hirdetés

Sounarc K1 hangszóró teszt

A hibáknak is osztottak lapot

teszt
Sounarc K1 hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-10-19

A Geekbuying is rálépett arra az útra, amire sok nagyobb áruház: kirukkoltak a Sounarc K1 hangszóróval, ami a saját márkás termékpalettájuk egyik eleme. Mindent beleadtak, hiszen meg kell mutatni, hogy a 150 W-os, karaoke képes, 18 órán át zenélni tudó TWS hangszóró fel tudja venni a nagyobb nevű konkurensekkel, például a Tronsmarttal a harcot. 39 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a partiállat zajládáért a NNNESSUK1  kuponnal, ami cseh raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ez a kályhaezüst festés tipikusan az, ami fél év után már elkezd kopni,

és igazából a feladata az, hogy a műanyagot „jobb színben” tüntesse fel, igaz, ettől még nem lesz belőle alumínium. Az összerakottság viszont jó, ebbe nem lehet belekötni és a dobozban végre vannak érdekes dolgok is. Egyrészt ahogy az látszik a képeken, van két fül a vállpánt feltételére, másrészt ez egy karaoke képes berendezés, így került 2 darab akkus mikrofon is a csomagba. Ezek kísértetiesen hasonlítanak a Tronsmart Halo 200 teszt itt – mellé adott darabokra, sőt egy távirányító is van a dobozban. Ennek az értelme az, hogy mivel nincsen app, így távolról csak a „távkapcsról” lehet vezérelni a Sounarc K1 hangszórót. Van még a dobozban 2 kábel és némi papír alapú leírás, de ezek igazából lényegtelenek.

A hátoldalon az IPX6 szabvány teljesítésében tevőlegesen részt vevő szilikon fül alatt aux csatlakozó és fülhallgató bement, TF kártya hely és USB-A port bújik meg, ez utóbbi pendrive-okat fogad, de nyilván mindenki a bluetooth-os vezetéknélküli kapcsolatot fogja használni. Mint látható, csak víz ellen védett a Sounarc K1, por ellen nem, ebben a tekintetben elmarad a konkurensektől. A 150 W-os teljesítmény mögé kell egy méretesebb akku, ez ebben az esetben egy 18 000 mAh kapacitású telepet jelent. Ez elméletileg 18 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, ugyanez karaokéra 8 óra, 50%-os hangerő mellett, LED-ek használata nélkül. Vagyis, ha nincs szükségetek az egyébként nem különösebben izgi fényárra, kapcsoljátok ki, ennek eredményeképpen jelentős üzemidőtöbblettel számolhattok.

Forrás: RendeljKínait

A vezérlésen sokat segítene egy jó app, így viszont le kell küzdenetek a tetején lévő gombtengert, ami azért nem olyan vészes feladat.

Az alsó sorból indulva első a bekapcsoló gomb, ezzel állítható a LED is. A módválasztó a hangbemeneteket vezérli, illetve a TWS párosításért felel, az EQ pedig az előredefiniált profilokat váltogatja. A mikrofon piktogramos gomb, nem fogjátok kitalálni, a mikrofon párosításért felel, a kövi három kapcsoló meg annyira egyértelmű, hogy le sem írom, mi mit csinál. A felső sorban pedig a karaoke funkcióhoz tartozó dolgokat – visszhang, mikrofon hangereje stb. – állítgathatjátok, de szerintem ezt a felhasználók kisebb része fogja csak nyomkodni. Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy lehetne a Sounarc K1-ből egy olcsóbb, mikrofon nélküli verzió is, hiszen sok embert ismerek, aki életében nem karaokézott még.

hirdetés

Sounarc K1 hangszóró teszt – Jucika, gyere, ez karaoke

Kezdem a technikával, hiszen ez az érdekes rész. A Sounarc K1 teljesítménye 150 W, ami 2 darab 7 centis mélyekért felelős körsugárzóból, 2 darab 5,5 centis treble hangszóróból és 2 darab, 8×6 cm-es passzív basszusradiátorból jön össze, ez utóbbiak köré ráadásul LED-ek is kerültek. Mivel elég szélesek a membránok és teljesítmény is van mögötte, meglehetősen hangosan képes, hmm…a zenélés helyett inkább az ordítás szót használnám.

A hangkép ugyanis a füleimnek nem tűnt túl cizelláltnak.

Ahogy a szocialista mondás is tartja: „munkás ököl, vasököl, oda üt, ahova köll”. Ezt az ars poeticát remekül a magáévá teszi a Sounarc K1, tolja ki a levegőt, mint egy kovácsműhely fújtatója, de egy kicsit olyan, mint aki csak kalapácsot tud forgatni, annak ugyanis minden szög. Veret, veret, de valahogy nem szól jól, és minél hangosabban csinálja, annál inkább romlik a helyzet. A basszusból rettenetesen sok van, de az sajnos nem minden, ha elnyomja a teljes összhatást. Mondanám, hogy V a karakterisztika, de akkor lenne magas, ez inkább csak egy kútba eső vékony vonal lefele.

