hirdetés

BlitzWolf BW-WA3 Pro TWS hangszóró teszt

Szteroidon élek

teszt
BlitzWolf BW-WA3 Pro TWS hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-01

Tavaly év végén teszteltük a BlitzWolf BW-WA3 TWS hangszórót, aminek megjött a felhizlalt tesója, a BW-WA3 Pro. Gyakorlatilag mindenben előbbre lépett, nagyobb teljesítmény, jóval combosabb akkumulátor, durvábbak a LED-jei, sőt a hordozhatósága is változott, a cikkből kiderül, hogyan. Előrendelési akcióban cseh raktárból 36 000 Ft-ért vihető az első 150 darab, én rámennék, mert kuponnal is 50 rugó körül szokott lenni az ára és gyorsan fogynak a készletek. Aki erre vágyna, annak itt a kód: BGHU2349 , de én az első verziót javaslom.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

De nem szaladok ennyire előre, hiszen a kiegészítőket is számba kell venni. Van a már említett vállpánt, illetve 1 jack és egy Type-C kábel, utóbbi a feltöltésre szolgál, és persze találtok egy leírást is a pakkban.

Ami az összerakottságot illeti, erre korábban sem volt panasz,

ami viszont nem tetszik, az a fényezés. Szerintem ez tipikusan az a felület ami gyorsan fog kopni, a „kályhaezüst” pedig az olcsóság szinonimája szokott lenni. Azért vannak részletek, ami ennek ellentmond, a vállpántot tartó fülek alumíniumból vannak, kellemes a felső szilikon borítás, és a hangszóró membránok kialakítása is példás. A vezérlés a faék/vasgolyó vonalon mozog bonyolultságban, teljesen intuitív az egész, viszont sötétben csak tapintás útján vagy a sorrend megtanulásával lehet megtudni, mi micsoda. Három gomb szorul magyarázatra, az EQ, ami a 3 különböző hangprofilt váltogatja, az „M” a módváltó, és a Bluetooth, illetve a hátoldali bemenetek között lapoz. A TWS pedig a másik hasonszőrű hangfalhoz párosításért felel. Ez utóbbi módban tényleges sztereóként képesek a W3 Prók funkcionálni, de sajna nem küldtek 2 db-ot tesztre, így ezt nem tudtam élőben kipróbálni.

Mondjuk nem is tudom, hogy 2*120 W-ot egy átlagos lakásban hogyan lehet kihasználni,

mert már ez az 1*120 W is nagyon sok. Érdekesség viszont, hogy az aqualizer 3D módbjában lecsökken a hangerő maximuma, helyette brutálisan kezdi el tolni a basszust. Az is befolyásolja a dolgokat, hogy az androidos telefonokon lejátszott és BT kapcsolaton keresztül átvitt zeneszámok valamiért mindig halkabbak. Szóval a teljes potenciál kihasználásához más átviteli megoldásokat kell kihasználnotok, ami történhet:

 • USB-A porton keresztül egy pendrive (maximum 128 GB-ig)
 • TF porton keresztül micro SD kártya (maximum 128 GB-ig)
 • jack porton keresztül kábelen

Már nem lepődtem meg azon, hogy gyakorlatilag az összes zenei formátumot – mp3, flac, wav és wma -, amit a nagy közönség használ, lejátszotta a pendrive-omról, mert a kisebb BW-WA3 is így tett. Ezen a porton keresztül képes visszafele töltésre is, vagyis ilyenkor power bankként funkcionál. Itt emelném ki az egyik legnagyobb vívmányát az kisebb tesóhoz képest, ugyanis a korábban 5000 mAh-s akku 16 000 mAh-ra nőtt, ami több, mint háromszoros növekmény. Ezzel 50%-os hangerő mellett 15 órát képes üzemelni kikapcsolt LED-ekkel, bekapcsoltak mellett pedig 12-t. A helyzet viszont az, hogy a névleges 120 W olyan sok, hogy még 50%-os hangerőn sem kell hallgatnotok egy átlagos hétköznapon, így az üzemidőt ki tudtam tolni kb. 20 órára. Cserébe jó lassan tölt fel, eltart vagy 6 órán át az elektronok bevitele.

