hirdetés

Több mint 100 000 Ft-tal lett olcsóbb a Citycrosser

Az Eleglide elektromos bringája most brutálisan olcsó

hír
Több mint 100 000 Ft-tal lett olcsóbb a Citycrosser 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-05-11

Az Eleglide Citycrosser egy jó kis városi bringa, ráadásul nyomatékszenzoros, ami egy külön kategória minőségben, de árban is. A tesztünk idején 432 000 forintot kértek érte, és most pedig… dobpergés, nagyjából 260 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető az NNNECITY  kuponnal. Kétszer el kellett olvasnom az árat, hogy elfogadjam: ez bizony -172 000 Ft, durván fél év alatt. Ennyiért pedálszenzoros cuccok sincsenek itthon, ráadásul EU raktárból küldik, ingyenes szállítással.

Eleglide Citycrosser – Város a terepe

A Citycrosser modellről már számtalanszor volt szó, és mivel teszteltük, most csak távirati stílusban írok róla. Ez egy nyomatékszenzoros modell – egyelőre az egyetlen – az Eleglide kínálatában, 250 W-os motor mozgatja, és az akkuja is kivehető a városi cirkálásra tervezett biciklinek. A váz kifejezetten jó minőségű, de pont ilyen út is kell alá, hiszen nincsen lengéscsillapítása.

Forrás: Geekmaxi

A végsebessége 25 km/óra, legalábbis eddig segít rá a motor,

és anélkül, hogy az akkuja lemerült volna, tekertem vele 60 kilométert rásegítéses módban, szóval a gyári 75 kilométeres hatótáv nem egy hihetetlen adat. A dobozban külön érkezik a gázkar, amit nem kell felszerelnetek, így megmarad a jogszabályi megfelelőség is, ez hazánkban is ténylegesen egy elektromos bringának felel meg. Az akkumulátora kivehető és külön is tölthető, tehát nem kell a kétkerekűt a lakásba felcipelni. Használható áramforrás nélkül is, hiszen egy 7 fokozatú Shimano váltót is kapott, így szabadon állítgathatjátok az áttételeket. Aki pedig valaha próbált nyomatékszenzoros bringát, az tudja, hogy egy egészen más világ, mint a rángatós pedálszenzoros megoldások, nem véletlenül kérnek érte itthon jóval többet, jellemzően fél millió forint fölött.

Az NNNECITY  kuponnal nagyjából 260 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. Itt is vegyük alapul a Decathlon legolcsóbb nyomatékszenzoros bringáját, az Elops 920-at, ami kereken 500 000 Ft, vagyis 240 000 Ft-tal olcsóbb az Eleglide Citycrosser, ami brutálisan nagy különbség, majdnem kettőt vehettek az Elops árából.

hirdetés