hirdetés

Xiaomi Mojietu elektromos pumpa teszt

Sokszor vótmá, de nem elégszer

teszt
Xiaomi Mojietu elektromos pumpa teszt 1
írta: Don Kartács
2021-02-11

A Mojietu neve nem sokat mondhat a kedves olvasónak, ami nem véletlen, korábban én sem hallottam róla. De ez is egy Xiaomi Youpin webáruházas termék és most éppen egy elektromos pumpával próbál magának teret hódítani a piacon. És bizony elég jó kis terméket hoztak össze, képes autókeréktől bicikliig bármit felfújni, 10 bart képes magából kipumpálni, kifejezetten gyorsan teszi a dolgát, ráadásul kellően kompakt ahhoz, hogy a kocsiban se legyen zavaró magunkkal hurcolni. 15 000 Ft-ot kérnek érte, viszont az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás 2000 Ft-ja egy kicsit húzós.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A felélesztés viszonylagosan egyszerűen történik, érintésre bekapcsol a háttérvilágítás,

ami elegendő fényt ad ahhoz, hogy a többi tapizós részt is lássátok. Itt növelhetitek illetve csökkenthetitek a nyomást, elindíthatjátok a pumpálást, lapozhattok a front LED fehér és kétféle pirosan villogó – SOS – módja között, illetve válthattok a különböző felfújandó célpontok – bicikli, motorkerékpár, autó, labda – között. Ilyenkor psi és BAR mértékegységek között is vált a berendezés, aminek nem tudom mi értelme van, de ezt már a Mijia termékénél is láttam korábban. Fejben egyébként nem nehéz kiszámolni a dolgokat, 1 BAR= kb. 14,5 psi. A tapifelületnek van azért egy nagy hátránya, brutálisan gyűjt az ujjlenyomatokat.

Szerencsére kiegészítők terén elég jól áll a Mojietu, a Type-C kábel mellé háromféle szeleptűt is kaptok, illetve egy szárat, amit be kell tekerni a termék tetejébe, ezen keresztül lehet majd felpumpálni a motorszeleppel rendelkező dolgokat. Még egy dologra jó, önmagába visszadugva a szárat, használhatjátok hordfülként is, például táska pántjára akasztható. Ha esetleg nem jönnétek rá, melyik kiegészítő mit csinál, az angolnyelvű leírás segít, de azért eléggé adja magát minden.

Egy dolgot még kiemelnék, a méretet.

Mivel a termék egy henger, ezért két paraméterrel leírható, 70*140 mm, amiből az utóbbi a hengerpalást magassága, míg a cucc súlya 480 gramm. Viszonyítási alapnak a Xiaomi Outdoor BT hangszórót használtam, ami 73*147 mm, és 380 gramm, tehát megközelítőleg ugyanekkora. Ez pumpában mérve semmi, vagyis meglepően kicsinek számít a tesztalany, a teljesítménye ellenére. Van hagyományos kézi pumpám is, de fel nem hoznám a pincéből, mert macera, fent meg nem tudom tárolni, mert rohadt nagy, szóval ne becsüljétek le a kényelem erejét. Mondok még egy érvet az ekkora méret mellett: belefér a kerékpárok kulacstartójába is, tehát magatokkal tudjátok vinni túrára.

Nézzünk most egy kicsit a dolgok mögé, mert nem lényegtelen, hogy mire is – és mire nem – lehet használni egy ilyen eszközt. Leszámítva a labdákat, a strandcuccokkal semmi értelme erőlködni. Egy matracot vagy egy gumicsónakot meg pláne lehetetlen ezekkel felfújni, de még ha menne is, a nagy térfogat miatt száz évig tartana, ezekhez jobbak a kézi meg a “lábi” taposós pumpák.

Az olyan berendezéseket mint a Mojietu, sokkal inkább vészmegoldásokra lehet használni, például mikor a nyomásszenzorral szerelt gumi az autótokon beriaszt és egy perc alatt az út szélén fel tudjátok fújni a kerekét. Ugyanez igaz a kerékpár/roller/unicikli gumijára is, vagy a focilabdára. Kicsi az űrtartalmuk, pár perc alatt mindegyiket fel lehet fújni. Konkretizáljuk egy kicsit, hogy a 2600 mAh-s akkumulátor kapacitása a gyártó szerint mire elég:

 • 6 autókerék
 • 7 motorkerékpár kerék
 • 9 kerékpár kerék

Elméletben. A gyakorlatban viszont a méret erőteljesen meghatározza majd az ismétélsek számát, hiszen nem mindegy, hogy egy 12 colos Kispolski kereket vagy egy 20 colos terepjárógumit kell felfújni. Jöhetett a puding próbája, az evés, gyorsan felpumpáltam az uniciklimet meg a kerékpáromat, és megnéztem, mennyi ideig tart. Az plusz jó pont, hogy a Mojietu a szelepre tekeréskor kiírja az aktuális nyomásértéket, és természetesen limitet is állíthattok be, hogy hol hagyja abba a pumpálást.

A közelítő eredmények az alábbiak lettek:

A fenti eredmények alapján azt mondhatom, hogy a termék tökéletesen teszi a dolgát, pokoli gyors, az elvártak szerint működik, különösebb hibája nincsen, de azért a limitációkat – a strandon nem ezzel pumpáljuk fel a gumikrokodilt meg a csónakot – észben kell tartanotok.

Összegzés

Ha hordozható, akkus pumpát vennék, tuti vinném is haza a Xiaomi Mojietut. Szerintem jobb cucc, mint a konkurens Xiaomi Mijia, de azért megvannak a maga limitációi. A strandra ne ezt vigyük, felpumpálni a matracot nem fogjuk vele, ellenben a bringa, a roller, az autó gumiját vagy a focilabdát viszont simán. Ezt pofonegyszerű kezeléssel segíti, a minősége jó, nem nagyon tudok hátrányt említeni, maximum azt, hogy a kijelzője gyűjti az ujjlenyomatokat. Na bumm, ez legyen a legnagyobb gond.

A Xiaomi Mojietu pumpáért 15 000 Ft-ot kérnek, ami teljesen reális ár érte, de az EU Priority Line 2000 Ft-os szállítása azért húzós. A Xiaomi Mijia jelenleg csak 13 500 Ft, a szállítás arra 1700 Ft, szóval az is játékban marad az alacsonyabb ár miatt. És akkor meg kell említenem a Baseus termékét is, ami hasonló áron – 14 000 Ft – hasonló paraméterekkel rendelkezik. Rajtatok áll, melyik jön be a legjobban.

Pro

 • Jó minőség
 • Kellemes dizájn
 • Nagyon egyszerűen használható
 • Kompakt, bringák kulacstárolójába is elfér
 • Villámgyorsan pumpál

Kontra

 • Drága szállítás
 • A vezérlőpanel gyűjti az ujjlenyomatokat

hirdetés