Ami ezt a 120 W-ot illeti, gyanítom, hogy ez a PMPO-ra – Peak Music Power Output – vonatkozik, vagyis a hagyományos zenei teljesítményről semmit nem árul el, ahhoz külön meg kellett volna adni az RMS értéket – Root Mean Square – is. Persze ez is csak az én „kültelki” okoskodásom, hiszen a gyártó nem ad meg semmi konkrétumot, csak annyit hogy: „max power: 120 W”. Szerencsére nemcsak hangosan, hanem jól is szól. Nagyjából ugyanolyan a hangképe mint a WA3-nak, elég basszussal teli, de nem nyomja el a közepet és magasat sem. Nincsenek dübögős mélyek vagy sziszegős magasak, kellemes a hangkép, legalábbis ebben a parti-kültéri hangszóró kategóriában.

Nem szól rosszul semmilyen értelemben, viszont az EQ piszkálásával inkább elrontani lehet a hangképet,

mint javítani rajta. Persze ahány fül, annyi zenei érzet, és azért a bejáratás sem árt neki, szóval ezt ne hanyagoljátok el. Az átvitel csak SBC/AAC kódolással történhet, így olyan nagyon high-end audio élményre ne számítsatok. Helyette van az RGB LED, ami megpróbálja lekövetni a muzsikák ütemét, viszonylag mérsékelt sikerrel, inkább csak össze-vissza villog. Tud négyféle módom villogni, de mivel ez zabálja az üzemidőt, én gyorsan kikapcsoltam, mert kevésbé menő, mint amennyire kínos.

Forrás: Banggood

Bár robbantott ábrája nincsen és a burkolatát sem csavaroztam le, szerintem előre, hátra és oldalra is sugároz, szóval ez tulajdonképpen egy körsugárzó. Oldalanként van egy-egy magas és középhangszóró – tehát összesen 2-2 -, illetve a két végén egy-egy mély membrán, így bárhogy is teszitek le, szinte ugyanúgy lehet a zenét hallani. Van még beépített mikrofonja is telefonáláshoz, de elég hitvány, főleg az a baja, hogy nagyon halk. Tisztán szól, de senki nem fog egy 2,5 kilós téglával telefonálni, szóval ezt engedjük is el.

Arra a kérdésre pedig hogy a BW-WA3 vagy a WA3 Pro éri meg jobban a választ az, hogy az utóbbi. Az üzemideje sokkal hosszabb, és egy kicsit jobban is szól, minden másban pedig nagyon hasonlóak. Viszont ez a két dolog pont az, amiért érdemes fizetni, plusz a Prót normálisan fel is lehet rögzíteni a füles megoldás miatt, ami a WA3-ra nem mondható el.

Összegzés

Már a BlitzWolf BW-WA3 is tetszett, de a WA3 Pro erre is rátett egy lapáttal. Erősebb, kicsit jobban és hangosabban szól, de az üzemideje az igazán bajnok. A mikrofonja továbbra is gyenge, de ez szinte lényegtelen, a LED jópofa, de csökkenti az üzemidőt, így ezt úgyis ki fogjátok kapcsolni. Különösebb hibája nincsen, sok rajta a bemenet, szóval egy kompakt kis egész, és most még olcsó is.

 

Ennek elsődlegesen az előrendelési akció az oka, az első 50 adag már el is fogyott – ez 32 000 Ft volt -, most tartunk 36 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-nál, ami még mindig eléggé jutányos – 150 darabra vonatkozik az ár -, majd a következő árszint 350 darabra 40 000 Ft. Viszonyítási alap, hogy még a BGHU2349  kóddal is kb. 50 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). szokott lenni, ráadásul az előrendelési akció a cseh raktárra vonatkozik, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Vad kinézet
 • Jó összerakottság
 • Jó hang
 • Hosszú üzemidő, power bank funkció
 • TWS módban 2×120 W-os hangszórópárosként is képes szólni sztereó módban

Kontra

 • A mikrofonja még mindig nagyon halk
 • EZ a kályhaezüst fényezés nem biztos hogy időtálló lesz

hirdetés