hirdetés

Vegyes felvágott újratöltve

Kici, occó kínai cuccok ömlesztett tesztje

teszt
Vegyes felvágott újratöltve 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-07-08

Pár hete csináltam egy vegyes felvágott cikket, amiben felidéztem a régi idők kínaizós hagyományait. Apró, olcsó cuccokat dobtáltam össze egy kupacba, és most itt a második eresztés. A Xiaomi műhelyéből egy hőmérő, a Baseustól egy lopásgátló, a Digootól pedig egy alvássegítő berendezés, mindegyik viszonylag olcsó, az 5-10 000 Ft-os ársávon belül. Az összes a Banggoodtól érkezik, aki fizeti a termékei után az áfát, a szállítás összege pedig nem éri el a 200 Ft-ot.

A hőmérő beüzemelése annak egyszerűségénél fogva senkinek nem fog gondot okozni,

annak ellenére, hogy a leírás kínai nyelven íródott. Két mágneses platnit is adnak hozzá, az egyikkel falra szerelhető, a másikkal pedig az asztalra támasztható a pici műanyag lábnak köszönhetően, ami a hátoldalon található. A CR2032-es elemet mellékelik a készülékhez, a hátlapi műanyag eltávolítása után 2 évig nem is kell hozzányúlni. A korábbi modell csak 1 évet tudott, tehát a kisebb fogyasztású kijelző az üzemidőt is megduplázta. Tapasztalataim, szerint 0,5 Celsius fokos eltéréssel mért a BlitzWolf hőmérőjéhez és a kazánunkat vezérlő termosztáthoz képest is, így ezt pontosnak nevezném.

Az eszköz képes BT kapcsolaton keresztül a Mi Home apphoz is csatlakozni,

ilyenkor ott is megjelennek az adatok. Sajnos gateway hiányában nem tudtam kipróbálni, hogy milyen távolról elérni az eszközt, illetve okosotthon rendszerbe sem volt módom beilleszteni, de szerencsére tökéletesen megállja a helyét egymagában is. Ez egy jó minőségű, szép tárgy, mindenkinek ajánlom, aki pedig szeretne többet kihozni belőle, az vadásszon le magának egy Xiaomi átjárót, amire fel lehet fűzni az eszközt.

A termék a BGHU2285  kuponkóddal 6300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).ba kerül. Szerintem sokkal szebb ez a variáns, mint a korábbi, de annak jellemzően annyira nyomott az ára, hogy így mindkét termék meglehetősen versenyképes. A Banggood kínai raktárból küldi, a szállítás kb. 0,5 USD, az áfát állja az eladó.

Xiaomi Mijia Upgraded Thermometer

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 6

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első
Vegyes felvágott újratöltve 14

Forrás: Banggood

Baseus T2 Pro lopásgátló – Szintén egy fejlesztés

A Baseus lopásgátló cuccához már korábban volt szerencsém, csak akkor még simán T2-nek hívták, nem pedig T2 Prónak, így adta magát, hogy megkeressem, mi is változott az elődmodellhez képest. Döbbenetes upgrade, más benne az elem, már a hagyományos CR2032-es áramforrással dolgoznak a korábbi CR2016 helyett. Ez egyben azt is jelenti, hogy az üzemideje 1 évre emelkedett a korábbi 6 hónapról. De mi is ez az egész tulajdonképpen? Nem más, mint egy GPS tag vagy más néven egy pozíció visszajelző kütyü, amit arra lehet használni, hogy megmondja, éppen hol van az eszköz.

Egy 1×3 centiméteres, akasztófüllel ellátott tárgyat képzeljetek el, amin egyetlen gomb van, ezzel lehet párosítani a Baseus telefonos apphoz, aminek egészen kulturált a felépítése. Mondjuk a BT alapú párosítás már nem volt éppen gördülékeny, vagy tízszer rá kellett nyomnom a gombra, mire sikerült, de a lényeg, hogy összejött és utána stabilan működött. Mindent az applikációból kell majd intéznetek, egyetlen dolog maradt a GPS tag oldalán, a telefonkeresés, ehhez dupla klikkelni kell azt az egy gombot, ami van rajta, cserébe csörgeti a telefonotokat.

A T2 Pro nem csinál semmit mást, mint sípol, ha megszakad a Bluetooth kapcsolat.

Vagyis, ha kiviszitek – vagy egy idegen személy ellopná – a T2 Próval ellátott mappát, táskát, akármit a 10-20 méteres hatókörzetből, akkor jön a hangriasztás, illetve a Google térképen a pozíció bejegyzése. Ez tapasztalatom szerint elég jól működik, de azért van egy kis bibi: a Baseus appjának futnia kell, hogy ez megtörténjen, tehát mindenképpen automatikus indításra kell tenni az alkalmazást. Ezzel az a gond, hogyha valamiért kilőné azt az Android – pl. energiatakarékossági okokból vagy mert a progi lefagy –, akkor máris bukta van, hiszen nem fog működni a riasztás. Volt két további gondom is a ketyerével: egyrészt elemes, és a cseréhez az egész eszközt szét kell szedni, másrészt meg hogy nem elég hangos. Ezt a ványadék csipogást a városi forgalom – vagy akár egy kávézóban nyüzsgő tömeg – háttérzajában egyszerűen nem hallanám meg. Ellenben a telefont durván tudja ordíttatni, szóval visszafele a dolog jobban működik.

