hirdetés

BlitzWolf BW-SDB1 soundbar teszt

A házimozik farkasa

teszt
BlitzWolf BW-SDB1 soundbar teszt 1
írta: molcsa
2019-06-04

Nemrég került piacra a BlitzWolf BW-SDB1 soundbar, amivel a gyártó az ipar újabb szegmensében vetette meg a lábát. Mi pedig rögtön le is teszteltük, hiszen veletek együtt mi is nagyon kíváncsiak voltunk rá. Annyit már most elárulok, hogy nagyon megéri a 29.000 forintos árát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A BlitzWolf BW-SDB1 tesztje

Bemenetekből annyi van, hogy nehéz megszámolni: 3,5-es jack, koax, optikai, HDMI, USB és Bluetooth is rendelkezésünkre áll. Így akár vezeték nélkül is társíthatjuk újabb TV-khez, de Bluetooth hangszórónak is kitűnően használható. HDMI ARC képes TV-vel összekötve annak távirányítójával irányíthatjuk a soundbart is, így a saját vezérlőjét el is dobhatjuk. Bármilyen bemenettel is használjuk, az automatikus ki- és bekapcsolás mindig működik, ami az én szememben nagy erény, hiszen végtelenül kényelmessé teszi. Legtöbbször jack-en használtam, így a saját távirányítóját félre is tettem, a TV-n állítottam a hangerőt, a ki- és bekapcsolást pedig megoldotta magának.

A Bluetooth kapcsolat kiemelkedően jó, mindig egy szempillantás alatt kapcsolódott a telefonomhoz, soha nem kellett vele vesződnöm, és a hatótáv is jó. A távirányító gombjaival megállíthatjuk és válthatjuk is a zenét. Sokaknak jó hír, hogy ki- és bekapcsolásnál semmi hangja nincs, és a BT kapcsolódás is egy nagyon szolid pittyenés csupán.

Az USB portba pendrive-ot, vagy USB-s kártyaolvasóval memóriakártyát dughatunk, ezekről is le tudja játszani az mp3 és wma formátumú zenét, és a bemappázott tartalmat is megtalálja. Próbáltam még flac és wav kiterjesztéssel, ezeket nem tudta lejátszani, de ez nem meglepő, nagyon kevés eszköz tudja.

BlitzWolf BW-SDB1 soundbar teszt 8

Hangban is nagyon ott van, főleg az árához képest: dinamikus, jó hangos, nincs alapzaj, sok a mély, széles és telt a hangkép. Nagyon jól eltalálták az arányokat, nincs dobozhang, sziszegő magasak, egyedül a mélyek tudnak kicsit puffogóssá válni bizonyos helyzetekben. Mivel sztereó hangzású darabról beszélünk, ne várjunk 5.1-et, emiatt viszont zenehallgatásra is remek választás. Szépen betölti a 20 nm-es nappalimat alacsony hangerőn is, ennél nagyobb helyiségbe is biztosan bőven elég lesz.

Négyféle ekvalizer mód közül választhatunk, amiket meg is jegyez kikapcsolás után: hírek, sport, mozi és zene. Utóbbi kettő kifejezetten dinamikus hangzást eredményez, a mozi értelemszerűen a mélyekre megy rá. Én ezt a kettőt szeretem a legjobban.

Sokan kértétek korábban, hogy csináljunk videót a hangcuccok hangjáról, aminek most eleget is tettem. Azonban ismét hangsúlyozom, hogy egy ilyen videó nem adja át rendesen az élményt, hiszen a mikrofon eleve torzítja a hangot, és nagyon függ attól is, hogy min hallgatjátok vissza. Azt azért így is lehet hallani, hogy nincs rossz hangja tesztalanyunknak:

Összegzés

A BlitzWolf nem okozott csalódást soundbar téren sem, a BW-SDB1 remek darab lett. Szép, minőségi, számos bemeneti módja van, remek a távirányító, menő a Bluetooth, az USB és az automatikus ki- és bekapcsolás. A lényeg persze a hangzás, és ezen a téren sem vall kudarcot: dinamikus, telt hangja van, basszusból is van rendesen, zenehallgatásra és mozizásra is jó választás.

 

Alapáron 29.000 forint, ami a hazai árakat figyelembe véve elég jó. Mindent összevetve, ennyiért ajánlott vételnek tartom. Ha valakinek mégsem lenne szimpatikus, legközelebbi, általunk is tesztelt  konkurense hangzásban, funkciókban és árban is a Xiaomi Network Speaker, ami bár nem kifejezetten TV-s hangszóró, eléggé megszorongatja a BlitzWolf üdvöskéjét.

Pro

 • Olcsó
 • Az elsők között indította el a soundbar őrületet
 • Tűrhetően szól
 • Rengeteg bemenet
 • Ár-érték arányban veri a Xiaomit

Kontra

 • Vannak minőségbeli problémák a sorozattal

hirdetés