hirdetés

BlitzWolf BW-SDB1 Pro hangprojektor teszt

Nem hang hangoskodni

teszt
BlitzWolf BW-SDB1 Pro hangprojektor teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-02-02

A BlitzWolf soundbar széria jelentős változásokon esett át, az SDB1 utódja, a Pro sokat fejlődött. Az alapok azonban maradtak, ami jó volt, ahhoz nem nyúltak. Ellenben a dizájnon volt mit csiszolni, és ez sikerült is, pofás cucc lett a Pro, ráadásul egész kellemes a hangja, és teljesítménye is van, 60 W azért nem kevés. Az ára pedig nagyjából annyi maradt, amennyi volt, a Pro-ság nem tette drágábbá, 29 000 Ft-ot kérnek érte.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátsó traktuson az alábbiak találhatók:

 • HDMI port (támogatja az ARC-t)
 • optikai csatlakozó
 • AUX, ami tulajdonképpen egy 3,5 mm-es jack bemenet
 • tápcsatlakozó

Természetesen BT 5.0-n keresztül is képes adatot fogadni, és persze ott van a már említett USB-A csatlakozó. Az újabb Bluetooth szabvány egyik előnye, hogy már nem csúszik a hang filmnézés közben sem. Az, hogy éppen melyik bemenetet használja az eszköz, egy LED-es kijelző mutatja a fronton, diszkrét fehér színnel, nem hivalkodó, teljesen kulturált. Ráadásul a minőséget sem adták alább, szerintem teljesen rendben van ezért az árért az anyaghasználat. Persze egy famagos megoldás lenne az igazi, itt azonban a készítők leginkább műanyaggal dolgoztak, de azért ez sem rossz.

A táviránytó érdemel még említést,

egyrészt pofonegyszerű a használata, másrészt pedig minden rajta van, ami kellhet. Mindenféle érdekes hanghatást lehet róla eszközölni, legyen az 3D hang, zene vagy mozi vagy hírek, mindegyikre van egy előre definiált profil. De ha ez sem tetszik nektek, akkor a magasakat és a mélyeket külön be tudjátok állítani tetszés szerint, így a hangkarakterisztika egész kellemesen személyre szabható. Általában úgy érdemes a hangprojektorokat elhelyezni, hogy a fül magasságában legyenek a sugárzók, persze le is tehetitek a TV elé, ott is betölti a funkcióját, de mivel kaptok hozzá felragasztható tappancsokat és konzolt is, rajtatok áll, hogy a falra fúrjátok-e fel.

Érdemes még megemlíteni a méreteket. A 76*78*900 mm-es méretű csapott henger 2 kg, ami egyben azt is jelenti, hogy elég borsos a szállítása egy ekkora csomagnak. 5500 Ft-ot kérnek azért, hogy idehozzák a cuccot, ami azért nem kevés.

 

BlitzWolf BW-SDB1 Pro – Hallatja a hangját

Nyilván egy hangprojektor igazi értékét a hangminősége adja. Az SDB1 Pro kétutas rendszert használ, vagyis 2×2 hangszóró ontja a hangot, összesen 60 W teljesítménnyel. Nem különösebben nehéz kitalálni, hogy sztereó a hangszóró, és 1-1 membrán szolgáltatja oldalaként a magasakat és a mélyeket. Azt már elsőre is hallottam, hogy jobban szól, mint a TV-m, de mondjuk ez nem akkora művészet, mert ez nagyjából bármilyen hangkeltő berendezésről elmondható lenne.

Viszont azzal, hogy viszonylag szabadon lehet paraméterezni az SDB1 Pro-t, egész jól a fületekhez lehet állítani. Nem mondom, hogy ez a világ legjobb hangprojektora, de szerintem szebben szól, mint az előd, az SDB-1, igaz, azt meg annak idején a Xiaomi Soundbar verte agyon a hangminőség terén. Azért az SDB1 Pro sem makulátlan, van egy kis műanyagos hangzása, de nem szól rosszul, bár a hangkarakterisztika azért egy picit eltolódik a mélyek irányába. Ez persze nem baj, hiszen ritkán hallgattok operát, helyette az akció és sci-fi filmek basszussal dúsított hangképe élvez némi előnyt a közép és magas tartománnyal szemben.

BlitzWolf BW-SDB1 Pro hangprojektor teszt 12

A tipikusan zavaró hanghibákat, mint a mélyek puffogása, a sziszegős magasak, vagy az összemosódó énekhang, sikeresen eliminálták, de azért nem adja azt a vegytiszta zenei élményt, amit mondjuk egy GGMM M3. A 60 W pedig brutálisan sok, ha kell, nagyon tud ordítani a cucc, tehát azzal nem lesz gond, hogy kellően hangos-e, mert egyértelműen igen. Persze egyes műfaji sajátosságok miatt ez a karakterisztika alapból jobban támogatja a rockot, mint mondjuk a komoly zenét, de hát ez már csak ilyen.

A bemenetekre mindenfélét feldugtam, amit lehetett, pendrive-ot, USB alapú kártyaolvasót, a jacken a telefonom, és mindenféle BT alapú eszközzel is csatlakoztattam. Az mp3 és a wav formátumokat gond nélkül lejátssza, viszont a flac és a wma fájlokkal még mindig nem tud mit kezdeni. Megoldás: telefonon lejátsszátok és BT kapcsolaton keresztül átkülditek a Prora a hangot.

Már az előző széria is tudta a HDMI ARC funkciót, és ez az SDB1 Pro esetében sincs máshogy. Ez nem jelent mást, minthogy az ilyen típusú HDMI porton keresztül kétirányú kommunikáció is folyhat, azaz a TV tud rajta hangot kiküldeni. Esetünkben ez csak annyit jelent, hogy jack vagy kompozit kábel helyett HDMI kábelt is használhattok a TV-vel való összekötésre. Sajnos a JVC-m a lapos TV-k matuzsáleme, így nem beszélt egy nyelvet az SDB1 Pro-val, így maradt a jack kábeles megoldás, de elviekben a lehetőség adott. HDMI kábelt viszont nem találtok az alap csomagban, így abból érdemes egy jobb fajtát beszerezni.

Összegzés

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro mindenképpen előrelépés az elődhöz képest, mind dizájnban, mind pedig minőségben. Az alapok változatlanok, tonnányi bemenet, HDMI ARC támogatás, de persze a hang a lényeg: kellemesen dinamikus, telt basszusok, eléggé univerzális ahhoz, hogy mozifilmekre vagy akár zenehallgatásra  is alkalmas legyen.

Az érte kért 29 000 Ft pont annyi, mint az elődmodell ára volt, így nincs igazán ellenérv arra, hogy miért ne vegyétek meg. Sajnos az áfa- és vámmentes EU Priority Line szállítás ára  eléggé borsos, 5500 Ft-ot kell kiperkálni érte.

Pro

 • Jó minőség és anyaghasználat
 • Érdekesebb dizájn, mint eddig
 • Rakat bemenet, ráadásul támogatja a HDMI ARC szabványt is
 • Egész jó hang a kategóriájában
 • A távirányító mindent tud, amit kell
 • Felfúrható a falra, de a TV elé téve is használható

Kontra

 • Drága a szállítás
 • Flac és wma formátumokat még mindig nem kezel

hirdetés