Tud még néhány dolgot, amit érdemes megemlíteni:

 • bejelöli az utolsó pontot a Google térképen, ahol még volt jel
 • szabályozhatjátok a riasztási dallamot a telefon oldalán, 3 lehetőség közül választhattok
 • létrehozhattok DND, vagyis ne zavarj időzónát, amikor nem riaszt be a készülék
 • 3 tetszőleges riasztási területet is hozzáadhattok, hogy például otthon ne lármázzon fölöslegesen (nálam ez nem működött)
 • a riasztásokat kapcsolhatjátok ki és be (aminek nem tudom, mi értelme van, hiszen azért vettétek, hogy riasszon)

Összességében pont ugyanúgy működik, mint a sima T2, csak ez tovább bírja egy elemről, de én erre a tárgyra nagy értéket nem bíznék, főleg, hogy irreálisan magas az ára. Ha csak minden táskámra, meg egyéb kütyümre tennék egyet, már az is egy vagyon lenne, így nem nagyon tudom ezt a 9200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árat értelmezni, szerintem nagyjából 1500 forintba kéne kerülnie, hogy megvegyem. Azt meg egyáltalán nem tudom értelmezni, miért adnak mellé ajándékba egy iPhone telefontokot. Nem ajánlott termék, ahogy az elődje sem volt az, ahhoz túl hektikus a működése.

Baseus T2 Pro

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 5
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 3

6.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első
Vegyes felvágott újratöltve 27

Forrás: Banggood

Digoo DG-S100 alvássegítő – Tábortűz vagy madárcsicsergés

Két éve teszteltük a Xiaomi Qualitell alvássegítőbe oltott BT hangszóróját, amely azóta ráncfelvarráson is átesett. Ennek állít ellenfelet a Digoo DG-S100 a saját termékével, amely igyekszik a lejátszott hangokban felülkerekedni a konkurensen. A dobozolása eléggé szerény, és a beltartalom sem egy „szezám tárulj”. Persze mit adnának mellé a kábelen meg a leíráson kívül? Kinézetre olyan Digoo-s, nem ez a világ legjobb minősége, de nem is bántó az anyaghasználat, egy teljesen átlagos tárgy, nem estek tőle hanyatt, mint a Xiaomi kiválóságaitól.

A vezérlése egyszerű, könnyű kiismerni,

de aki akarja forgatni a leírást az megteheti, mert angol nyelvet is tartalmaz. A tápot micro USB-n keresztül kapja, viszont nincsen beépített akkumulátora, tehát „fixre” kellett kötnöm egy fali adapterrel, de egy notebook USB portja is megteszi. A frontján 4 darab gomb van, amelyek az alábbiakat csinálják:

 • első a bekapcsoló gomb, de megállítja és elindítja az aktuális hang lejátszását is
 • a második gomb aktiválja a fehérzaj generátort
 • a harmadik a különböző alvássegítő hangokat kapcsolja
 • a negyedik időzíti 30 vagy 60 percre a lejátszást
 • az oldalsókkal pedig a hangerőt lehet állítani 15 lépcsőben

Összesen 16 fehérzaj szerű hang és 10 természetből vett minta van, vagyis 26 különbözőből választhattok, ami rengeteg.

Van egy-két extrém is, mint a vonat zakatolása, a hajómotor, egy csomó amit fel sem ismertem, és persze a klasszikusok: szél fúvása, eső csöpögése, tenger morajlása, tücskök ciripelése, madárcsicsergés, és így tovább. Ebből néhányra kifejezetten kellemes elaludni, sőt van valami fajta zen buddhista relaxáló zene is, ami szintén jó. Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy a dízelmozdony hangra ki gerjed, de ez egy annyira egyénfüggő dolog, hogy azt nehéz szavakba önteni. Engem az eső csöpögése kifejezetten megnyugtat, a páromat halálra idegesíti, szóval próbálgatni kell a dolgokat, 26 mintahangból valamelyik csak beválik. Ráadásul meg is jegyzi, melyiket és milyen hangerőn hallgattátok utoljára, és visszakapcsoláskor onnan folytatja, ahol abbahagytátok.

Pont ennek kapcsán találtam rá az egyetlen zavaró tulajdonságára, hogy semmiféle visszajelző LED nincsen rajta. Sem azt nem látjátok, hogy éppen be- vagy kikapcsol-e, hogy felveszi a tápellátást vagy sem, ami szerintem elég idegesítő. Másba nem tudok belekötni, aki alvásproblémákkal küzd, vagy kisgyereket szokott altatni, annak megér egy próbát a termék. Szállítással együtt 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte szállítással, ez reális annak tükrében, hogy milyen problémát hivatott megoldani. A Banggod fizeti utána az áfát, de azért hipp-hopp nem esik be az ajtótokon, mivel Kínából érkezik a termék.

Digoo DG-S100

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Összegzés

A Xiaomi Mijia hőmérsékletmérője jó cucc, mindenkinek ajánlom, az ára picit magas, de másba nem tudok belekötni. Ehhez képest a Baseus T2 Pro lopásgátló szerintem egy semmire nem jó, drága cucc, egyértelműen kerüljétek. A Digoo DG-S100 alvássegítő egyáltalán nem rossz, de az alvás egy nagyon egyénfüggő dolog, nekem segített ellazulni, és a 26 hang és dallam kellően sokrétű ahhoz, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. Ha ilyen gondod van, érdemes próbálkozni a használatával.

Pro

 • Xiaomi hőmérő: nagyon szép kijelző, hosszú üzemidő, egyszerű használat
 • Baseus T2 Pro: nem nagyon tudok érveket felsorakoztatni mellette
 • Digoo DG-S100: jól használható termék, rengeteg hanggal

Kontra

 • Xiaomi hőmérő: az elődjénél jóval drágább
 • Baseus T2 Pro: drága, és hektikusan működik, ami egy lopásgátlónál nem éppen erény
 • Digoo DG-S100: egy visszajelző LED elkélne rá, és azért a Xiaomi termékei sokkal jobb összbenyomást keltenek, igaz jóval drágábban

hirdetés