hirdetés

BlitzWolf Airaux AA-SAR1 hangprojektor teszt

Sokadikra szerelemgyerek

teszt
BlitzWolf Airaux AA-SAR1 hangprojektor teszt 1
írta: Don Kartács
2021-07-19

A BlitzWolf többször belekóstolt már a hangprojektor piacba, és nem voltak rosszak a termékeik, de nem alkottak maradandó. Ez viszont most az AA-SAR1 kapcsán összejött, a legfontosabban remekel, vagyis nagyon jól szól. Persze sok minden mást is tud és még jól is néz ki, és szerencsére az árát sem srófolták az egekbe. 23 400 Ft-ot kérnek érte a BGSAR1D kuponnal, cseh raktárból érkezik, így nincs se vám se áfa, és a szállítás is ingyenes. Gyanús, hogy ez most a piac legjobb ár/érték arányú soundbarja.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ebben egyébként van logika, ugyanis az AA-SAR1 felülete fényes műanyag, durván gyűjti az ujjlenyomatokat, és emiatt nem annyira szép ha összetapizzátok. Mivel a hangerőszabályzás és a ki-bekapcs gombjai az oldalára kerültek, ahol a műanyag matt, ott ez nem látszik, felül meg nincs miért fogdosni. A minőség egyébként rendben van, jól is néz ki a szolid piros Airaux felirattal díszített front. Friss fiatalos, de nem túl csicsás. Ami a portok számát illeti, ebből azért van bőséggel:

 • 1 db USB-A bemenet a pendrive-oknak
 • 1 db AUX bemenet a hangnak
 • 1 db SPDIF optikai csatlakozó
 • 1 db HDMI csatlakozó (ARC támogatással)
 • BT 5.0-n keresztül is átvihető a hang

Lehagyták a teljesen felesleges TF bemenetet,

embert nem láttam még, aki ezt használná, szóval jól tették. Szerintem mindenki a BT kapcsolatot és az AUX-ot fogja preferálni, esetleg a HDMI-t, főleg hogy támogatja az ARC szabványt is. Ez nem jelent mást, minthogy az ilyen típusú HDMI porton keresztül kétirányú kommunikáció is folyhat, azaz a TV tud rajta hangot kiküldeni. Esetünkben ez csak annyit jelent, hogy jack vagy kompozit kábel helyett HDMI kábelt is használhattok a TV-vel való összekötésre. HDMI kábel viszont nincs az alapcsomagban, szóval ha a TV-tek is támogatja az említett szabványt, akkor érdemes egyet pluszban beszereznetek.

BlitzWolf Airaux AA-SAR1 hangprojektor teszt 12

A soundbar használata pofonegyszerű, a bekapcsolás után egy fehér LED villog, majd a kapcsolat felépülte után mutatja a csatornát, ami aktív, illetve a hangerő gomb nyomogatására annak szintjét. Semmi más idegesítő világító bizbasz nincs az AA-SAR1-en, szépen belesimul a környezetbe. A távirányítóról érdemes néhány szót ejteni. 2 db AAA elemmel működik és semmi extrát nem tud, de amit igen, azt jól. Van rajta 4 db előredefiniált profil, illetve állítható a mély és a magas hangsáv, így valamennyire a saját ízlésetekre szabhatjátok a zenei képet.

Szerencsére erre olyan nagyon nincs szükség, ugyanis alapvetően jól szól a sztereó rendszer 2×2 magas és mély sugárzója. Gondolkodtam, hogy vajon miért lehet ez, hiszen egy alapvetően műanyagházas, viszonylag vékony testben túl nagy membránok sem férhetnek el.

Szóval valami trükkel éltek a mérnökök, de hallgatás közben sem jöttem rá, hogy mi a titka a 60 W teljesítményű hangcsíknak. Az viszont kiderült, hogy egy 6*4 méteres nappaliba ez a teljesítmény eléggé sok. A szoba rövidebb oldalán konkrétan verődik vissza a hang nagyobb teljesítmény mellett, viszont a hangerőt feltekerve sem sokat torzít. A basszus elég jó, és meglepő, hogy a magasak sem szenvednek csorbát, középen kicsit “dünnyögős”, de nagyjából ennyi, amit hibaként fel tudok róni neki. Ezért az árért ez nagyon jó minőség, és végre úgy éreztem, hogy inkább választanám a hangprojektort a TV-m zajongói helyett.

BlitzWolf Airaux AA-SAR1 hangprojektor teszt 13

A bemenetekre mindenfélét feldugtam, amit lehetett, pendrive-ot, viccből még USB alapú kártyaolvasót is, a jackre került a TV-m, és persze mindenféle BT alapú eszközzel is csatlakoztam. Az mp3 és a wav formátumokat gond nélkül lejátssza, viszont a flac és a wma fájlokkal még mindig nem tud mit kezdeni. Megoldás: telefonon lejátsszátok és BT kapcsolaton keresztül átkülditek a soundbarra a hangot. Az USB portba bedugott tárolókon lévő zenéket automatikusan megkeresi és lejátssza, képes bemenni alkönyvtárakba is. Ezeket egyébként már az SDB1-Pro is tudta, és minden annyira kísértetiesen hasonló, hogy nem lennék meglepve, ha az AA-SAR1 személyében annak átdolgozását kapnátok. Ez persze nem baj, hiszen egy szebb és olcsóbb termékkel lehettek gazdagabbak.

Összegzés

Kevés helyen ráncoltam a szemöldökömet az újdonság kapcsán, de a flac és wma kiterjesztésű fájlokat még mindig nem kezeli az AA-SAR1, ami már-már hagyomány a BlitzWolf hangprojektorai között. Ahogyan a kellemes minőség, a visszafogottan elegáns dizájn és a jó hang is, vagyis tulajdonképpen egy átdolgozott BW-SDB1 Prót kaptok, kevesebb pénz elköltésével, mint korábban.

Ez, bárhonnan nézem, jó üzlet, ráadásul cseh raktárból érkezik, így nincs se vám, se áfa, és a szállítás is ingyenes, pedig mostanában a piszok drága szokott lenni. Ha ezt is beleszámolom az összköltségekbe, az elődmodell 34 500-ba került, ez pedig 23 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba a BGSAR1D kuponnal, így durván 33%-kal lett karcsúbb a végösszeg. Ez pedig nagyon jó ár/érték arányt jelent.

Pro

 • Jó minőség és anyaghasználat
 • Érdekes, felfrissített dizájn a korábbiakhoz képest
 • Rakat bemenet, ráadásul támogatja a HDMI ARC szabványt is
 • Egész jó hang a kategóriájában
 • A távirányító mindent tud, amit kell
 • Felfúrható a falra, de a TV elé téve is használható

Kontra

 • Flac és wma formátumokat még mindig nem kezel

hirdetés