hirdetés

Xiaomi Redmi soundbar teszt

Jellegében jellegtelen

teszt
Xiaomi Redmi soundbar teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-07-02

Az elmúlt pár hónapban nem nagyon hallottam új soundbarokról, mintha lecsengőben lenne a téma. A Xiaomi azonban párhuzamosan futtatja a Xiaomi és a Redmi projektet, kell az alsó kategóriában is mindenből egy olcsósított típus. Így született meg a Redmi soundbar, ami a szolgáltatási szempontból egy „kiherélt” verzió, viszont az ára is a Xiaomi TV 33 inch-es hangprojektora alatt marad. A BGRMSB2 kuponnal 19 500 Ft-ot kérnek érte, de vajon ér ennyit?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

7.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A szegényes felhozatal folytatódik a portoknál, hátul egy SPDIF és egy jack bemenetben kimerül az egész. Nem mondom, hogy nekem sok más hiányzik, és egyébként is mindenki Bluetooth-on keresztül fogja használni, de azért itt egy majdnem 20 000 Ft-os eszközről beszélünk. A dizájnja valami elképesztően semmilyen, gyakorlatilag fényképezhetetlen, egyetlen érdekes részletet sem tudok kiemelni az összhatásból. Jobb oldalon van a vezérlőpanel négy gombja, ki- és bekapcs, hangerő fel-le, és a források közötti váltogatás. A hátlapon két felfogató pont, adnak hozzá egy adag tipli-csavar kombót is, ha felfúrnátok a falra. A leírás kínai, nem sok mindenre jó, repülhet a kukába.

 

Xiaomi Redmi – A hang az, ami számít

A fentiek persze teljesen mellékesek, ha jó a Redmi soundbar hangja. A gond az, hogy ehhez két dolog kellene: megfelelő anyaghasználat és elég méretes membránok, amik kellően szépen megrezgetik a levegőt. Ezt viszont elég nehéz úgy megtenni, hogy egy műanyagburokba zárták a zajkeltőket, amelyeknek finoman szólva sincs könnyű dolguk.

Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy egy lapos TV hangjánál kell jobbat produkálnia, és ezt tényleg tudja is a Redmi Soundbar. Mást azonban nem nagyon. Nincs basszus, ványadt nyünnyögést hallat, pedig a teljesítmény ott van benne, 30 W-ot tud kitolni magából, ami kellően hangos, ha erre van szükség. Kétségtelenül jobb, mint bármilyen laptop vagy telefon hangja, a gond csak az, hogy egy TV tartó bútordarabon kellően sok hely van, hogy bármit odategyünk, akár Redmi soundbar helyett is.

A fő gond az, hogy ha alul gyenge egy hangkeltő eszköz, akkor pont a filmekben domináns basszus – akció- és háborús filmek robbanásai, de például alacsony frekvenciával teltek a sci-fi és szuperhős filmek is – veszik el, vagyis a Redmi soundbar a saját csapdájába esik. A közepek – ahol leginkább a beszédhangok az érdekesek – rendben vannak, és a magasakat is egészen szépen leadja, de azért semmilyen nagy extrára nem érdemes számítani. Az kétségtelen előny, hogy a sugárzók a nézők felé állnak, így a hanghatások mindenképpen jobbak, mint a hagyományos TV hangszóróknál.

A kérdés viszont az, hogy megéri-e az árát a hangszóró. Nézzük az alternatívákat:

Az első kettő kiesik, vagyis a Xiaomik maradnak versenyben. Eléggé nehéz a döntés, az ár-érték arányuk nagyjából egyforma, de a 33 inch-es verzió jobb minőségű és szebben is szól. Ha valamit fel akarnék tenni a falamra, valószínűleg azt választanám, főleg, hogy majd évekig kell bámulnom.

Összegzés

A Redmi soundbar nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet, sem minőségi tekintetben, sem pedig a hangja alapján. Semmi extrát nem tudok elmondani, nem rendelkezik töménytelen porttal sem, csak teszi a dolgát, mint egy közepes eszköz. Árban viszont erős, 19 500 Ft-ba kerül a BGRMSB2  kuponnal, egyetlen alternatívája van, a Xiaomi nagyobbik hangprojektorja, az viszont jobb minőségű és a hangja is szebb. Nektek kell döntenetek, hogy melyiket választjátok.

Pro

 • Olcsó
 • Falra fúrható
 • Egyszerűen kezelhető

Kontra

 • Gagyi anyaghasználat
 • Gyenge basszus
 • Kevés port
 • Jellegtelen kinézet

hirdetés