hirdetés

Blitzwolf BW-AS2 BT hangszóró teszt

Különösen ajánlott hangágyú

teszt
Blitzwolf BW-AS2 BT hangszóró teszt 1
Atika
írta: Atika
2019-06-04

Az elődmodell kapcsán elég sokat vitatkoztunk, hogy igazán jó-e. Az utódmodell, a Blitzwolf BW-AS2 viszont úgy vág arcon a hangjával, hogy a falon koppan az állunk, mint a Happy Tree Friends mesében. Megdöbbentően jó anyaghasználat, brutális basszus, hosszú üzemidő, TF kártyaolvasó. A 21.000 forintos ár pedig felteszi az i-re a pontot, a saját kategóriájában “must have”, főleg ha vám- és áfamentes szállítással húzzuk be.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:9.7
 • design és anyagminőség:9.3
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:8.6
 • ár/érték arány:9.4
Véleményt írok
Blitzwolf BW-AS2 BT hangszóró teszt 7

Az összerakottságról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, a minőség kiváló, az illesztések prímák, még a lukacsos fémet is sikerült szépen meghajlítani. A “hangafalat csak fából” trollok most kicsit sipítozhatnak, hogy hát akkor ez TUTI szarul fog szólni, de megsúgom, 50.000 alatt még egyetlen hordozható BT hangszórót sem láttam, ami abból lett volna. A Blitzwolf BW-AS2 ügyesen eldugta a portokat hátra, van micro TF és AUX, illetve töltéshez micro USB és DC is, ez utóbbi tápegysége nem jár a készülékhez.

Blitzwolf BW-AS2 tesztje

Abban a szerencsés helyzetben kellett tesztelnem a Blitzwolf BW-AS2 hangszórót, hogy a szerkesztőségben hevert a Zealot S16, és a – vigyázat, SPOILER veszély – Zealot S7 is, amit az egyszerűség kedvéért csak “nagyzílotnak” fogok nevezni. Vagyis volt összehasonlítási alap, ezek nagyjából ugyanarra valók: akkumulátorral felszerelt, hordozható BT hangkeltők, zenehallgatáshoz.

Az összes új kütyübe kényszeresen integrálnak bemeneteket, na nem mintha az esetek 99%-ában nem a Bluetooth csatornát meg a telefonunkat használnánk, de így el lehet még valamit mondani róla. Sőt, kihangosítóként is használható, de bocs, nem tudom milyen, nem beszélek 1 kilós dizájn hangszórókhoz, miközben telefonálok, mert még a végén újra megnyitják miattam a Lipót mezei elmegyógyintézetet. Természetesen mindent tud, felvenni, letenni, elutasítani a hívásokat, de ahogyan a többi eszköznél, ennél is életidegen, szóval ugorjunk.

Sokkal érdekesebb a számok és a források vezérlése. Jobbról balra haladva az első a bekapcsoló gomb, a második a források közötti lapozásra használható módváltó, a harmadikkal nyomkodhatjuk a telefonhívás funkcióit. A negyedikkel leválaszthatjuk az adott BT eszközt és párosítás módba lép, illetve AUX és TF módban elindítja és megállítja a számokat. A maradék két gomb rövid nyomásra hangerőt állít, hosszúra lapoz a számok között. Egyszerű nem? Nagyjából 3 perc alatt megtanulható, de a leírásban is ott vannak a kombinációk.

A hangján vitatkoztunk, de mentségünkre legyen mondva, a “nagyzílotot” előtte hallgattuk, és ennek annyira más a hangja, hogy az elképesztő. Mivel egy nyolc emberből álló “kontrollcsoportot” is alkalmaztam, és senki nem mondta azt, hogy “mi ez a szar?”, ezért nemcsak nekem tetszik, de a közízlést is jól eltalálta a gyártó.

A hangsúly itt azon van, hogy nagyon szépen, tisztán szól a Blitzwolf BW-AS2, és olyan arcba vágós basszust tol ki magából, hogy a dobozbontáshoz használt kés leesett tőle az asztalról. Ez igazi mély, persze nem a 200.000 forintos denoni értelemben, de tényleg kegyetlenül kijönnek belőle a hangok. Jó, akkor biztos hitvány lesz az énekhang, vagy nem jó a középtartomány… De, az is jó, nincs fojtogató összemosódás, szépen elválnak a hangszerek, az ének, és a mélyek is.

A bejáratás határozottan felpuhította a membránokat és szépen feljavult a hangja, a 2 darab 5 W-os “treble” sugárzó mellé egy 30 W-os mély került, ami mindent überel, a szó szoros értelmében. Én nem rajongok a V karakterisztikáért, de ez még nekem is tetszik, hiszen ahogyan a fekete is csak az AMOLED kijelzőn igazán fekete, itt is megkapjuk az “eredeti basszus és ütem” érzést. Nem puffog, nem recseg, tud ordítani is, ha kell, de közben meglepően finom, nincs tejfölös poharas zörgés sem, egy hangyányi doboz érzést hallani, de ez minden.

Halkabb hangerőn pedig az éneklős zenék is jól szólnak, és egyes hangszerek – például a mandolin – is hitelesek, viszont érdekes, hogy ha elemeljük egy picit a rendkívül jó, gumis tappancsairól, és 30 fokban felfele, magunk felé fordítjuk, úgy hogy az él felénk néz, akkor még jobb. Nem tudom, miért van ez így, de érdekes. Amennyire nem tetszett az AS-1 hangja, annyira bejött a Blitzwolf BW-AS2 által előadott mutatvány.

Az 5.200 milliamperórás akkuval egész jó üzemidőket hoztam össze. Elvileg 2,5 óra full hangerőn, de ez durvább, mint az “ice bucket challenge”, olyan durván szól, hogy feladtam. Még 70%-os hangerőn is durva, pedig ott már 4-5 órát kapunk, ha pedig kulturált hangerőn toljuk, elmegy vagy fél napot, de 8-10 órát tuti. Feltölteni 2-3 óra a DC bemeneten és 5-6 az USB-n, de úgyis mindenki éjszaka csinálja majd. Tessék eleget pihenni, mert az egészséges és annyi idő alatt a Blitzwolf BW-AS2 is tuti újra delejjel teli lesz.

Összegzés

Először azt hittük, hogy 30.000-be kerül, és már akkor is tetszett, aztán kiderült, hogy csak 21.000 Ft, és azt mondtuk: KELL. Ennél nincs most jobb Bluetooth hangszóró ennyi pénzért, remek a minősége, szépen szól, a basszus nagyon disznó és még jól is néz ki. A Xiaomi Network Speakert azért ez sem veri el, de abban nincs egy 5.600 mAh-s akkumulátor, hogy elhallgassuk 8-10 órán át.

 

Kipróbáltam a hordozhatóságát, a hátizsákomba, a notebookom mellé simán befért, tehát ez sem lehet akadály. Két Szent Istvánért nincs jobb választás, de Priority Direct Maillel kérjétek, mert az áfa- és vámmentes. Aki pedig nem hisz nekem, itt próbálhatja megtalálni azt, ami ennél is jobb.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Szól mint a veszedelem
 • Remek üzemidő
 • Érdekes kinézet

Kontra

 • Kicsit doboz a basszus
 • A gombok nehezen láthatóak

hirdetés