hirdetés

BlitzWolf BW-BC3 FM transzmitter teszt

Nem ugorja át a technológia korlátait

teszt
BlitzWolf BW-BC3 FM transzmitter teszt 1

Forrás: Bangood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-30

Szinte minden cég megpróbálkozott már FM transzmitterek piacán, de az eddigi tapasztalataink szerint ezek nem működtek tökéletesen. De vajon a BW PD és gyorstöltésre is képes terméke képes megugrani az eddigi korlátokat? Így ránk várt a feladat, hogy kipróbáljuk több autóban is, és hogy megállapítsuk, megéri-e az érte kért 7600 Ft-ot, amit a BGHU2600  kuponnal érhettek el. A terméket francia raktárból küldik, gyakorlatilag ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ebből a szempontból a Seat Ibizák kivételesen rosszak,

nagyjából csak az üvegre tapadó tartók használhatók az Mk 4 variánsban (ezek a 2016-ig gyártott modellek). Azt nagyon sajnálom, hogy bár a tartórész letekerhető, más felfogatási megoldás nincsen a dobozban, pedig ez sok problémát zárójelbe tenne. Azért megoldottam így is a dolgot, ráraktam a szellőzőrostélyt letakaró elemre, és így tökéletesen a helyén maradt.

A műszaki paramétereket viszonylag gyorsan le lehet tudni, a már említett gyorstöltési szabványokat kipróbáltam és tökéletesen működnek, a 30 W-os PD port jó szolgálatot tesz, de azt azért hozzá kell tennem, hogy már a mobilok középkategóriájában is általánossá vált a 33 W-os gyorstöltés, szóval ez a szabvány alulról éppen megüti ezt a szintet. De mivel a telefonos navigáció zabálja az akkut, ezért mindenképpen használnotok kell a töltőt, szóval minél nagyobb benne a kakaó, annál jobb.

Ami az átviteli lehetőségeket illeti, ebből szép számmal akad:

 • AUX bemenet, jack kábel segítségével
 • BT modul, FM transzmitteres átvitel
 • USB-A bemenet pendrive-oknak (32 GB méretig kezeli az eszközöket)

A fentiekkel elég sok probléma megoldható, például simán lehet rendszeresíteni egy adattárolót zenével, még a telefonotok sem kell hozzá. A cucc kezelésre ráadásul nagyon egyszerű, van rajta egy tekerőgomb a frekvencia beállításához, egy a számok léptetéséhez, egy gomb a basszuskiemelés bekapcsolásához, illetve az eszköz szélén végigfutó LED színének a megváltoztatásához. A középső, remekül olvasható kijelzőn jelenik meg az aktuális frekvencia és bekapcsoláskor a jármű akkumulátorfeszültsége is, újabb hasznos funkció a repertoárban. Szemből felül a kihangosításért felelős mikrofont láthatjátok, ennek a működéséről később. Mivel nem volt más hátra, elindultam egy kis autókázásra, lássuk mi lett az eredmény.

 

BlitzWolf BW-BC3 – Majdnem összejött, de mégsem

Az első probléma a már említett Seat Ibiza rostély volt, de a BW-BC3 csiptetős megoldása eléggé univerzális, így végül felheftöltem a dolgot. Érdemes egy picit magatok felé fordítani, hogy a kijelző jól látható legyen és hogy a mikrofon is közel legyen a szátokhoz. A kábelezést elrejtettem amennyire lehet, egyetlen dolgot sajnálok, hogy csak 2 darab USB port van rajta, mert így egy kell a menetrögzítő kamerának, egyet pedig felemészt a telefonom, vagyis az utasnak már nem marad hely a töltésre.

A frekvenciatartományt 87,5-108 MHz között lehet állítgatni,

ez a jobbik eset, ugyanis egyes eszközöket csak 99 megahertzig lehet kalibrálni, amivel elveszítenétek a tartomány jelentős részét. Ahogyan korábban az Alfawise BC42 FM transzmitter tesztjében írtam, tapasztalataim szerint az ideális freki Budapesten és környékén a 103 – én a 102.9-et használtam végül –, vidéken pedig a 104 MHz, ezek esnek legmesszebb a rádióállomásoktól, itt a legkevesebb az interferencia. Ez utóbbi zavaró jelenséget sajnos teljesen kizárni nem lehet, de az említett frekiken legalább lesz esélyetek arra, hogy értékelhető eredményt kapjatok. Ezt egyébként úgy lehet tesztelni, hogy párosítás előtt maximum hangerőre csavarjátok az autórádiót, és ha van sistergő alapzaj, akkor interferálnak egymással a frekvenciák.

