hirdetés

Yunmai Pro Basic elektromos masszázspisztoly teszt

Minőség mindenek felett

teszt
Yunmai Pro Basic elektromos masszázspisztoly teszt 1
írta: Don Kartács
2021-01-29

Nem is olyan régen adtuk ki az olcsó, SK-328 névre keresztelt masszírozóról a tesztünket, szóval most jöhetett a drága változat. A Yunmai a Xiaomi ökoszisztéma védelmező hátterével gyártja eszközeit, ki is próbáltuk a kifejezetten kellemes okosmérlegüket, és most itt a nagyon komoly, Red Dot dizájndíjat nyert masszírozójuk. Itt azonban már nem apróval gurigáznak, egy 40 000 Ft-os termékről van szó. Szerencsére ebből azért a BG0ALL6278 kóddal egy jelentősebb darabot lefaraghatunk az árból, de nézzük, hogy a korábbi filléres konkurenshez képest mit villantanak a Pro Basic-kel.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Felhívnám a figyelmet arra, hogy milyen frankó leírást kapott a Yunmai masszírozó, egyértelmű képeken mutatják be az izomcsoportokon, hogy mit szabad csinálni, és mit nem, illetve, hogy egy masszírozó „szeánszot” mennyi ideig és hogyan folytassunk. És mivel a masszázspisztollyal mást nem is nagyon lehet csinálni, csak a fejeket cserélgetni rajta, ezért tulajdonképpen három perc alatt megkezdhető a művelet. A műszaki paraméterekről szerintem túl sokat nem érdemes regélni, pedig a cég nagyon büszke rá, hogy 1800/2400/3200 rezgéssel tud dolgozni a Pro Basic – kicsit identitászavaros a név – percenként.

Csakhogy az olcsó konkurens is pont ezt tudta, bár a Yunmai termékéről elhiszem, hogy 3 év múlva is működni fog. Ezt azonban olyan nagyon nem fogja kívánni senki, mert a bekapcsolás utáni 30. másodpercben már ólomsúlyként húzta a Pro Basic a kezem. Szerintem is elég masszív a cucc, de a párom szerint inkább k**va nehéz, konkrétan annyira, hogy hosszabb távon egyszerűen kellemetlen tartani az 1 kilós dögöt. Az SK-328 ezzel szemben csak 400 gramm, tehát kevesebb, mint a fele, a tesztjekor eszembe nem jutott leírni ezt az adatot, mert fel sem tűnt a könnyűsége, de a Yunmai súlyát érezhetően kellemetlenebb tartani.

A másik a rezgés,

a cucc valami iszonyatosan erős, ezzel kapcsolatban 5kg/cm nyomatékadatot ad meg a gyártó, csak ez nem nagyon akar a berendezés jobbik felén maradni, helyette átadja a kézre a remegést. Konkrétan az ágymatrac behullámzik tőle, olyan, mintha egy légkalapácsot tartanátok a kezetekben, annak hangja nélkül, ugyanis egész csendes. Ez persze nem menti meg a helyzetet, ugyanis az ajánlott 10 perces használat alatt konkrétan elzsibbasztotta a karomat, de mivel dög nehéz is, úgysem lesz kedvetek eddig tartani.

A másik probléma – bár ebben én is ludas lehetek -, hogy amit csinál, az bizony fájdalmas, még a leglassabb fokozaton is. Eleinte azt hittem, hogy az izomláz miatt ilyen kellemetlen, de mivel SMR hengerezek, tudom, mi a fájdalom. Ez viszont olyat odaver, hogy szabályosan összerándultam az ingertől. Azokon a területeken ahol nem volt izomlázam, a masszírozás sem volt kellemetlen, de azért kellemesnek sem mondanám, a túl intenzív „hentelés” miatt, amit a készülék csinál. Ahogyan már az SK-328 kapcsán is említettem, ez bizony nem helyettesíti a masszőr finom kezeit.

A fentiek ellenére azért kínoztam magam vele, amíg bírtam, és be kell hogy valljam, működött a dolog. Az ütlegelés serkenti a vérkeringést, az pedig segít regenerálódni a szakadt izomrostoknak és enyhíti az izomlázat is, szóval nincs itt nagy varázslat, minden masszírozó pisztoly így működik. Ezt a részt jól csinálja a Yunmai, csak ha már ennyi energiát öltek a magas minőségbe és a remek kinézetbe, akkor dolgozhattak volna még egy kicsit a kulturált működésen is.

Összegzés

Nem mondhatnám, hogy bejött a Yunmai Pro Basic, és nem azért mert béna neve van, sőt, az ára sem tűnik nagyon elrugaszkodottnak, hiszen az anyaghasználata és a kinézete is több, mint rendben van. A kulturálatlan működés viszont nagyon irritáló, ahogyan a súly is, így nemcsak fogyókúra, hanem egy „illemóra” is ráférne a Pro Basic-re. A fentiek ellenére működik a dolog, tényleg enyhíti a fájdalmat másnapra, és a 40 000-es árat is 28 000 Ft-ra lehet faragni a a BG0ALL6278 kóddal, ami azért sokkal jobban hangzik.

A 4400 Ft-os EU Priority Line szállítás sajnos elég húzós, de nem lennék meglepve, ha ez lenne a jövőben az általános, ugyanis az egész világon konténerhely hiány van, a légi közlekedés pedig akadozik, ami értelemszerűen felhajtja az árakat.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Van hozzá egy nagyon jó minőségű hordtok
 • Nagyon jó összerakottság
 • Tulajdonképpen teszi a dolgát

Kontra

 • Pokoli nehéz
 • Ráz mint a légkalapács
 • Ahhoz képest, milyen prémium, semmi különöst nem tud
 • Kifejezetten magas szállítási költség

hirdetés