hirdetés

Tronsmart Halo 200 karaoke parti hangszóró teszt

Érezd a ritmust, vedd át az ütemet

teszt
Tronsmart Halo 200 karaoke parti hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-20

A Tronsmart olyan vizekre evezett, ahol már korábban is járt, a parti hangszórók szegmensét igyekszik a Tronsmart Halo 200-zal meghódítani. A házibulik kedvenc elfoglaltságát, a karokét is támogató 120 W-os hangkeltő mellé adnak mikrofonokat is, ráadásul kifejezetten szépen is szól a zajongó. Ez már nem a filléres asztali hangszórók, hanem inkább a studió monitorok vadászterülete, ezért az árát is ide lőtték be. 59 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNTSMHALO20  kuponkóddal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, de szerintem minden forintját megéri.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Érdemes egy kicsit a fizikai felépítésről is beszélni. Az egyik, hogy pici gumilábakon áll, amik eltartják a földtől, így nem rezgeti bután a felületet, amin áll. Hátrafele egy bass reflex nyílás tátja a száját, vagyis ne toljátok rá tárgyakra, mert akkor a levegő nem tud hátrafele terjedni, helyette visszaverődik, és fals hangokat visz bele az összhatásba. Ha viszont megvan a kellő távolság, szépen kivezérli a hangfal a mélyeket, amit élmény hallgatni. A bass reflex nyílás felett egy szilikonos fedél alatt bújnak meg a portok, ahol van egy AUX, egy mikrofon bemenet és egy második, kombinált mikrofon jack/gitár bemenet is, amiket lehet finomhangolni is, pici potméterekkel. Van továbbá egy USB-A, ha szeretnétek a hangszórót power bankként is használni.

A töltésért nem USB, hanem hagyományos 230 V-os hálózati kábel felel,

viszont a 15 000 mAh-s akku azért közepes hangerőn is összehoz 18 órányi üzemidőt, kikapcsolt LED-ek mellett. Mivel valószínűtlen, hogy ezt bárki utazós hangszórónak használná, jó eséllyel be lesz dugva a hálózatba, és mivel így is szól, mehetnek a LED-ek is. Bár az IPX4 védettség miatt a folyadékokat kibírja, a strandra, ellentétben a sajtóanyaggal, ne vigyétek le, lévén semmilyen védettséget nem ad meg a gyártó a szilárd részecskék – alias homok – ellen.

Ami a technológiai vívmányokat illeti, elég sok mindent belezsúfoltak a Halo 200-ba.

Egyrészt sztereóban képes összefogni 2 darabot és külön kivezérelni a jobb és bal csatornákat, ez a TWS mód.

Laza 2×120 W áll ilyenkor rendelkezésetekre. Van továbbá a TuneConn, amivel 100! darab szinkronizálható, ilyenkor mindegyik monóként viselkedik, és az elmebeteg 12 000 W összteljesítmény jön össze. Semmi értelme, de menő. A harmadik a SoundPulse basszuskiemelés, amivel az egyébként sem szerény mélyeket lehet tovább durvítani. Aztán ott van a Tronsmart app, amiben mindent lehet össze-vissza állítgatni, hangszínekhez hozzányúlni, de mivel erről már szinte minden Tronsmart cikkben ódákat zengtem, most külön nem részletezném. Ugyanazt tudja, mint az összes többinél, csak most a Halo 200-at vezérli. A szoftverfrissítés viszont hasznos, egyből be is jött az új verzió, ezt érdemes lehúzni az éterből.

Ami a hangot illeti, magasan ez szólt eddig a legszebben a Tronsmart cuccok közül, pedig a Bang Max is nagyon tisztán énekel.

Mivel nem vagyok hangmérnök, ezért csak a saját okfejtésem és tapasztalataim mentén végighaladva tudom megmagyarázni, ez miért lehet. Először is, ez egy háromutas rendszer, vagyis a hangot nem egy kombinált membrán vezérli ki, hanem van külön a mélynek, a középtartománynak és a magasnak is meghajtója.

