hirdetés

Tronsmart Force Max hangszóró teszt

Marcona hang, jóféle basszussal

teszt
Tronsmart Force Max hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-02

Aki azt gondolta, hogy a Tronsmart Force szériát nem lehet megújítani, és egy még nagyobb teljesítményű modellt a piacra dobni, az most meg fog lepődni. a Force Max 80 W-os, de mivel TWS módban is képes működni, akár 160 W-ot is ki tud tolni magából egy ilyen páros. Természetesen sokminden mást is tud – pl. power bankként működni -, ezek ki is derülnek a tesztből. A maxi csomag a Tronsmartnál sem olcsó, 36 000 Ft-ot kérnek érte a NNNTSFMAX  kuponkóddal, lengyel raktárból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

9.4

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:8
Véleményt írok

Ezek a gumis-mesh felületek nekem egyébként nagyon bejönnek, jó fogdosni a hangszórót, és nem mellesleg teljesíti az IPX6 szabvány követelményeit, már amennyiben a hátlapi szilikon fedelet nem felejtitek el a helyére nyomni.

A kor szellemének megfelelően Type-C porton keresztül lehet tölteni a Force Maxot,

viszont itt nincs meg a szokásos 15 órás üzemidő, „csak” a 13, ami szintén nem rossz, de hát eddig el voltam kényeztetve ezen a területen. A további portok: TF kártya – alias micro SD – bemenet, USB-A port, ami nem fogad pendrive-ot, csak a power bank funkció kiaknázására szolgál, illetve egy jack port, ha valaki kábellel vinné át a hangot. És akkor tegyük fel a kérdést, hogy 2022-ben a BT átvitel mellett mi szükség van ezekre? Szerintem totál semmi, soha életemben nem láttam senkit, aki micro SD kártyáról játszana le zenét, vagy csak jack kábelt hordana magával, hogy a mobiljába dugva átvigye a muzsikáit egy másik eszközre. Helyette, ha már ott az a fránya USB-A port – ami hasznos -, akkor fogadhatna pendirve-okat is. Nem mondom, hogy ez a jellemző adathordozási forma a felhőtárhelyek, meg a 256 GB háttértárral rendelkező telefonok világában, de azért egy fokkal logikusabb, mint az SD kártyás bohóckodás.

A kezelőszervek kapcsán a szokásos sirámot tudom elmondani, a fekete alapon fekete piktogramok sötétben olvashatatlanok.

Szerencsére akinek nem olyan a tenyere, mint a cipő talpa, az ki tudja az ujjaival tapintani a jeleket, amik kiállnak a síkból. Fölötte 3 LED ad extra információkat a működési állapotról, az ekvalizer módjáról, illetve töltöttségről, a színkódokat a leírásban találjátok. A Bluetooth kapcsolat állapotát jelző kék lámpácskáról jutott eszembe, hogy az 5.0 és a későbbi BT szabványok már elég combos hatótávval szoktak rendelkezni. Megcsináltam a szokásos hűtő tesztet – kinyitott ajtónál beállok elé, hogy minél többet árnyékoljon a fém test – és itt már szaggatott is az átvitel, de pl. két falon gond nélkül átment a jel. A hangkódolási protokoll sajnos csak SBC, de az ilyen kültéri/parti jellegű hangszóróknál sosem a Hi-Fi minőség elérése a cél.

 

Tronsmart Force Max – Tuloknak néz ki, de nem az

A sajtóanyagban láttam, hogy egy öltönyös úriember egy Force Maxot visel a vállán, illetve egy kipattintott modell csávó pózol vele egy csónakon. Ezt az idilli képet azért nem kell benyalni, tényleg kényelmes ez a pántos-füles megoldás, de kicsit furán érezném magamat, ha egy ilyennel a vállamon mászkálnék a városban. Arról nem is beszélve, hogy eléggé prosztó ordíttatni a zenét mondjuk a buszon, mert tuti, hogy az utazóközönség nem minden tagjának azonos a zenei ízlése a tiétekkel.

Elektromos járművön viszont az ilyen zene-bona kb. a megtűrt szint,

több uniciklist láttam már, aki zenéltette a kerekét – a legtöbben van beépített hangszóró -, de pl. a biciklis futárok is szoktak muzsikákat hallgatni a kormányra mókolt hangszóró segítségével. Szóval nem ítélem el a megoldást, lehet ez még jó, akit meg zavar, az egyszerűen ne tegye fel a szíjat a Maxra. A másik, szerintem véleményes, funkció, amit kevesen fognak használni, a hangasszisztens. Három barinője is van a Force Maxnak – Siri, Cortana és Ms. Google Assistant -, de az ilyen dolgokat nem igazán szokták hangfalakhoz beszélve használni az emberek, mint ahogy a telefonálás is kicsit életidegen dolog egy hatalmas hangszóróval.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Nem úgy a zenehallgatás, amiben meglepően prímán teljesített a Force Max.