Ezen tovább lehet rontani az EQ gomb össze-vissza nyomkodásával, ugyanis az előredefiniált profilok eléggé rosszak lettek.

Talán nem is ez a legjobb szó rá, hanem a szélsőséges, néha nagyon fentre, néha nagyon lentre tolódik a hangkép – elvileg az egyik extra basszuskiemelés a másik 3D hang -, szóval variancia az van, csak minek. Ebből kiindulva az egyébként megtévesztő „dual pairing”-nak hívott funkció nem azt csinálja, hogy két eszközhöz lehet csatlakoztatni a Sounarc K1-et, hanem 2 darab K1 áll össze TWS módban sztereó rendszerben, és így már 300 W-on fog rosszul szólni a szett.

Forrás: Geekbuying

Ami a mikrofonokat illeti, kicsit nehéz megítélnem, hogy ezek mennyire produkálnak jó hangminőséget, de a párban részegen hamisan énekléshez – ami nagyrészt lefedi az amatőr, bulikban karaokézást – tökéletesen megfelelnek. A klasszikus zene „templomában”, a Carnegie Hallban, meg úgysem ezeket használják. A Sounarc K1 a bemenetén fogad gitárt is, ez egy fokkal érdekesebb funkció, egy jó kis tábortűznél tud feelingje lenni a pengetésnek.

Végezetül a távirányítóról néhány szót, ami megtévesztően sokrétű. Helyenként sikerült belekavarodnom abba, mi mit csinál, de igazából egy fél óra után már logikusak lesznek a gombkiosztások. Részben helyettesíti az appot, viszont annál kevésbé vizuális. Nem éreztem, hogy felesleges lenne, mint egyes, alkalmazás alapú robotporszívóknál, ahol csak plusz egy műanyagdarab, hanem igenis van létjogosultsága. Lényegében ugyanazt tudja, mint a Sounarc K1 testén elhelyezett vezérlőgombok, csak itt a mikrofonhoz tartozó „acoustic” és „echo” funkciókat két gombra tették ki.

Forrás: Geekbuying

Aki pedig szemfülesen lapozgatta a leírást, észrevehette, hogy egyes gombok multifunkcionálisak. Az EQ gomb hosszabb nyomására ki lehet kapcsolni a „power saving” módot és be lehet kapcsolni a külső eszközök töltését, vagyis a power bank funkciót, ilyenkor az USB-A portba kell dugni egy kábelt, rá meg a töltendő eszközt. Van továbbá még egy érdekes lehetőség, a Type-C to Type-C kábelen keresztül is át lehet vinni a hangot, mintha az egy jack kábel lenne. Ilyenkor a telefonom fülhallgatóként ismerte fel a Sounarc K1-et, ehhez 3 másodpercig kell az EQ kapcsolót nyomva tartani. 2023-ban ennek annyi értelme van, hogy már nem minden telefononra szerelnek jack csatlakozót. A sajtóanyag említést tesz továbbá egy „Live Broadcast” módról is, ehhez szintén egy mindkét végén Type-C porttal rendelkező kábelre lesz szükségetek, és ha jól értettem, élő adásnál mikrofonként működik a Sounarc K1. Nekem nem jött ez össze, de hátha valakinek igen, az dobjon egy e-mailt, hogyan csinálta.

Összegzés

Gondban vagyok a Sounarc K1 kapcsán, mert szeretnék hinni abban, hogy ez akár egy jó termék is lehet(ne), de a tesztekből meg nem ez derült ki. A minősége és az összerakottsága nem rossz, de ebben az ársávban egyes konkurensek azért jobb anyagokkal dolgoznak. A hangja nem tetszett, nekem ez a hangkép nem jön be, annyira basszusorientált, aminél a zenehallgatás végére konkrétan elfáradok.

Nagyon sok mindent tud, össze-vissza lehet variálni a ki- és bemeneteket, a LED-et, a mikrofonokkal lehet mindenfélét csinálni, van power bank funkció meg mikrofon is, sőt, „ketyeg, fejen állva pörög, és a hó végén még vissza is ad”. Ez viszont nem egy egységes egészet, hanem inkább valami zavaros egyveleget ad ki. Mintha mindent akartak volna egyszerre az alkotók és nem tudták volna, merre induljanak el, helyette egy kicsit egy helyben toporogtak.

Az ára viszont korrekt. Úgy, hogy csak 39 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a NNNESSUK1  kóddal, már nem is rossz vétel ez. Az viszont baj, hogy olyan konkurensek vannak a piacon, mint a Tronsmart Bang széria, amik szinte mindenben überelik, és ezen nem segít az EU raktár és az ingyenes szállítás sem.

Pro

 • Nagy teljesítmény
 • Rengeteg extra funkció
 • Karaoke képes és gitárerősítőként is tud működni
 • A hordozhatóságot fül és pánt segíti
 • Decens üzemidő
 • Bitang olcsó ennyiért

Kontra

 • Nem szép, kiegyensúlyozatlan a hangkép
 • Nincs app alapú vezérlés
 • Nagyon sok mindent tud, valahogy mégsem áll össze a kép

hirdetés