hirdetés

Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje

Autós kiegészítők ömlesztve

teszt
Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-06-12

Régen minden jobb volt, még a hőskorban 2010-2015 között, mikor zsákbamacska szerűen vásároltuk a kínai vackokat. Nem volt még Xiaomi, Huawei, Oppo, Blitzwolf, sokkal izgalmasabb volt minden. Ezt szeretnénk visszahozni, rövid bemutató jellegű írásokkal, ahol ömlesztve kapjátok a cuccokat. Most autós kütyüket szedtünk össze a Baseus műhelyéből, van itt 60 W-os töltő, FM transzmitter, telefontartó és autós lámpa is. Csak tessék, csak tessék, mindenki tóduljon a műszaki turkálóhoz.

Szerencsére sikerült egy csomó olcsó Baseus cuccot összeszedegetni, mindet autós témában, és ti kedves olvasók, egyébként is szerettek bíbelődni a gépjárműveitekkel. Lássuk, mik kerültek a listánkra:

 

Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje 2

Forrás: Banggood

Baseus 60 W töltő – A három több lenne, mint a kettő

A 4 termék közül talán ez a legegyszerűbb, vetekszik a faékkel, lévén annyit kell vele csinálnotok, hogy bedugjátok a szivargyújtóba és már működik is. Az anyaghasználata kiváló, nagyon kellemes megfogni ezt a hűvös alumíniumot, és jól is néz ki a töltő, már amennyiben ezt a kifejezést egy ilyen termékre egyáltalán használni lehet. Alapvetően kétféle variánst is árulnak a termékből, van egy dupla USB-A és egy Type-C és USB-A portos verzió is, nálam az utóbbi járt. Ez abban az értelemben tud szívás lenni, hogy mivel csak egy leírást adnak hozzá, kábelt nem, nem mindenkinek lesz otthon Type-C to Type-C tyúkbele, vagyis ha ilyet rendeltek, erre mindenképpen gondoljatok.

A használat nem túl bonyolult, bedugjátok a 12 V-os aljzatba, ekkor egy kék színű LED felgyullad, és már mehetnek is bele a kábelek.

VW platformos autókkal tökéletesen működött, próbáltam még DS-ben – ami egy Citroën, vagyis Stellantis csoportos gépjármű -, és töltött mindkét esetben. A pozitív-negatív pólusok ugyanott helyezkednek el, mint a korábbi autós töltőmön, szóval szerintem majdnem minden autóba jó lesz, viszont nálam nagyon be kellett nyomni, hogy működjön, szinte már kontakt hiba gyanúsan. Ami a töltését illeti, a Poco X3 NFC telefonomat gond nélkül töltötte 30 W-tal – 33-at tudna a telefon –, a 60 W-os összteljesítmény pedig úgy jön ki, hogy portonként tud 30 W-ot. Aztán eszembe jutott, hogy vajon ez a teljesítmény hogyan aránylik az autó többi fogyasztójához, akit érdekel, itt megnézheti.

Ami a gyorstöltési szabványokat illeti, kb. mindent tud,

amit ma tudni lehet. SCP, FCP, QC, AFC, vagyis örülhetnek a Huawei, a Xiaomi, az Apple és a Samsung tulajdonosok is. A két port viszont nekem kevés, hiszen egyet elvisz az autós kamera, egyet a telefonom, és ha még valaki ül mellettem, ő már nem fér hozzá a töltőhöz, szóval egy három portos megoldás jobb lett volna. Ennél többet viszont nem is várhattok el egy töltőtől, egy dolgot kivéve: egy alacsonyabb árat, de ez össze is jön a kuponnal. A Baseus 60 W-os töltőjét, 6300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek haza a BGHU2169  kuponnal, az áfát pedig a Banggod fizeti a terméke után.

Baseus 60 W töltő

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első
Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje 13

Forrás: Banggood

Baseus Energy Column Pro FM transzmitter – Nem meggyőző

Az Energy Column tulajdonképpen az előző cucc fejlesztett variánsa, mind portokban, mind szolgáltatásokban. Egyrészt van rajta 2 darab USB-A és egy Type-C, utóbbin le is tud adni 30 W-ot, ha csak azt az egy kimenetet használjátok. Mivel oldalról kell beledugni a kábeleket és nem felülről, ezért ha pl. betakar a középkonzol – mint nálam – akkor egy kicsit forgatnotok kell rajta, különben nem lehet normálisan hozzáférni a kimenetekhez, ami bosszantó. A felső USB port mellett egy pici hangjegyet láthattok, ha ide pendrive-ot dugtok, akkor a rajta lévő zeneszámokat felismeri és lejátssza.

