hirdetés

70mai Air Compressor Lite elektromos pumpa teszt

Megbízható társ autósoknak

teszt
70mai Air Compressor Lite elektromos pumpa teszt 1
írta: hajas
2020-11-21

Egyre jobban közeleg a tél és vele együtt az autógumi csere is. Sokan viszik ilyenkor szakemberhez kocsijukat, de rengetegen vannak, akik otthon, saját maguk “öltöztetik át” járgányukat. Azonban fontos a megfelelő keréknyomás beállítása, ami a kézi pumpával nehéz és rengeteg ideig tart, egy kompresszorért pedig mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Kivéve, ha kínai termékek között böngészünk, például mai tesztalanyunk, a Xiaomi 70mai Air Compressor Lite elég jó áron kapható a Banggoodon, a BGCNA15 kóddal 10 900 forintért vehetitek meg.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Sajnos a hordozózsákot kispórolták a csomagból, pedig a Xiaomi Mijia elektromos pumpához még adtak, bár ott indokolt is, hiszen a kiegészítőket nem lehet a készülék házában tárolni. Cserébe jár hozzá matracszelep, amit az előbb említett modellhez nem adtak.

Elég tetszetős külsőt kapott, elsőre talán az ember azt hinné, hogy ez egy TV box. Meglepően könnyű, kompakt is, a gyári képek alapján sokkal nagyobbnak néz ki, egy Ford C-Max és egy Skoda Fabia kesztyűtartójába is simán befér. Az elején találjátok a LED kijelzőt, ami világoskék színben jelzi az értékeket, ami lehet kPa, bar vagy Psi. Alatta négy gombot találtok, melyek balról jobbra a következők: reset, a mínusz, a plusz és start/stop. Két oldalán lyukacsos borítás található, itt szippantja be a levegőt.

Az alján találjátok a tömlőt, amit ügyesen be lehet passzírozni az erre kitalált résbe, illetve itt található a fedőlap, alatta pedig a kiegészítők és a szivargyújtós kábel. A tömlő 70 centis, a tápkábel pedig 3,2 méter hosszú, a fent említett autók kerekeit simán elértem vele úgy, hogy mindkettőnél a váltókarnál található portot használtam. Érdemes előbb a jobb oldali, majd középen átemelve a bal oldali kerekeket felfújni. Sajnos hálózati áramforrásról nem működtethető, igaz, nem is erre lett kitalálva.

70mai Air Compressor Lite – Pumpáljunk!

A gyártó által megadott értékek szerint 25L/perces teljesítménnyel rendelkezik, a maximálisan beállítható nyomás érték pedig 11 bar. A készüléket gyerekjáték használni. Ha csatlakoztatjátok a szivargyújtóra, akkor a gép automatikusan bekapcsol. A tömlő rátekerése után a kijelzőn azonnal megjelenik az aktuális nyomásérték. A +/- gombokkal állíthatjátok be a kívánt értéket, majd a start gombbal indulhat a fújás.

Nálam az autókon külön abroncson vannak a téli, illetve nyári gumik, ezeket cserélem szezononként, “pihenés közben” pedig jelentősen leeresztenek. A C-Max 4 kereke közül a legkisebb érték 1,55 bar volt, így ezt mértem le, hogy mennyi idő alatt pumpálja fel a kütyü.

Mindössze 1 perc, 59 másodperc alatt fújta fel 2,3 barra a kicsike, majd magától kikapcsolt.

A többi keréknél ennél is kevesebb idő kellett neki, egész gyorsan dolgozik, persze lehet, hogy a benzinkúton ennél is hamarabb végeznénk, de oda el kell menni, ki kell várni a sorunkat, vagyis összességében ezzel a géppel sokkal gyorsabban megvagyunk.

70mai Air Compressor Lite elektromos pumpa teszt 11

A gép nem túl hangos, a gyári értékek szerint 78,9 dB-nél nem zúg jobban, így a szomszédok sem fognak panaszkodni. Egyetlen negatívumot tudnék felhozni. A szivargyújtó kábelét szinte lehetetlen feladat olyan szépen, kicsire feltekerni, mint ahogyan azt a gyárban tették. Nagyjából negyedjére sikerült úgy összetekerni, hogy az visszaférjen a helyére. Jó tanácsként azt tudom javasolni, hogy a fejet alulra rakjátok, így könnyebben elfér. Még egy fontos tudnivaló: mindig fektetve használjátok a gépet. Én a videó kedvéért állítva használtam, de a rezgés miatt elkezdett mocorogni, és így sajnos a műanyag burkolatot a Viacolor tégla kicsit összekarcolta. Ha fektetve használjátok, nincs ilyen probléma, hiszen az alján szivacsos talpak  egy helyben tartják a gépet, és a sérülésektől is megvédik.

Összegzés

A Xiaomi 70mai Air Compressor Lite nagyon hasznos társ lehet az autósok mindennapjaiban, hiszen pikk-pakk fel lehet vele fújni az autó kerekeit, de akár a családi nyaralás során a matracokat, strandlabdákat is, gyorsan dolgozik a szerkezet.

Hátrányként a kábel nehézkes visszatuszkolását tudom csak felhozni, illetve, hogy hálózati áramról nem működtethető, de elsősorban nem is erre lett kitalálva. A Banggoodról a BGCNA15 kóddal 10 800 forintért szerezhetitek meg, ráadásul ez az ár áfa- és vámhatár alatti, így nem kell aggódnotok az extra költségek miatt.

Pro

 • Kompakt, könnyű tárolni
 • Egyszerűen kezelhető
 • Jó minőségű
 • Hasznos kiegészítők

Kontra

 • A szivargyújtós kábelt nehéz kicsire feltekerni
 • Hálózatról nem működtethető

hirdetés