hirdetés

Redmi 10X 5G és 10X 5G Pro

Nevek kavalkádja

hír
Redmi 10X 5G és 10X 5G Pro 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-05-29

Szerintem senkit nem fog megdöbbenteni, hogy a Xiaomi újabb telefonokkal állt elő, amelyeknek ismét megváltoztatták a nevezéktanát. Az új Redmi 10X 5G széria nem meglepő módon az 5G-s mobilok hadát erősíti, ráadásul architektúrát is cseréltek az eszközökben, a két készülék a Mediatek Dimensity 820-as lapkára épül, ezt egészíti ki a Redmi szériában eddig nem látott jövevény, az AMOLED kijelző és még egy-két további nyalánkság. A fókusz természetesen az áron van, kifejezetten olcsón lesznek elérhetőek az újdonságok, a cikk végére az is kiderül, hogy mennyiért.

A fejlettebb modell ráadásul képes a telefotó lencsével háromszoros nagyításra is, rendelkezik optikai képstabilizálással, vagyis akinek számít, hogy milyenek a kameraképességek, az valószínűleg erre a modellre teszi majd le a voksát. A selfie kamerákban is eltérnek a modellek egymástól, előbbi 16, utóbbi 20 MP-es egységet kapott.

Újdonság az olcsó Xiaomi szériában, hogy a megjelenítő már AMOLED technológiát használ. A kijelző 6,57 inch-es, 1080×2040 pixelből álló darab, melynek az értinésérzékenysége 180 Hz, ami minden bizonnyal az eddigieknél gördülékenyebb használatot tesz lehetővé. A mobilok nevéből már kiderült, hogy adatkommunikációs téren az 5G szolgáltatásokon lesz a hangsúly. Természetesen mellette ott a kétcsatornás ac WiFi, az 5.1-es Bluetooth, a GPS és az infravörös port is, illetve a 3,5 milliméteres jack csatlakozóról sem kell lemondanotok, annak ellenére, hogy Type-C porton keresztül tölthetitek a telefonokat.

A külföldi árakat nyilván csak irányadóként kell kezelni, de Kínában meglepően olcsóra árazták be a készülékeket. A legkisebb, 6/64-es Redmi 10X 5G durván 70 000, míg a legdurvább 8/256-os Redmi 10X Pro 116 000 Ft, vagyis ebben a széles spektrumban mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Aztán majd meglátjuk, hogy kis hazánkban mekkora pluszköltség rakódik a fenti árakra.

 

Forrás: Gadgets 360

hirdetés