Forrás: Bangood.com

A cucc elvileg szinte mindenféle zenei formátumot lejátszik, mp3, flac, wav, sőt még az ape-t is, ez utóbbi kapcsán senkit nem ismerek, aki ezt használná. Nyilván ha kompatibilitási problémába ütköztök, akkor még mindig ott van a Bluetooth kapcsolat, amivel mindenféle formátum átvihető. A pendrive-ok kapcsán arra kell figyelni, hogy FAT32 formátumra legyenek megformázva, az NTFS-t általában az ilyen eszközök nem szeretik és nem is kezelik. Viszont lehet valami méretkorlátozás is a hardverben, mert a 32 GB-os pendrive-omat sehogyan sem tudtam használni, illetve a bemenet között sem tudtam váltani. A leírás sem említi, hogy lehet ilyet manuálisan is, így végül az USB-A portot nem tudtam használni. A zene minősége elfogadható, de mivel rengeteg tényező – az audiórendszer minősége, az interferencia, a BT kódolás, a fájlformátum, az autó menetzaja – befolyásolja ezt, ezért borzalmasan nagy lehet a szórás egy A és egy B felhasználó esetében.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Mivel egy büdös szó nem esik a komolyabb kódolásokról, ezért azt feltételezem, hogy SBC-t használ BT átvitel közben, ami viszonylag alacsony bitrátával dolgozik, szóval a HiFi kifejezést nem érdemes egy lapon említeni az FM transzmiterekkel. Összességében így sem voltam elégedetlen a hangminőséggel, de azért néha fel kellett küldeni a hangerőt az egekbe a menetzaj miatt.

A funkciók remekül működtek – leszámítva a pendrive használatot –, egyetlen trükkösebb akad, ez pedig a kihangosítás, ami az ilyen termékek legneuralgikusabb pontja.

A mikrofon az eszköz felső részén helyezkedik el, ami szerencsére közel van a szájhoz, de azért nem teljesen tökéletes így sem, kicsit messzinek érződött a hangom a beszélgető partnereim szerint. Egy helyben állva viszonylag tiszta és jó minőségű beszélgetést lehet folytatni, a probléma akkor kezdődik, amikor valós körülmények között, 50-nel haladtok a városban. Sajnos itt már meg sem közelíti egy gyári kihangosító minőségét, illetve a vétel is tud szakadozni.

Ezekután nem igazán volt értelme autópályán is tesztelni, hiszen már városban is jobb egy sima ENC szűrővel felvértezett headset, mondjuk egy 1MORE EVO Comfobuds Mini. Sajnos ezek nem éppen olcsó darabok, de legalább jól működnek, és tudnak egy csomó mindent amit az FM transzmitterek nem. Összességében azt gondolom, hogy ez a technológia megint elbukott, az egyik legfontosabb funkció még mindig nem úgy működik, ahogy kellene.

Összegzés

Jó is a BW-BC3, meg nem is. A fő gond a kihangosítással volt, pedig szerintem ez lenne a legfontosabb funkciója. A pendrive-os átvitellel sem igazán boldogultam, a többi funkció tökéletesen működött, de a technika korlátjai miatt a hangminőség sosem lesz az igazi. Ezek alapján aki akar vacakolni vele, az tehet egy próbát, a gyorstöltése tök jó, és ha zenét akartok hallgatni, arra is alkalmas, illetve az akku fesz kijelzése sem rossz, de azért távolról sem váltotta be a reményeimet, igaz, lehet ezek túlzók is voltak ebben az esetben. 7600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2600  kuponnal, francia raktárból érkezik, marginális szállítási költség mellett.

Pro

 • Funkciógazdag termék
 • Jó anyaghasználat
 • BT alapon szépen átviszi a zenéket
 • A csiptetős megoldásával végre fel tudtam szerelt egy FM transzmittert az autómba (ellentétben a korábbi megoldásokkal)

Kontra

 • A kihangosítás gyengén működik
 • A pendrive-val nem tudott mit kezdeni
 • Gyűjti a felület az ujjlenyomatokat

hirdetés