hirdetés

Tronsmart Bang Max parti hangszóró teszt

Nagy vagyok, vad vagyok

teszt
Tronsmart Bang Max parti hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-22

A Tronsmart Bang Max minden idők legdurvább Tronsmart hangszórója, ami a JBL Boombox ki nem mondott ellenfele. 130 W az összteljesítménye, úgy szól mint az állat, akár 24 órán keresztül is, és van rajta egy rakat csatlakozó, amire mikrofont és gitárt is aggathattok. Az elmaradhatatlan LED fények is ott figyelnek az oldalán, de szerencsére kikapcsolhatók, ha akartok egy kis üzemidőt nyerni. A bevezető ára 69 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül alakul, és jó szokás szerint EU raktárból küldik, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vagyis van hozzá egy 230 V-os adapter, amivel fel kell tölteni az akkuját. Adnak mellé még egy leírást – ami az egyik legjobb, amit valaha láttam – és egy jack kábelt is, plusz némi önreklámra jó papírsallangot.

Ami a minőséget és az összerakottságot illeti, az igencsak rendben van.

Olyan részletekre is figyeltek, mint az alul gumírozott fogantyú, mondjuk egy 6 kilós cuccot nem baj, ha stabilan tart a hordozó kéz. A felhasznált anyagok strapabírók, puritánnak, de időtállónak tűnnek, az összhatás jó, nem éreztem rosszabbnak, mint egy JBL esetében. Mivel ez egy boombox, alias partihangszóró, ezért ellen kell állnia az elemeknek, amit példásan teljesít is IPX6 szabvány szerint.

Van egy hatalmas kupak a hátoldalán – ez biztosítja a vízállóságot -, ahol a portokat találjátok, az alábbi leosztásban:

 • DC jack, ide megy a 230-as adapter
 • USB-A port
 • Aux-in
 • 6,3 mm-es jack csatlakozó, mikrofonhoz
 • 6,3 mm-es jack csatlakozó mikrofonhoz és gitárhoz

Van továbbá 2 potméter és 2 beállító gomb a mikrofon és a gitár finomhangolásához, vagyis ez a hangszóró tökéletesen alkalmas karaoke-hoz és tábortűz mellé egy kis kültéri gitározásra is, bár gyanítom, a vevők kisebb fele fogja ezt olyan sűrűn használni, viszont a lehetőség adott. A vezérlés egyszerű, meg bonyolult is egyszerre. A szokásos Tronsmart panel került a frontra, szépen kiszínezve fehér piktogramokkal, meg egy töltöttségjelző LED sorral, hogy könnyebben el tudjatok igazodni. A helyzet viszont az, hogy annyira sok mindent tud a termék, hogy még így is van miért elolvasni a kézikönyvet.

Forrás: Geekbuying

Balról jobbra haladva az alábbiak funkciókat használhatjátok: bekapcsolás és LED vezérlés, mellette a hangerő és a számléptetés 3 kapcsolója sorakozik. Utána a SoundPulse technológia aktiválásáért felelős, ami nem tesz mást, mint a durva basszust még durvábbá teszi. A „TC” rövidítés a TuneConnt takarja, erről már többször írtunk, ez egy fajta fejlettebb TWS, amivel akár 100 TuneConn képes eszközt is összekapcsolódhat. Egyetlen baja van, hogy így nem sztereóban szólnak az eszközök, értelemszerűen. Szerencsére itt van sima TWS mód is, vagyis 2×130 wattal is tolhatjátok a zenét, ráadásul sztereóban. Van továbbá az echo gomb, ami igazából csak a mikrofon kapcsán érdekes, és nem csinál mást, mint rak egy visszhang effektet a kimenetre. Fontos, hogy a mikrofon alapból nem része a csomagnak, tehát ezt nem tudtam kipróbálni, de ennek ellenére nektek mégsem kell külön beszereznetek, a kezdeti akcióban ugyanis adnak mellé egyet, amíg a készlet kitart!

hirdetés

Tronsmart Bang Max hangszóró teszt – A Tronsmartok királya, és nemcsak méretre

A Tronsmart Bang Max nemcsak bikának néz ki, hanem az is. A teljesítménye 130 W, persze azt nem tudjuk, hogy ez milyen teljesítményérték, csak annyit ad meg a leírás hogy „output power”. Egy viszont biztos, hogy sokkal hangosabb, mint bármi, amit eddig hallottam, leszámítva a 2 darab GGMM M3-at, ami 120 W volt, és minden idők legjobb minőségű kínai hangcuccának tartom, legalábbis azok közül, amit élőben hallottam.

A Tronsmart Bang Max legfontosabb konkurense szerintem a JBL Boombox széria.

