hirdetés

Baseus T2 lopásgátló teszt

Hektikus sípolás

teszt
Baseus T2 lopásgátló teszt 1
írta: Don Kartács
2020-02-19

Félted a cuccaidat vagy gyakran elhagyod őket? A Baseus a segítségedre siet néhány kütyüvel, amelyek sípolnak, csipognak, sőt még a telefonodat is megcsörgetik, ha egy értékes cuccod nem ott van, ahol lennie kellene. Ezek az eszközök ráadásul a „filléres” kategóriába tartoznak, tesztalanyunkhoz pár ezer forintért hozzá lehet jutni. Ennyit pedig megér, hogy ne hagyjuk el a bukszánkat, a kulcsunkat vagy éppen a laptopunkat.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A beüzemelés nem igényel különösebb szakértelmet, a Baseus Smart appot kell lehúzni, majd párosítani hozzá az eszközt. A menü pofonegyszerű, és mivel túl sok terméket nem is lehet hozzáadni – T1, T2 vagy Smart Lock -, ezért itt sem fogtok eltéveszteni semmit. Miután felépült a kapcsolat, érdemes egyből kipróbálni, mi történik akkor, ha megszakad a BT kapcsolat. Egyszerűen nyomjátok le a telefon menüjében a vezetéknélküli kapcsolatokat, és máris kezdődik a sípolás. Ez a dolog visszafele is működik, a Baseus kütyüjének oldalán van egy gomb, aminek a dupla klikkjével a telefonotokat csörgethetitek meg.

A kütyü hatótávja beltérben durván 10, kültéren 30 méter. Ha ezen a hatótávon kívülre került a T2, akkor riaszt, egyrészt ő maga is sípol, illetve a telefont is csörgeti. A gond az, hogy ezeket eléggé halkan teszi, ha tolvaj lennék, biztosan nem ijednék meg tőle, szerintem a hangereje eléggé távol esik a gyár által hangoztatott 90 dB-től. Cserébe viszont bejegyzi az adott helyet, ahol utoljára megszakadt a jel, így egy elvesztett tárgyat elméletben könnyen megtalálhattok vele. A többi funkciót is a keresésre fűzték fel:

 • elméletileg bejelöli az utolsó pontot a Google térképen, ahol még volt jel (a gyakorlatban ez ugyan nem jelenik meg, de a pontos címet tényleg kiírja)
 • szabályozhatjátok a riasztási dallamot a telefon oldalán, kemény 3 lehetőség közül választhattok
 • létrehozhattok DND, vagyis ne zavarj időzónát, amikor nem riaszt be a készülék.
 • elméletileg területet is hozzáadhattok, hogy például otthon ne lármázzon fölöslegesen, ám nekem csak az időalapú beállítás működött
 • ha elveszettnek jelentitek be a T2-t, akkor a Baseus közösséghez csatlakozott más felhasználók is megtalálhatják és szólhatnak, hogy a tárgy előkerült
 • a riasztásokat kapcsolhatjátok ki és be (aminek nem tudom, mi értelme van, hiszen azért vettétek, hogy riasszon)

Gyakorlati tapasztalat, hogy a Baseus T2 megfelelően riaszt, viszont miután újra felépül a kapcsolat, nem nagyon akarja azt abbahagyni. Ehhez külön be kell lépnetek az appba, hogy észrevegye, a kapcsolat újra felépült. Ez olyankor tud vicces lenni, ha valamiért a program lefagy vagy csak az összes appot kilövitek a teló memóriájából. Ilyenkor értelemszerűen azt sem fogja észrevenni, hogy valaki éppen futó tulajdonáthelyezést valósított meg a hátizsákotokon. És sajnos az Androidos appok számtalan módon tudnak bugzani – energiatakarékossági okokból lekapcsolja a rendszer, nem válaszolnak, kifagynak stb. – szóval erre figyeljetek oda, különben nem fog működni a jelzés.

Másik érthetetlen dolog, hogy miért nem lehet a riasztás hangját tetszőlegesen változtatni? Például beállítani a csengőhangra? A Baseus T2 becsületére legyen mondva, hogy egyből push notit küld a képernyőre, de azért egy picit több funkcionalitást elvártam volna az eszköztől. Ugyanez igaz az elem kontra akkumulátor problémára is. Ha lemerül, szét kell nyitni a burkolatot, elmenni boltba az elemért stb., pedig mennyivel kényelmesebb lenne USB-ről töltögetni, nem igaz? Arra viszont tényleg jó, hogy a kanapé párnái közé esett kulcscsomót megtaláljátok vele, de nagy értéket azért nem bíznék rá.

Összegzés

Érdekes próbálkozás a Bluetooth alapon működő Baseus T2, de azért maradéktalanul nem voltam vele elégedett. Egyrészt elemmel működik, aminek a kicserélése miatt szét kell szedni a kütyüt, másrészt túl sok dolgot nem lehet rajta állítani vagy ha igen, akkor nem pont úgy működik, ahogy kellene. Valamiért a Google térképet nem töltötte be, viszont a pozíciót, ahol a jel megszakadt, pontosan visszajelezte. Hasonlóan furán üzemelt a DND funkció, időt tudtam beállítani, de helyet már nem.

Szóval az alaptulajdonságait kiválóan ellátja, de az extrák terén már vannak bajok. Ez bele is férne, ha 3400 helyett 1500 Ft-ba kerülne. Így viszont – azt is végiggondolva, hogy hány olyan cuccom van, amit nem szeretnék elveszteni – már egyáltalán nem olyan olcsó mulatság.

Pro

 • Pozíció visszaadás
 • Telefont is riasztja és sípol is
 • Könnyen elrejthető

Kontra

 • Drága
 • Nem minden funkció működik megfelelően
 • Nem kellőképpen konfigurálható
 • Elemmel működik

hirdetés