hirdetés

BlitzWolf BW-FAS1 masszázspisztoly teszt

Harmadikra összejött

teszt
BlitzWolf BW-FAS1 masszázspisztoly teszt 1
írta: Don Kartács
2021-02-25

Három a magyar igazság, így mi is három különböző masszázspisztolyt próbáltunk ki. A BlitzWolf üdvöskéje pont a két korábbi termék közé ékelődik árban, a BGMI140 kóddal 16 000 Ft-ért lehet beszerezni, a szállítás pedig 1600 Ft-ba kerül. Több fokozat, több masszázsfej, Type-C töltés és hosszú üzemidő a főbb ismérvei a terméknek, de persze sokkal érdekesebb ennél a működési kultúra, amin áll vagy bukik a használat.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

8

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:7
 • ergonómia:7
 • ár/érték arány:9
Véleményt írok

Az újratöltést a Type-C bemeneten keresztül ejthetitek meg,

nagyjából 120 perc alatt, amiért cserébe 7 órányi üzemidőt kaptok. A 10 perces reggeli-esti masszírozós ciklust betartva azért ez is 21 napot tesz ki, szóval nyugodtan mondhatom, hogy ez kellően hosszú. Az akkumulátor kapacitása 2000 mAh, ami megegyezik az SK-328-cal, míg a Yunmai esetében ugyanez 2600, szóval nagyjából mindegyiknek hasonlóan hosszú az üzemideje. A motorja brushless – vagyis szénkefe nélküli – ami a műszaki berendezéseknél a hosszú élet egyik titka, bár én sokkal inkább aggódnék azon, hogy az akkumulátor meddig fogja bírni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Érdekes, hogy minden ilyen masszázseszköznél nagyjából ugyanazokat az adatokat adják meg, csak néha kihagynak egy-egy infót. Itt például a maximális rezgésszámot – 2600 percenként – közzéteszik a sajtóanyagban, de a fokozatokhoz tartozót már nem. Aztán ugyanez igaz a működési zajra – 47 dB -, ami egyébként egyáltalán nem zavaró, de például a gép nyomatékát már nem közlik le, míg a Yunmai esetében igen. Nem mintha ezek bármit számítanának, és nem is szabad ebből kiindulni. Tapasztalataim szerint ugyanis van két sokkal fontosabb dolog: a súly, és hogy mennyire adja át a masszázspisztoly a kézre a rezgéseket.

A Yunmai Pro Basic-et ezért volt roppant idegesítő használni, mert rázta a masszírozó kezét,

miközben szétütötte a masszírozottat is, vagyis erős volt, de teljesen feleslegesen. Azt is mondhatnám, hogy kulturálatlanul működött, ellentétben a BlitzWolf BW-FAS1-gyel. A „villámfarkas” terméke ugyanis tökéletesen használható, alig fárasztja a kezet, és a masszázsalany sem érzi azt, hogy egy légkalapáccsal próbálják szétverni a különböző testtájait. A könnyebb használathoz az is hozzájárul, hogy a BW-FAS1 súlya 515 gramm, viszonyítási alapnak leírom a Yunmai Pro Basic ide vonatkozó adatát: 1 kilogramm, vagyis majdnem kétszer nehezebb. Ez egyébként a hurcibálásnál is számít, könnyebb elcsomagolni az FAS1-et, jobban befér a táskába is.

 

Ami a fejeket illeti, szépen bemutatják a képek, hogy mit hol érdemes használni, de én jellemzően a nagyobb izomcsoportokat masszíroztam, ahhoz pedig a keményebb szivaccsal bevont gömb az ideális. A másik három a szokásos – bütykös korong, egy 1, illetve egy kétágú vég – átlagos műanyag bevonatot kapta, azokkal egy fokkal kevésbé lehet finoman dolgozni, de valahol egyszerűen erre van szükség. Ami meglepett, hogy még legmagasabb fokozaton sem akart megölni a BW-FAS1, teljesen elviselhető az ereje minden intenzitásnál. Ahogyan a rezgések is, ugyan erősödnek, de kellemetlennek nem nevezném, és pont ugyanez igaz a hangjára is. Ahol még látok fejlesztési potenciált, az a leírás, ez lehetne részletesebb, segíthetné jobban is a használatot, illetve adhatna ötleteket arra, hogy milyen technikával masszírozzatok.

Összegzés

Egyértelműen megnyerte a három masszázspisztoly versenyét a BW-FAS1, a 16 000 Ft körüli árért ilyesmi minőséget vártam el. Szerintem a leírása nem elég részletes, de ezt leszámítva csak dicsérni tudom. Kiváló anyaghasználat, kulturált működés, hosszú üzemidő a fő jellemzői, de én már azt is sikernek könyveltem volna el, ha nem idegesítő használni, mint a Yunmai Pro Basicet. Szerencsére nem az, ha ilyen termékre vágynék, ezt vinném haza.

Jelenleg az ára a BGMI140 kóddal 16 000 Ft, erre jön rá még az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás 1600 Ft-os összege, ez szerintem a minőséget és az összerakottságot is figyelembe véve teljesen rendben van.

Pro

 • Remek minőség és anyaghasználat
 • Kulturált működés
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Reális ár
 • Nem zavaró a hangja

Kontra

 • Még egy picit ez is lehetne könnyebb.

hirdetés