Brutál, mennyi formátumot ismer,

nagyon ritka az olyan eszköz, ami wma, mp3, flac és wmv fájlokat is lekezel. Ráadásul azt is megjegyzi, hogy hol tartott, akkor is, ha az autót leállítjátok és nincs gyújtás, legközelebb ugyanott folytatja majd, ahol abbahagyta. A kezelése nagyon egyszerű, van a tetején egy nyomható tekerőgomb, amivel a frekvenciát – hiszen ez egy FM transzmitter – és a hangerőt lehet állítani, nyomkodva pedig a hívásokat lehet felvenni és elutasítani, illetve dupla „klikkre” felhívja a legutoljára hívott számot. A gyújtás ráadása után mutatja az akku feszültségét is, ami jópofa. Két fontos dolgot kellett még tesztelnem, az egyik a zene lejátszás, a másik a hang minősége, hiszen ezekkel szokott leginkább gond lenni a rádiófrekvenciás átvitelű cuccoknál.

Ennek a lényege az, hogy kerestek egy nem nagyon zavart frekvenciát, és oda beállítjátok az Energy Column terméket, majd BT kapcsolat segítségével – ami itt 5.0-s verziót jelent – összekapcsoljátok a telefonotokkal, aztán mehet a zene. Ha viszont autóztok, mindig lesz egy helyi adó, ami beleinterferál abba a frekvenciasávba, ahol éppen zenét hallgatnátok. A másik, hogy 87.5 és 99.9 MHz között lehet csak állítani, és ebben a sávban kb. minden harmadik tizeden van egy adó. Emiatt nem is tudtam úgy beállítani, hogy ne zavarjon be valami az adásba. A zenehallgatás eléggé kínlódos, hiszen három helyen is állíthatjátok a hangerőt  – a telefonon, a rádión és a transzmitteren -, másrészt meg nagyon halk az átvitel. Ez azt eredményezi, hogy ha a zene megszakad vagy lekapcsoljátok a cuccot, egyből ordítani kezd a zaj a rádióból, ami egyrészt ijesztő, másrészt meg irritáló. A telefonhívások hangminősége pedig már álló helyzetben sem igazán jó, messze van a mikrofon a szátoktól, rossz az átvitel, szóval én elengedtem ezt a kihangosítós vonalat.

Összességében nem igazán jött be a termék, pont olyan, mint a konkurensek, csak hellyel-közel használható, de inkább csak idegesíti az embert 10 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, amiben a szállítás is benne van. Akinek szüksége van egyre, az előrendelés keretében megrendelheti, de az FM transzmitter résztől ne várjatok sokat.

Baseus Energy Column

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 5
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első
Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje 25

Forrás: Banggood

Baseus Gravity telefontartó – Nem mindennel kompatibilis

A Gravity egy egyszerű telefontartó, ami kifejezetten kellemes anyagokból építkezik. Nagyon nagy része fém, hűvös alumínium vagy acél, ha például a behúzó nyelvre gondoltok, amivel meg kell fogatni a ventilátor rostélyon a tartót. Alapvetően két részből áll, van a kiengedhető kampó, ezt kell a megfelelő nyílásba helyezni, és van az erre felszerelhető tartó, ami magát a telefont fogja. Ez utóbbi egy fajta „ellensúlyos” megoldással működik, az alsó tartó terhelésével automatikusan szorítja az oldalsókat, ha megemelitek, akkor pedig szétnyílnak, így lehet kiemelni a mobilt.

A kialakítás a gyakorlatban is remekül működik,

egy kérdés van, hogy a ti autótokba lehet-e rögzíteni a telefontartót vagy sem. Ez azért kulcskérdés, mert a 3. generációs Seat Ibizámban – ezt jelölik 6J-vel – szinte semmilyen tartót nem lehet használni, ezért használok én is ablakra cuppantható, „polipkaros” megoldást, ami évenként vagy 10x leesik, főleg ha süti az autót a nap. Ebben az értelemben a Gravity sem kivétel, hiszen ezt SEM tudtam rögzíteni a rostélyon, így érdemben nem tudtam kipróbálni a tartót, viszont egy DS3-ban igen, és ott tökéletesen működött, és menet közben sem nagyon remegett. Azért a biztonság kedvéért tovább passzoltam a Gravity-t SonkaMod kolléga Seat Altea XL-jébe, ahová szintén fel lehetett szerelni, és gyakorlatilag ugyanez lett a vélemény: ez egy remek tartó. Egy dologra figyeljetek, a fém nyelvet túl lehet húzni, ami nyomot hagy a műanyag lamellákon, ha nem figyeltek.

Összességében azt gondolom, hogy ez egy okosan kitalált telefontartó, amennyiben a ti autótokba megfelelő, akkor megéri az érte kért 4600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot,  amit a BGHU2170  kuponnal érhettek el. Ez az ár már a szállítási költséget és az áfát is tartalmazza.