Azt nem tudom, hogy tényleg tudja-e a 80 W-ot, de nagyon hangosra is fel lehet tekerni a hangerőt. Ezt viszont csak akkor fogjátok elérni, ha nem BT kapcsolaton keresztül viszitek át a hangot, ugyanis valamiért androidos telefonoknál ez egy fokkal mindig halkabb, mint amilyennek lennie kellene. De vissza a hangra, amiről elsőre azt gondoltam, hogy ilyen tufa, püfölős hangképe lesz, mint amikor vidéken valaki hajnalban elkezdi verni a vasüllőjét. És lássatok csodát, amilyen maszkulin a cucc, annyira finom a hangképe, amire elég nehezen találtam magyarázatot.

A basszus egyszerűen brutális,

lerezegtette az asztalomról a tárgyakat, a mélyeket az asztallapon – nagy rezgőfelület – simán éreztem a kezemmel. De ez a jóféle mély, nem az a lefordított kukásvödrön dobolás, amit annak idején a Kovbojok zenekar csinált, hanem egy öblös, lelket megrengető fajta. Nem öli meg a közepet és a magasat, hanem csak tol alulról, mint az állat. Ha pedig énekhangot szeretnétek, az is van, és 5 KHz fölött sem halott a cucc, a magasabb tartomány is egészen jó.

Nyilván, a Bad to the Bone Terminátor 2 betétdal jobban áll neki, mint egy szimfonikus zenekar előadása, de hát az ember önkéntelenül is összeköti ezt a brutális kinézetet valami zúzós zeneszámmal. A dolgon lehet egyébként súlyosbítani az EQ gomb nyomkodásával, ami a vezérlésből az egyik magyarázatra szoruló gomb, legalábbis bízom annyira az olvasóközönségünkben, hogy a ki- és bekapcsot, a lejátszást/megállítást és a hangerőszabályzást nem kell külön ecsetelni. Összesen 3 előredefiniált hangképpel képes a Force Max a zenét színezni, a neutrálissal, illetve a mély-és a magaskiemeléssel, de én hagytam az alapbeállításon, jó az úgyis. A bejáratást viszont ne sunnyogjátok el, pár óra után határozottan tovább javul a Force Max hangképe.

Forrás: Tronsmart.com

Két dolgot érdemes még megemlíteni, az egyik, hogy nekem úgy tűnt, nemcsak előre sugároz a Max.

Robbantott ábrát még a hivatalos honlapon sem találtam, pedig elég menő lenne a „körsugárzó” funkció. A másik a már sokszor emlegetett SoundPulse technológia, de én még sosem tudtam eldönteni, hogy valami azért szól-e jól, mert ez van, vagy egyébként is frankó lenne. A Force Max természetesen képes TWS technológia segítségével egy másik hasonszőrű hangfalhoz kapcsolódni, és így sztereó módban szólni. Ez nem összekeverendő a TuneConnal, ami csak sokszorozza a hangot, hanem elvileg tényleg szétválasztja a bal és a jobb csatornát. Kipróbálni sajnos nem tudtam, mert nem küldött a gyártó 2 darab Tronsmart Force Maxot, de a korábbi modellekkel tökéletesen működött a megoldás, szóval én elhiszem az állításukat.

Összegzés

Fincsi lett a Tronsmart Force Max, bár van egy-két fejlesztendő terület, amin lehetne még polírozni. A vezérlés sötétben nehezen látható, ide tennék valami LED-es pilácsot, ami ezen segít. A rengeteg bemenetnek 2022-ben túl sok értelme nincsen a BT kapcsolat mellett, ezt egy USB-A porttal meg lehetne oldani. Másba viszont nem tudtam belekötni, ezek pedig a lényegtelen kategóriába eső hibácskák, az appos vezérlés és az NFC hiánya viszont lehet, hogy pár fogyasztónak szúrja majd a szemét. A minősége jó, a hangképe nagyon tetszett, jó kis veretős, mégsem torz, az üzemideje rendben van, és a tudásához képest az ára is. Az ekvalizert nem nagyon használtam, de biztos lesz igény rá, ahogyan a power bank és a TWS funkcióra is, ezek hasznos cuccok, használjátok őket, ha tehetitek.

36 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNTSFMAX  kuponkóddal, lengyel raktárból, ez szerintem rendben van. Nem nagyon olcsó, de arányos, és mivel jobb a Force Max, mint a T6 Max, a kettő közül tuti ezt vinném haza.

Pro

 • Jó anyaghasználat és minőség
 • Remek hang
 • Elég nagy teljesítmény
 • Aki akarja, vállra is akaszthatja

Kontra

 • Nincs NFC és app alapú vezérlés
 • Sötétben nehezen láthatók a kezelőszervek

hirdetés