A második generációt hallottam élőben, a harmadik meg nemrég jelent meg, és hát a Bang Maxhoz képest eléggé durvára árazták: 170-180 000 forintért lehet a tietek. A helyzet az, hogy a Tronsmart Bang Max érzésre nagyjából úgy szól mind a Boombox 2, nagyon erőteljesen, tisztán, ércesen, ahogyan egy boomboxnak kell. Ez ugyanis egy hordozható partihangszóró, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával.

Forrás: Geekbuying

A basszust úgy tolja, mint az állat,

de nem a buta lefordított műanyag kukán dobolós, hangszínt tönkretevő mély tör elő belőle, hanem a kellemes, alacsony frekvenciás dübörgés, amire remekül lehet bulizni. Ha benyomjátok a SoundPulse gombot, akkor meg olyan, mintha benzint öntenétek a tábortűzre: még jobban rákapcsol a kicsike. Van mellette énekhang is, főleg a női ének szól remekül. Feljebb is jó, nem sziszeg, nem hatolnak a magasak késhegyként a fülbe, de ez azért akkor is egy partihangszóró. Ennek ellenére meglepően jól hallatszanak a részletek, elég cizellált a muzsika, de főleg elektronikus zenére és rockra jó ez a hangkép. A rendszer háromutas, sajna szétszedni nem tudtam, de a képek alapján 2 magas, 2 közép és 2 mély hangszórót építettek bele, oldalra pedig két passzív membrán küldi a jóságot, mély hangok formájában. A 130 W pedig azért kell, hogy nyílt téren is tudjátok használni, nemcsak a 6×4 méteres nappaliban.

A 18 000 mAh-s beépített akkumulátorával 24 órán át képes zenélni,

míg a karaokéra 10 órát ad meg a kézikönyv. Igazából nekem előbbire hosszabb üzemidő jött ki, egyszerűen azért, mert ekkora teljesítmény mellett nem kívánjátok az üvöltetést, a harmad hangerő is megteszi. Sajnos házibulit nem tudtam a teszt kedvéért szervezni, de elhiszem, hogy kibír egy 12 órás veretést. Ha nem, akkor meg tápot kell neki adni, töltés közben is képes zenélni. A LED itt is zabálja az akkut, ezért kikapcsoltam, de fix tápellátás esetén nyugodtan bekapcsolhatjátok. 4 módja van, a kikapcsolt, a lélegzős, a hullámzós, meg az ütemkövető, ami leginkább a random villogást jelenti. Érdekesség, hogy a késleltetése is elég jó a Bang Maxnak, aminek minden bizonnyal az 5.3-as BT szabvány az oka, a hang videónézés közben sem csúszik érezhetően.

Természetesen a Bang Max is kommunikál a Tronsmart appal, ahol a viszonylag szokványos dolgokat lehet állítgatni. Hangszínt vagy éppen lapozgatni az előredefiniált profilok között, de innen is lehet a LED-et kapcsolgatni vagy éppen a párosításokat levezényelni. Hasznos cucc, de nem létszükséglet, viszont például sötétben egyszerűbb innen nyomkodni azt, amire szükség van, mint vaktában tapogatni. Még akkor is, ha az éppen aktív funkciók gombjai mögötti LED-et felkapcsolja a Tronsmart Bang Max.

Összegzés

Elég nagy király lett a Tronsmart Bang Max, egyfajta szegény ember JBL Boomboxa. A lényegi különbséget leginkább az árban vehetitek észre, a különbség fájdalmas, egy Boombox árából kb. 3 darab Bang Maxot vehettek. Nem állítom, hogyha egymás mellé rakjuk őket, akkor nem szól a nagyobb név jobban, de ez a felár akkor is indokolatlan. Főleg úgy, hogy a Bang Max hangja remek, az üzemideje hosszú, képes TWS módban sztereóban szólni, van a hátulján mikrofon és gitárbemenet is, szóval karaoke-zni is jó, sőt egy kis tábortüzes pengetéshez is megvan a kihangosítás. 130 W meg 130 W, nem fogjátok azt érezni, hogy nincs kakaó, vagy ha igen, vesztek 2 darabot a sztereó hatás végett, máris 260 watt áll rendelkezésre.

A tudásához képest az ára is jutányos, 69 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami egy ekkora formátumú cuccnál teljesen rendben van. EU raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett. Ráadásul a kezdeti akció miatt egy Tronsmart Trip minihangszórót is adnak mellé ajándékba, amit teszteltünk is.

Pro

 • Olcsó
 • Remek kinézet, rendben lévő minőség
 • Vadállat hang, igazi partihangszóró
 • Hosszú üzemidő
 • Az appból állíthatóság kiváltja a sötétben tapogatózást
 • Van mikrofon és gitár bemenete (éljen a karaoke)

Kontra

 • Sztereó módhoz kettőt kell venni (cserébe lesz 2×130 W teljesítményetek)
 • Sajnos nem jár mellé mikrofon az nyitóakció után

hirdetés