hirdetés

Xiaomi Mi Band 5

Lassan közeleg a bemutató

hír
Xiaomi Mi Band 5 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-05-28

Egyre-másra jönnek ki a hírek és a mende-mondák az új Xiaomi Mi Band 5-ről. Ezek azért is érdekesek, mert ebben a szegmensben is igyekszik a gyártó szétválasztani a termékeit két szériára: A Mi Band és a Redmi Band külön utakon fog járni, így várhatóan funkcióbeli eltérések is lesznek a közeljövőben. De nézzük, mit ígérnek az új Mi Band széria kapcsán, aztán majd meglátjuk, mi valósul meg belőle.

Ez leginkább a Google Fit-re hasonlít, és rendkívül egyszerű formában ad visszajelzést egy 1-től 100-ig tartó skálán arról, milyen hatékonyak voltak az edzéseitek. Elvileg lesz kameravezérlés is, aminek lényege, hogy a mobilotok kamerájának elsütő gombját távolról vezérelhetitek. Ami a kinézetet illeti – és amennyiben a fotók nem a kamu kategóriába tartoznak -, a Band 5 laposabb lett, és ami engem kifejezetten idegesít, hogy megint változtattak a töltőbölcső kialakításán, hogy véletlenül se lehessen az előző modellek sajátjaival használni. Érdekes pletyka az Alexa hangasszisztens támogatása, aminek a kivitelezése még nem teljesen tisztázott, lévén mikrofont és hangszórót nem kap az Ötös. Valószínűleg a képernyőre írt üzenetekkel válaszolgat majd a szolgáltatás. Mivel még mindig nem tud magyarul, ez itthon nem lesz egy „selling point”.

Az árakról sok minden olvasható, a Xiaomi mostani stratégiája szerint vélhetően emelkedni fog – legalábbis a telefonok esetében ez tapasztalható, gondoljatok csak a Mi 10-re -, 200 yüant emlegetnek, ez nagyjából 28 dollár, ami durván 9000 Ft. Kínában valamikor június folyamán érkezik az újdonság, míg az európai verzió júliusban várható.

 

Forrás: Gearbytes, Android Authority

hirdetés