Baseus Gravity telefontartó

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első
Vegyesfelvágott – Baseus cuccok tesztje 35

Forrás: Banggood

Baseus inAuto olvasólámpa – Eszembe nem jutna ilyet venni

A Baseus inAuto lámpája előtt eleinte értetlenül álltam, ennek ugyanis az lenne a lényege, hogy a hátsó utasok, vagy a jobb egyben ülők olvasni tudjanak, bár lassan az önvezető autók korába lépve az sem lenne elképzelhetetlen, hogy egyszer majd a sofőr is ezt fogja csinálni. A gondom az, hogy szerintem ez a koncepció elég sok sebből vérzik, például az emberek jelentős részének a mozgás közben olvasás fejfájást és hányingert okoz – ismerek pár ilyet -, és ez alól én sem vagyok kivétel.

De tegyük fel, hogy a cég nem ezt a halmazt célozza meg termékével, hanem azokat, akiknek nincs az autójukban a tetőkárpitba ágyazva lámpa. Érdekes, de van pár olyan autó, ahol hátul egyáltalán nincsen világítótest, elöl azért jó eséllyel mindenhol található ilyen. A következő gondom az, hogy egy tapadós, ragacsos felülettel ellátott lámpát ki fog az autó „plafonjára” ragasztani, mert a kárpitról ezeket nem olyan könnyű eltávolítani. Szóval próbáltam olyan helyet találni ahová fel lehet ragasztani anélkül, hogy ott kárt okozna, de ez nem annyira egyszerű, mint ahogy gondoljátok.

Tegyük fel, hogy találtok ilyet, akkor egy ovális alakú LED lámpa lesz az autóban a jutalmatok, aminek az alja egy mágneses tartóhoz illeszkedik, ezt kell a plafonra ragasztani. De miért nem maga a lámpa mágneses, mikor egy bazi nagy fém dobozban ültök? Szerintem adná magát a dolog, hogy egy kellően bika mágnessel a plafonhoz tapasszátok a cuccot, akár a tetőkárpiton keresztül is. Az inAutón egyetlen gomb van középen, amivel a két fokozat között lehet lépkedni. A fényerejét nem, csak a színhőmérsékletét adják meg – 4000 K -, illetve kiderült az üzemideje is, amin lehidaltam: 3 és 1,5 óra jön ki a 400 mAh-s, micro USB-n keresztül tölthető aksiból, feltölteni pedig 60 perc alatt lehet. Kicsit azt érzem, hogy ez a „nagy hűhó semmiért” esete, 1,5 órán át egy bármilyen lámpával tudok világítani, ha akarok.

Egy dologra viszont jó, ha valami beesik az ülés mellé vagy a motortérben akartok turkálni – ahol megint jól jönne, ha nemcsak a tartó, hanem a lámpa is mágneses lenne -, akkor lehet hasznos, de ezt ma már bármelyik mobil tudja az elemlámpa funkciója segítségével. Szintén használható, ha ruhásszekrénybe vagy konyhabútor felső részére ragasztjátok, de erre azért a piacon vannak jobb célmegoldások is.

7500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte szállítással együtt, jelenleg ezt is előrendelni kell, de mondjuk ez nem is akkora baj.

Baseus inAuto lámpa

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 3
 • ergonómia: 4
 • ár/érték arány: 8

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Összegzés

Nem mondhatnám, hogy a Baseus cuccai olyan nagyon bejöttek volna. A legjobb a 60 W-os töltőjük, az nagyon jó minőségű, gyorsan is tölt, de nekem elkélne rá még egy USB port. Az Energy Column nem lenne rossz, de ebből az FM transzmitteres megoldásból még igazán jót nem láttam, és sajnos ez sem az, töltőnek viszont nem rossz. A telefontartó frankó, csak arra figyeljetek, hogy milyen szellőzőrostélyotok van: ne legyen nagyon mélyen a keresztpánt és ne legyen túl vastag, különben nem tudjátok felszerelni. A Baseus inAuto lámpája az egyik legfeleslegesebb termék, amit valaha teszteltem, szerintem elég nehéz megindokolni, miért vegye meg bárki. Rövid üzemidő, nehezen használható, összekoszolja a tetőkárpitot, szóval ha lenne nem ajánlott plecsnink, akkor erre raknám rá.

A 4 termékből 2 nem is kapható, a 60 W-os töltőért 6 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU2169  kuponnal, szállítással együtt, a telefonos tartóért pedig 4600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot a BGHU2170 kuponnal. Az árak már az áfát tartalmazzák, így ezzel nem kell foglalkoznotok.

Pro

 • Baseus 60 W töltő: jó minőség, sok gyorstöltés támogatása
 • Baseus Energy Column FM transzmitter: jó minőség
 • Baseus Gravity telefontartó: jó minőség, nagyon egyszerű használni és beállítani
 • Baseus inAuto lámpa: szekrénybe, konyhapult fölé jó

Kontra

 • Baseus 60 W töltő: 3 USB port jobb lenne
 • Baseus Energy Column FM transzmitter: a gyakorlatban nem működik sem kihangosítóként, sem FM transzmitterként
 • Baseus Gravity telefontartó: nem minden autó szellőzőrostélyába fog illeni
 • Baseus inAuto lámpa: én fel nem ragasztanám egyetlen autó kárpitjára sem, rövid üzemidő

hirdetés