hirdetés

Mi Band és Honor Band killer?

Megjelent a Realme Band

hír
Mi Band és Honor Band killer? 1
írta: Don Kartács
2020-03-06

Elsütöttem a killeres olcsó poént a címben, így felhívva a figyelmeteket arra, hogy a komolyan vehető cégek száma a kínai aktivitásmérő szegmensben háromfősre duzzadt: a Xiaomi és a Huawei mellé beugrott az Oppo olcsó brandje a Realme.  Nagyjából azt tudja, amit a Honor Band 5 és a Mi Band 4, de néhány dolgot megtrükköztek, például a töltést. Az ára pedig igen versenyképes, 1500 rúpia, ami durván 6000 Ft-nak felel meg. Izgi versenyre van kilátás a közeljövőben.

Ez nagyjából fedi a konkurensek tudását, de van egy-két trükk. Én például hülyét kaptam, hogy eddig szinte minden szériának más töltőcsatlakozója volt. Az általam nem különösebben kedvelt Zeblaze márka megcsinálta a tutit: a cserélhető szíjat lehúzva direktben tölthető a karpánt USB-A aljzatról. Ezt emelte át a Realme Band, nagyon helyesen, nincs többé szívás a spéci töltőkábelek keresgélésével. Egyelőre három színű – sárga, fekete, zöld – pánttal érhető el a karkötő, de nyilván az Aliexpressen 100 000 másik variáns is hamarosan kapható lesz. Természetesen itt is lehet majd variálni a különböző képernyő skinekkel. A súlya elenyésző, 20 gramm, nem ettől szakad majd le a kezetek.

A kijelzőt kiemelném, 65 000 színt tud, a felbontása 80*160 pixel 0,96 inch-en, ami elmarad a Mi Band 4 120*240 pixeles felbontásától. 64 karakter megjelenítésére képes – plusz a küldő szoftver ikonja -, amire már azért elfér egy fél SMS vagy Messenger üzenet, a maradék pedig lapozható. A hivatalos oldal szerint azonban nem minden appot képes kezelni, csak a felsoroltakat, amelyek között azért a fontosabbak – Gmail, Facebook, Messenger, Instagram, Youtube, SMS stb. – ott vannak.

A kilenc támogatott sport – jóga, futás, spinning, krikett, sétálás, fitnesz, túrázás, hegymászás és kerékpározás – közül a krikett direkt az indiai piac miatt került be a repertoárba. Az úszás viszont az IP68-as szabvány ellenére kimaradt, pedig itthon valószínűleg fontosabb lenne, mint az előbb említett indiai nemzeti móka. A tevékenységekhez tartozó adatok közül hármat képes a saját memóriájában tárolni, a többi statisztikáit a Realme Link appban követhetitek nyomon.

Az üzemidő 6 nap körül alakul folyamatos pulzusméréssel – amit úgyis mindenki kikapcsol majd, erre az esetre 9 napot ad meg a gyártó -, alvásmonitorozással és lépésszámlálással, szerintem ez egy kis finomítással még feljebb is vihető. Feltölteni 45 perc alatt lehet a 90 mAh-s akkut, ami azért kapacitásban jóval kisebb a Mi Band 4 135 mAh-s egységénél, viszont elég közel van a Honor Band 5 100 mAh-s telepéhez.

Érdemes még megnézni az apró betűs részt a honlapon, ami ígér néhány egyéb funkciót is, amelyek a közeljövőben várhatóak: cloud multi-dial, többnyelvű betűkészlet – vajon működik majd az árvíztűrő tükörfúrógép karakterekkel? -, időjárás előrejelzés.

A karkötő értékesítése március 9-én indul, de limitált számban mától elérhető az indiai piacon. Kíváncsian várjuk, mikor kaparinthatunk a kezünkbe egyet egy alaposabb teszt erejéig.

hirdetés