hirdetés

Az Amazfit GTS-en az emojik is megjelenhetnek

Egyszerű, de nagyszerű

hír
Az Amazfit GTS-en az emojik is megjelenhetnek 1
Atika
írta: Atika
2020-10-26

Megérkezett az Amazfit GTS-em, de már korábban megtudtam, hogy a többi Amazfit vagy Huami órához hasonlóan nem képes megjeleníteni minden ékezetes karaktert. A Mi Band 4-nél már megszoktam az üzenetekben felbukkanó kérdőjeleket, de egy ilyen óránál, már nem szerettem volna ezt elfogadni, így kicsit utánaolvastam a dolgoknak. Kiderült, hogy a GTS-re nem csak teljes ékezet támogatást lehet varázsolni, de még az emojikat is meg tudja jeleníteni.

A firmware és font cseréhez le kell töltenetek a Notify for Amazfit alkalmazást a Play Store-ból. Ezt követően szükségetek lesz a módosított fájlokra, amiket telepíteni fogtok az appon keresztül. A firmware fájljait tömörített formában itt éritek el, az emoji font készletet pedig ezen a linken keresztül tölthetitek le. Az első egy zip fájl, ezt kicsomagolva másoljátok fel a telefonotokra, a másik pedig egy .ft kiterjesztésű állomány, erre is szükségetek lesz.

Megnyitjátok a Notify for Amazfit appot és követitek az első indításhoz kapott instrukciókat, itt érdemes mindent alapbeállításon hagyni. Miután ezzel készen vagytok, a bal felső sarokban látható menü ikonra nyomtok és megkeresitek a Beállítások opciót.

Ezen belül megtalálhatjátok az óra firmware verziója alatt a Frissítés gombot. Ha rányomtok, akkor láthatjátok az órára jelenleg telepített firmware verzióját, amit hamarosan lecserélünk. A Fájl kiválasztása gombra „kattintva” tallózzátok be az első fájlt.

Fontos, hogy a megfelelő sorrendben kerüljenek fel ezek, tehát először a .fw, aztán a .res, végül pedig a .ft fájlt flashaljétek.

Ezeket csak egymás után lehet megcsinálni, így a fájl kiválasztása után a Frissítés indítása gombot megnyomva elkezdődik a telepítés. Ha az első telepítés kész, visszaléptek, majd újrakezditek a folyamatot a következő fájllal és így tovább. Ha megvan a három firmware állomány, akkor jöhet az emoji font flash-elése, ami pontosan ugyanúgy történik, ahogyan az előző fájlok esetében.

Ha mindezzel készen vagytok, akkor csak a próba maradt hátra. A főképernyőn a menüt kinyitva találtok egy Kijelzett szöveg teszt opciót, ahol bepötyöghettek minden ékezetes karaktert és néhány emojit. Ha ezek mind helyesen jelennek meg, akkor mindent jól csináltatok és már csak a Notify for Amazfit appban kell beállítanotok az értesítések megjelenítését az Értesítések menü Alkalmazások rész alatt. Ez nagyjából úgy működik, mint a Zepp vagy a Mi Fit appban, csak sokkal több testreszabási lehetőséget kaptok.

Ha meg akarjátok tartani az ékezeteket és az emoji fontot, akkor a Zepp applikációt ne nyissátok meg a jövőben, ugyanis automatikusan frissíteni fogja a firmware-t és nagy valószínűséggel újra el kell végezni fenti műveleteket. Érdemes megvásárolni a Notify for Amazfit alkalmazást is és végigböngészni, hogy mit tud, ugyanis sokkal több beállítási lehetőséget kaptok benne, mint a gyári alkalmazásokban.

hirdetés