hirdetés

BlitzWolf BW-SOD1 soundbar teszt

Értékes belső béna köntösben

teszt
BlitzWolf BW-SOD1 soundbar teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-03-26

Újabb BlitzWolf termék bukkant fel a soundbar szegmensben, ami sokkal inkább a dizájnnal és a hangminőséggel próbálja meg levenni a vásárlókat a lábukról, sem mint az anyaghasználatával. Pont ezért adják nagyon olcsón, 12 400 Ft-ért, viszont a vám- és áfamentes EU Priority Line szállítás további 1300 Ft, de így is 14 000 Ft alatt megáll a történet.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az anyagminőség nem lenne feltétlenül szörnyű,

de olyan hártyavékony a plasztik, hogy amikor bedugtam a hátoldalon található micro USB portot, akkor ez előlap kidudorodott. Ez pedig eléggé meghatározó élmény volt az összbenyomás megítélésével kapcsolatban, és nem pozitív értelemben. Kimondom, az összeszerelés minősége szutyok, nagyon olcsónak hat a BW-SOD1, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne használható, de azért a korábbi soundbarjaik – mondjuk az SDB1 Pro – mérföldeket vernek a termékre ebben a tekintetben.

Van egy nagyon érdekes különlegessége a hangprojektornak: nincs rajta bekapcsológomb.

Most biztosan sokan vakarják a fejüket, hogy oké, de akkor hogyan fogjuk ezt használni. Roppant egyszerűen, ha a micro USB porton keresztül tápot kap, akkor automatikusan működésbe lép a BW-SOD1, illetve akkor is, ha a BT 5.0 kapcsolaton keresztül zene érkezik rá. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy valamilyen tápegységet – vagyis egy 5V-os, USB-s telefontöltőt – nektek kell hozzá biztosítani. Nem egy nagy költség, kb. 1000 Ft-ért lehet bárhol ilyet kapni, de azért csak kimaradt a dobozból.

Sonkamod kolléga viszont bedobott egy jó ötletet, szerinte ugyanis egy dologra fel lehet használni ezt, még pedig arra, hogy okos konnektorról távolról vezéreljük. És valóban, mekkora ötlet, így nem kell elzarándokolni a TV-ig vagy a számítógépig, hogy bekapcsoljátok a cuccot, hanem távolról, appból megtehetitek. Persze nemcsak BT kapcsolaton keresztül tud fogadni hangot, hanem a hátoldalán van 3,5 mm-es jack, illetve mikrofon bemenet is, ha valaki egy 2×3 W-os rendszert akarna kihangosításra használni.

A fent említett hitvány anyaghasználat tükrében konkrétan semmit nem vártam a hangminőségtől,

azt hittem össze-vissza „zörög-csörög” majd a hangprojektor doboza, egyszerűen nem hittem el, hogy szólhat jól. Ehhez képest jött a meglepetés: a BW-SOD1-nak egész jó a hangja. Nem tudom mi a trükk, lehet, hogy kétutas kialakítás miatt van, amit ráadásul párban helyeztek el a széleken, vagyis 4 membrán szolgáltatja a hangot, 2 mély és 2 magas sugárzó leosztásban. Ahhoz képest, hogy 12 000 Ft-ot kérnek érte, kellemesen kiegyensúlyozott, a basszus is egész jó, nem tolakodó dübörgés, mint általában az alsó szegmens termékeinél. Milyen lenne, ha valami normális fából csinálták volna meg a dobozát? El sem tudom képzelni.

A másik, ami nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem torzít,

szépen kivezérli azt a 6 W-nyi teljesítményt, amit tud. Már olyan hangosan hallgattam, hogy nem lehetett 1 méteren belül megmaradni mellette, és még mindig alig romlott a hangminőség, szóval egész jól eltalálták a dolgokat. Azért az énekhangoknál érezhető a fakóság, a felső tartományban nem szól annyira szépen, a hangszerek sem csengenek olyan jól, mint egy Tronsmart Element Force 2 vagy egy Xiaomi Mi Portable esetében. Tulajdonképpen pont ez lesz a BW-SOD1 veszte, hogy egy jobb akció keretében azokat is ki lehet fogni majdnem ennyiért, de ott szebb a hangkép és még hordozhatók is.

Ha viszont valaki okosotthonba illesztené egy okoskonnektorral a BW-SOD1-et, akkor remek háttérzenét generálhat a nappaliban, mindezt automatizálva, egy viszonylag jó kinézet mellett. A megoldást nem teszteltük, mert éppen nem volt nálunk ilyen eszköz, de ettől még ötletnek remek. A végére még egy pici makula a BlitzWolf soundbar kapcsán: hiába a BT 5.0 szabvány, nagyon minimálisan, de csúszik a hang a videók alatt.

Összegzés

A BlitzWolf a BW-SOD1-gyel megpróbált felülni a retro vonatra, de ehhez egy sokkal jobb minőségű terméket kellett volna összeraknia. A dizájn jó, de ez az anyaghasználat csapnivaló, inkább kerülne egy tízessel többe, de lenne a doboza fából, egy diszkrét, alumínium tekerőgombbal. A kikapcsolhatatlan, random módon villogó RGB LED pedig egyszerűen nem illik az összhatásba. A hangja viszont elég jó, alig torzít, azt is csak indokolatlanul nagy hangerő mellett, vagyis hangkeltő eszköznek teljesen rendben van.

Mivel a ki- és bekapcsolást a táp ráadásával lehet kivitelezni, ezért az jutott eszünkbe, hogy egy okoskonnektorról milyen frankón lehet távolról vezérelni a cuccot, a BT kapcsolat pedig automatikusan felépül, vagyis látjuk a terméknek a létjogosultságát. Ez viszont elég réteg felhasználás, így a szállítással együtt 14 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő cucc helyett jó alternatíva lehet a Tronsmart Element Force 2 vagy egy Xiaomi Mi Portable hangszóró is, melyek akció keretében néha elérhetők ennyiért, és többet is tudnak a BW-SOD1-nél. Azért 10 000 Ft körül már lehet rámennék a BlitzWolf hangeszközére, ez az összeg több, mint reálisnak tűnik érte.

Pro

 • Az árához képest jó a hangja
 • Alig torzít
 • A dizájn alapvetően jó, ahogyan a kezelés is
 • Egy okoskonnektorral érdekes dolgokat lehet vele művelni

Kontra

 • Putri anyaghasználat
 • A retro dizájnba nem illik a villogó RGB LED
 • Minimálisan csúszik a hang

hirdetés