hirdetés

SK-328 masszírozó teszt

A kínaizás régi szelleme

teszt
SK-328 masszírozó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-01-21

Annyiszor ugrott fel a reklámja a masszírozó szerkezeteknek mindenféle platformon, hogy nem bírtuk ki, és szereztünk egy igazi noname darabot, hogy leteszteljük, indokolt-e ez a nagy népszerűség. A Geekbuyingtól érkezett a misztikusan SK-328 névre keresztelt szerkezet, amihez mindenféle fejeket is kaptok, hogy magatokat vagy egymást kényeztessétek vagy éppen szadizzátok. A jó hír az, hogy olcsó, 11 200 Ft-ot kérnek érte az NNNMASSGUN kóddal, EU raktárból, ami nem tűnik egy nagy költségnek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a kinézetet illeti, meggyőződésem, hogy a gyárban van egy tábla a futószalag végén, amire ez van kiírva: masszírozók balra, szexuális segédeszközök jobbra. Ugyanis nagyon sok a hasonlóság mind kinézetben, mind működési elvben. Mindkét csoport rezeg meg mozog, lehet kapcsolgatni az intenzitást, akkusak, és így tovább. Szóval egy kis fantáziával sok mindenre lehet asszociálni. Leegyszerűsítve a dolgot, a cuccban van egy rezgőmotor és egy forgattyús mechanizmus, ami lökdösi a fejet, az meg ütlegeli a testet különböző sebességgel.

Ezek közül választhattok:

 • kemény tömésű szivacsgombóc („mikrofon”)
 • lapos korong (mint a klopfoló)
 • kétágú villa
 • egyágú tüske

A nevekből nagyjából már kitalálhatjátok, hogy melyik kb. mire jó, de hogy őszinte legyek, mi nem nagyon éreztük az utolsó kettő között a különbséget, nagyjából mindegy, hogy 1 vagy 2 helyen böködtek a fejek. A kézi masszírozáshoz leginkább közelálló érzést a szivacs adja, a lapos korong meg a nagyobb felülete miatt kisebb nyomást tesz a testre, szóval az is eléggé kellemes.

Az anyaghasználat nem különösebben rossz,

de a kályhaezüsttel lefújt műanyagvégek adnak egy kis hitványságérzést az egészhez. A súlya és a tömörsége miatt masszívnak hat, az összeszereléssel nincs baj, és fogni is kényelmes, viszont eléggé rezeg ahhoz, hogy hosszabb távon fárassza a kezet. Tölteni egy Type-C porton keresztül lehet, a töltési idő 4 óra, ami soknak tűnhet, de ez gyakorlatilag a villanyborotva esete, a leírás szerint átlagos használat mellett 60 naponként kell, ez azért kibírható kényelmetlenség. A cucc egyébként nagyon kicsi, kb. mint egy mobiltelefon, viszont annak ellenére, hogy emlegetik a hordozhatóságot, szütyőt nem adnak hozzá.

 

SK-328 masszírozó – Jó ez, de nem mindenre

Az egyes helyeken MINI.I-nek is hívott szerkezet erejét 4 lépcsőben lehet állítani  – ezt kék LED-eken követhetitek nyomon -, amik között csak a frekvencia a különbség. Ez számszerűen 1200/1800/2400/3200 ütést jelent percenként, ami brutális mennyiség. Nekem az első fokozat is elég volt, a másodikat elviseltem, de a felső kettő az kegyetlen, már nem esett jól, mintha az egész testemet rezgette volna. És itt jön elő az a probléma, hogy egyes testrészeiteket nem éritek el, vagyis segítségre lesz szükségetek, például a hát masszírozásához.

Első dolog, hogy a csontokat kerüljétek el.

Gerinc, váll, lapocka, ízületek, ezeken nem fog jól esni, ha egy motor megdolgozza sokezer ütéssel a területet. A nagyobb izomcsoportokat kell célozni, hát, comb, vádli, kar ilyesmi. Ezekre tényleg jó a masszírozó, de azt tapasztaltuk, hogy eléggé egyénfüggő, kinek mi esik jól. Van, ahol például csikiz – belső comb -, míg van aki az erősebb, más pedig a gyengébb intenzitást szereti, és nagyjából ugyanez mondható el a fejekre is, nem pont ugyanazokat fogjátok kedvelni.

A legnagyobb bajom az volt vele, hogy egy kicsit egy kaptafára csinálja az ütlegelést,

vagyis nem olyan mint egy masszázsfotel, ami különböző programok mentén masszíroz. Igaz, nem is ugyanaz az ár- és termékkategória, de például mit kezd azzal, hogy ha a vállamban állt be egy izom? Ahhoz kell egy tenyér, ami átfogja és jól meggyúrja az rostokat, ezt viszont nem tudja egy ilyen egyszerű masszírozó. Azt viszont nem mondhatom, hogy semmi értelme, mert pl. a comb és a vádliizmokat jól megdolgozza, és azt még el is értem saját magamon, tehát például futásnál mintha érne valamit, de például a kézre sem kellemetlen. Viszont egymasszőrt nem helyettesít, illetve megnéznék egy drágább, a működését jobban variáló típust, hiszen lehet, hogy ott jobban kijönne a know-how, mert az SK-328 egy kicsit a régi kínai időket idézi: kb. úgy csinál, mint amire való, de azért nem nagyon.

Összegzés

Az SK-328 masszírozó, visszarepít titeket az időben 5-10 évvel, mikor még nem forogtak olyan nagy nevek a köztudatban, mint a Huawei vagy a Xiaomi. Puritán a cucc, és egész jól teszi a dolgát, de azért egy masszőrt nem helyettesít. Ennyiért teljesen használható, de azért olyan nagy csodát nem szabad tőle várni. Viszont a kiegészítők között tényleg van különbség, a hatóideje hosszú, és még olcsó is.

Kezdő masszőrpalántáknak az NNNMASSGUN kóddal 11 200 Ft-ért nem rossz vétel ez, de azért olyan nagyon sokat nem kell tőle várnotok. EU raktárból küldik, ingyenes szállítással, így a többletköltség sem fogja nyomasztani a családi kasszát.

Pro

 • Hosszú üzemidő
 • 4 különböző fej
 • A legalacsonyabb fokozatban kellemesen nyomkod
 • Kicsi és könnyű

Kontra

 • Egyszerű anyagok és kinézet
 • Nem tudja variálni a mozgást

hirdetés