiből közepes hangerőn 18 óra üzemidő jön ki 50%-os hangerő mellett, míg ha bekapcsoljátok a LED-et, akkor ez 6 órára esik. Ez egy elég rossz cserének hangzik, de hibaként nem fogom neki felróni, mert tudom, hogy sokan szeretitek a csillogó-villogó színkavalkádot. A Trip ennél egy picit többet nyújt, 20 óra az üzemideje, de ez a gyakorlatban nem számottevő, szóval ez nem dönti el a párharcot.

A hang viszont igen, hiszen a Groove 2 érezhetően jobban szól, pedig mindkettőnek 10 W a teljesítménye.

Ezt annak tudom be, hogy más a két hangszóró formátuma, ebben a lecsapott sarkú kockában sokkal nagyobb rezgőfelület fér el, mint az ellaposított henger alakú Tripben, és ez igencsak jótékony hatással van a mélyekre. Sokkal öblösebb, lelket melengetőbben pumpál a Groove 2, mint a Trip, viszont ez sem annyira acélos, mint akár csak a 20 000 Ft-os kategória, van egy kis püfölős háttérhang az alacsony hanghullámokban. Ha magasabb frekik felé kacsingattok, akkor már érezhető egy kis összemosódás, magas hangerőn pedig bántóan sziszeg, de hát ezek a pici hangszórók ennyit tudnak, ez egyáltalán nem rossz ebben a kategóriában. Ha pedig keveslitek a teljesítményt, akkor össze lehet lőni egy második Groove-val, és máris sztereó módban hangoskodik 2×10 W.

További pozitívum, hogy nagy hangerő mellett sem torzít a Groove 2, viszont a hangerőmaximum elérésekor baromi hangosan sípol, hogy jelezze, itt a hangosítás vége, ezen még finomítanék. Érdemes még megemlíteni, hogy az 5.3-as BT szabvány miatt a hang semennyit sem késik, de ezt az új eszközöknél már megszokhattátok. Ami meglepett, az a mikrofon minősége, ugyanis a fronton elhelyezett nyamvadt kis luk alapján nem sok jóra számítottam. Ehhez képest a teszt alatt több telefonhívást is felvettem, és senki nem panaszkodott a rossz hangminőségre, sőt, észre sem vették, hogy nem a mobil mikrofonját használom.

Összegzés

A Trip utáni következő lépés a Groove 2, és ez is remek darab lett, pont annyival tud többet a kisebb modellnél, amennyit az ára indokol. Mondjuk ez nem túl nagy különbség, kb. 2000 Ft, így a Groove 2 éppen befért 10 000 Ft alá, ezért a pénzért pedig nem nagyon lehet jobb mini strapahangszórót kapni. Masszív külső, nem kellemetlen hang – de azért nem is olyan nagy szám -, karabiner a csomagban a felrögzítéshez, sőt, aki akar egy kis show-t, az felteheti egy állványra és bekapcsolhatja a LED-et, így dobva fel a hangulatot. Két darab pedig TWS módban képes sztereó hangszórópárosként is működni, ami mindig egy jó lehetőség egy kis teljesítménynövelésre.

Az érte kért 9 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami az NNNRendeljkinait47  kuponnal jön össze, teljesen indokolt, a szállítás ingyenes, ráadásul magyar raktárból küldik a cuccot.

Pro

 • Jópofa dizájn, ellenálló anyagok
 • Karabiner a felrögzítéshez
 • Hosszú üzemidő
 • Jó minőség
 • 10K alatt okés hang
 • Remek hangszóró

Kontra

 • A LED nagyon megeszi az üzemidőt
 • Egy kicsit többért vannak azért szebben szóló darabok

hirdetés