hirdetés

Jeeback G3 nyakmasszírozó teszt

Nem egy nyelvet beszélünk

teszt
Jeeback G3 nyakmasszírozó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-02-01

Rápörögtünk a különböző kényeztető berendezésekre, a két masszázspisztoly, az SK-328 és a Yunmai Pro Basic után most a szintén a Xiaomi ökoszisztéma alá tartozó Jeeback cég G3-as jelölésű termékét próbáltuk ki. A relaxáló masszázstól a teszt alatt többször majdnem bealudtam, vagyis egy kellemesen használható berendezést kaptok 15 000 Ft-ért, ami ötféle masszírozó technikát kínál, sőt a fáradt izmokat fel is melegíti. Persze szokás szerint van egy csavar a történetben, alant olvashatjátok, mi az.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A jobb oldalán van egy bekapcsológomb, míg balra a mágnesesség elvét használva felpattintható a Jeeback G3-hoz adott távirányító, amivel maga az eszköz vezérelhető. Az áramforrást a kontrollerhez egy CR2032-es elem szolgáltatja – ez a csomag része -, míg magát a masszírozó nyakpántot USB Type-C porton keresztül tölthetitek, hiszen akkus. Az üzemideje eléggé ott van a szeren, 60 napig bírja, napi 30 perc használat mellett, és mivel egy „menet” 15 percet vesz igénybe, így akár két személy megmasszírozása is belefér az időkeretbe.

 

Jeeback G3 – Azt mondta hogy….Vagy mégsem?

Bár a termék kínaiul beszél csak, a sajtóanyag szerencsére angol, és a G3 nem applikáció alapú, így ott sem fogtok csirkelábakba botlani, viszont kell némi munkát tenni abba, hogy kitapasztaljátok, mi mit csinál. A távirányító piktogramjai azért adnak némi támpontot azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségeitek vannak, így érdemes annak a kezelőfelületéről indulni. A bal oldali hő ikon a legegyértelműbb, ez kapcsolja be a „fűtést” az érintkező paneleken – 43 fokra melegíti fel a cuccot -, amitől nem érezzük a G3-at hidegnek.

A plusz és a mínusz nyilak az intenzitást állítják,

amivel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy az 1-3-as tartománynál alig érezni valamit, a 8-10-es meg túl brutális, sok esetben már kellemetlen az eszköz használata, szóval érdemes a kettő között maradni. A középső gomb hosszú nyomására lehet ki- és bekapcsolni az eszközt, és ugyanezt tudja az egyetlen nyomkodó a G3-on is. Az utolsó M betűvel jelölt rész a módválasztó, és innen válik trükkössé a dolog, ugyanis jellemzően fogalmam sem volt, hogy éppen melyik masszázsprogramot futtatja az eszköz.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Elméletben az alábbiakból lehet választani:

 • forró nyomkodás
 • Gua Sha, ami egy ősi kínai módszer a testmeridiánok stimulálására (jelentsen ez bármit)
 • akupunktúra
 • ütögetés
 • kombinált mód

És itt jön az első gond, hogy a masszázs alatt ritkán értjük azt, amikor tűket szurkálnak az ember bőre alá, pedig ezt sajnos elég hűen imitálja a szerkezet. Ez nem túl kellemes, és ez nem csak az én véleményemet tükrözi, más is utálta. Mivel a kombinált mód is tartalmaz ilyen elemet, ezért máris „elvesztettünk” két lehetőséget az ötből. A többi mód közül a nyomkodós verzió a legjobb, ezt simán bírtam 15 percig, ennyi idő után kapcsol ki az automatika. A másik kettő meg komolyan nem tudom, mit csinál, mert nem volt különösebben emlékezetes, egy fajta rezgés, de a legjobb mindenképpen a harmadik lehetőség, bár a negyedik sem rossz, ez szerintem a Gua Sha technika. Az ötödik tippre az ütögetés lehet, nem idegesítő, de semmi extra. Kizárásos alapon akkor az első kettő az akupunktúra és a kombinált mód, amik hanyagolandók.

Van még egy trükkje a szerkezetnek, ha nem jól fekszik fel a nyakra, és nem ér hozzá minden érintkező a bőrfelülethez, akkor csak csipked az elektromosság, érdemben sok minden más nem történik. Többször eljátszottuk azt, hogy feltettük, semmi, akkor biztos növelni kell az erejét, nyomtuk felfele, majd a ficergéstől felfeküdtek az érintkezők, erre hirtelen odavert egyet a cucc úgy, hogy az már fájdalmas volt.

Szóval a komfortot nem olyan egyszerű eltalálni,

ráadásul a mozgásunk miatt úgy éreztük, mintha az intenzitás folyamatosan változna. Pedig nem, csak egyszer jobban, másszor kevésbé érintkeznek a tappancsok, emiatt van az embernek fals érzete. Néha meg nem masszírozó, hanem csak szúró érzést keltett, ilyenkor párszor feltettem és levettem, aztán egyszer csak jó lett, de azért ez így nem annyira egyértelmű.

Összességében azt gondolom, hogy ha valakit nem zavar, hogy egy ilyen berendezéssel kell egy kicsit játszani, és kitapasztalni, kinek mi a kellemes, akkor teljes mértékben vállalható, de azért nem akkora bomba megoldás ez, mint eleinte tippeltem. Mondjuk ehhez képest toltam minden nap szinten 2*15 percet, szóval relaxáláshoz nem rossz, ráadásul nagyon álmosító, amit csinál, szóval tényleg lesz negyed órányi felfrissülési időtök. Viszont például az aktív munkát ez nem annyira támogatja, így én jellemzően az esti punnyadós időszakomban használtam.

Összegzés

Szerintem több van a Jeeback G szériájában, mint amit a G3 kihozott belőle, főleg, hogy az újabb modellek – mondjuk a G5 – már app alapúak, a nagy kérdés, hogy vajon ott is a kínai-e a kommunikáció alapnyelve. Szerencsére a G3 esetében ez nem különösebben nagy probléma, mert a távirányító piktogramjai egyértelművé teszik a használatot. Az anyagminőség nem rossz, az üzemidő is rendben van, de azért a módokkal kell egy picit játszani, mire kiderül, nektek melyik lesz az igazán ellazító.

Szerintem ér 15 000 Ft-ot a cucc, de azért bomba vételnek nem mondanám, viszont a stresszoldási részt jól abszolválja, csak azt gondoltam, hogy nagyobb truváj a berendezés. Nem az, de szolid vétel, de ennél többet nem adnék érte, ráadásul az EU Priority Line szállítás is 2000 Ft, ami mindig jól jön, mert áfa- és vámmentes.

Pro

 • Egész jó minőség
 • Alapvetően kényelmes
 • Hosszú üzemidő
 • Van egy-két kellemes módja

Kontra

 • Csak kínaiul beszél, és a leírása is kínai nyelvű
 • Nem mindig érnek hozzá jól a nyakhoz az érintkezők, ilyenkor nem is működik jól
 • Nem annyira egyszerű megfelelőre beállítani az intenzitást

hirdetés