hirdetés

Megjelent az Oukitel WP13 strapatelefon

5G és erős hardver jár a budget árazás mellé

hír
Megjelent az Oukitel WP13 strapatelefon 1
írta: SonkaMod
2021-08-09

Az utóbbi időben igen beerősítettek a gyártók a strapatelefonok piacán, hiszen a nemrég megjelent Ulefone Power Armor 13 vagy a Blackview BL5000 is elég impozáns lett. Ezek drágább készülékek, de az olcsóbbak között is vannak újdonságok, az Oukitel WP13 ezt a vonalat képviseli, hiszen a 60 000 forint körüli árával a középkategóriába tartozik. Ennek ellenére elég erős hardvert pakoltak bele, az 5G támogatás pedig hab a tortán.

Hiába az alacsony árazás, az NFC chip is belefért a repertoárba, így nem gond a mobiltelefonos fizetés sem az Oukitel új modelljével. A jól megszokott ujjlenyomat-olvasó sem került re róla, és ahogy a strapatelefonoknál lenni szokott, itt is adott egy programozható gomb az oldalán, amivel gyorsan előhívhatjuk a kamerát, a zseblámpát vagy egyéb hasonló toolokat.

A kapcsolatok terén kiemelkedően sokat tud a készülék, amit nyilván azért állítunk, mert támogatja az 5G-t. De nem csak ennyiben merül ki a tudása, hiszen dupla SIM kártyát kezel, duális WiFi van benne, Bluetooth 5.0 chip és négyféle helymeghatározó rendszer.

Egy strapatelefonnál nem elhanyagolható tényező, hogy mégis hogyan bírja a gyűrődést. Az Oukitel WP13 IP68 és IP69K tanúsítvánnyal rendelkezik, így ellenáll a víznek, a pornak és az ütéseknek. Mint ahogy az összes ilyen készüléket, ezt sem arra találták ki, hogy pezsgőfürdőzés közben hajigáljuk a homokba, de egy-egy balesetet, leejtést, vízbe merülést azért kibír.

A középkategória sem mondható könnyű terepnek a strapatelefonos szegmensben, van bőven induló és elég nehéz kitűnni a tömegből. Az Oukitel WP13 viszont érzésünk szerint nem jár rossz úton. Viszonylag alacsony ára mellett sok extrát, és erős hardvert kínál. Az előrendelése Aliexpressen és Banggoodon is megkezdődött már. Az előbbi felületen szinte kereken 60 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, viszont ebben még nincsen benne az áfa és a kezelési költség, amit nem is előre kell fizetni az Alinak. A Banggoodon kicsit drágább, 70 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, viszont ezt futárszolgálat hozza, mindenféle többletköltségek nélkül.

hirdetés