Forrás: Geekbuying

Sajna a méretüket nem adják meg, de a basszus nagyjából 120 milis, a két közép pedig 60-as lehet, szóval jó nagyok, és felettük még van egy picike magas. A lényeg az, hogy szépen rezegnek, erejük is van, jól kiválnak a finomságok az összhatásból. Ezt onnan lehet tudni, hogy kihallotok a zenéből olyan részleteket is, amiket eddig nem, és nálam pont ez történt. Elcsépelt kifejezés, hogy „szélesebb a zenei színpad”, de még a sajtóanyagban is megtaláltam angolul, és tényleg nagyobb tartományban hallhatók a hangok, amitől élvezhetőbb a muzsika. Nem is nagyon torzít, talán csak a legfelső tartományban lehet minimálisat hallani belőle, de összességében ez a legszebben szóló Tronsmart hangszóró eddig. A hangképe V, vagyis erőteljesek a mélyek, de a középtartomány énekhangjai sem szenvednek csorbát, az összhatás remek.

Ami a karaoke vonalat illeti, a dobozban mellékeltek két, egész jó minőségű, vezeték nélküli mikrofont.

2 darab AA elemmel mennek, és automatán csatlakoznak a Halo 200-hoz, de ha nem, akkor az Echo gombot kell két másodpercig nyomnotok. Van mindkét mikrofonon egy kijelző, ami mutatja a töltöttséget és használt csatornát MHz-ben. Adnak továbbá egy szilikonos gyűrűt, amit a mikrofon nyakára húzhattok, hogy ne guruljon el az asztalon. Sajnos a gitár bemenetet nem tudtam kipróbálni, mert már nincs húros hangszerem, de ezzel tudjátok még az éneklést megfűszerezni. És persze a LED-del, ami ötféle módban tud villogni, a sémákat az applikáció menüjében találhatjátok.

A végére pedig egy további extra: egyszerre két eszközhöz is tud kapcsolódni Bluetooth segítségével a Halo 200.

Az 5.3-as szabványt támogatja, vagyis a hang nem csúszik a képhez képest, bár szerintem elég ritka, hogy egy ilyen eszközt filmnézéshez használnak, de egyébként lehet. Ez a „form factor” egyébként arra is alkalmas, hogy állványra tegyétek – bár rögzítésről nem gondoskodtak –, hiszen a hangok akkor szólnak a legszebben, ha nagyjából fülmagasságban hallhatók.

Összegzés

Imádtam a Halo 200-at, annak ellenére hogy nem vagyok egy nagy karaoke fan. Jó eséllyel sosem énekelnék vagy gitároznék vele, mégis simán elfogadnám a király hangképe miatt. Aztán ha egyszer tovább akarnám fejleszteni, behúznék egy másodikat is, sőt lehet, felpakolnám egy állványra őket. Ez a méret és ársáv már a studió monitorok szintje, ráadásul különösebb hibája nincsen a Halo 200-nak. Mindent jól csinál, egy remek konzumer termék, de nyilván a vájtfülűek találnak majd benne kivetnivalókat, például csak SBC kódolást támogat és hasonlók. Partihangszórónak viszont brutálisan jó, és otthon zenehallgatásra is megvenném, sőt gamer hangládának is, a kiváló mélyek miatt.

59 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNTSMHALO20  kuponkóddal, ami konkrétan olcsóbb, mint a Tronsmart Bang Max, de a közvetlen konkurens a JBL Partibox Encore is több, mint kétszer ilyen drága, így ez egy nagyon ajánlott vétel, a kinézetét meghazudtolóan jó hangminőséggel. EU raktárból küldik, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Jó minőség, kellemes kezelőszervek
 • Remek, háromutas rendszer
 • Nagyon jó, öblös basszussal megáldott hang
 • 2 mikrofon az árban
 • Hosszú üzemidő
 • A 120 W-os teljesítmény kitolható TWS módban, ilyenkor sztereóban áll rendelkezésre 240 W

Kontra

 • Igazából semmi

hirdetés