hirdetés

Telefonok, telefonok mindenhol

Ti mi alapján választotok?

hír
Telefonok, telefonok mindenhol 1
írta: Rolla
2019-06-29

Nálunk, az irodán belül is megoszlanak a vélemények arról, hogy mi alapján érdemes telefont választani. Ha az időtök nagy részét számítógép közelében töltitek, esetleg a laptop is mindig a hónotok alatt van, akkor kevésbé lényeges az, hogy egy telefon mindent tudjon, viszont sokak számára fontos, hogy a világ összes „fícsörét” is véghezvigye a mobil. Szerencsére ma már nem a teljesen buta és a horror árú zsebszámítógép közül kell választani, hiszen ezek mellett a telefonok mellett sok alternatíva van a két véglet között.

Persze nem kötelező 100 és 200 ezer forint körül nézelődni, főleg, ha szem előtt tartjuk ezeknek az eszközöknek az eredeti funkcióját, amit cselesen a megnevezésükben is elrejtettek. Igen, továbbra is sokan vallják, hogy a telefonnak nem kell kávét főznie, leckét írnia, állatokat megetetnie, elég, ha telefonálni lehet vele. Manapság már a Nokia 3310-es mobilt is színes kijelzővel vásárolhatjátok meg, ezért nem meglepő, hogy már a középkategóriás, egyszerűbb készülékek is fel vannak szerelve minden széppel és jóval. A Xiaomi Redmi Note 7 ráadásul bőven túl is teljesíti kategóriáját, nem véletlenül népszerű a mai napig.

Ahhoz viszont, hogy 58.000 forintért tudják árulni, le kellett nyisszantani itt-ott a tudásából, így például középkategóriás Snapdragon 660 és csúcskategóriás OnePlus-hoz képest feleannyi, 4 GB RAM tüsténkedik összetartani a rendszert a 64 GB-os belső tárhellyel karöltve. Persze valamivel fel kellett turbózni a sales-t, ezért a mobil hájpját a 48 MP-es kamera köré húzták fel. A képek tényleg szépek – a tesztben ti is megnézhetitek -, a videók viszont a stabilizálás hiánya miatt akarva-akaratlanul kissé Blair witch project-esek, ezért tengeribetegségre hajlamosaknak csak óvatosan. Ettől függetlenül megbízható, komoly telefon, amivel a gyerek középiskolában már nem ég le, viszont egy rágott almás készülékkel ellentétben nem akkora érvágás, ha elhagyja az osztálykiránduláson.

Ha pedig nyár, akkor nem maradhat le a listáról a kedvencem, a strapatelefon sem. Ez egy fesztiválon majdnem olyan fontos, mint a sör és legalább minimális angoltudás, hiszen sokat tud rontani az élményen, amikor a drága, csúcskategóriás telefon (megfelelő aláhúzandó) elveszik/eltörik/lemerül/beázik/beporosodik/elrepül. Szerencsére már a strapatelefonok sem téglakinézetű- és méretű walkie-talkie-k, tudnak mindent, amit az okos társaik.

A Doogee S70 az S60 tesztje után jó szívvel ajánlható, hiszen anélkül fotózhattok, netezhettek és hívogathatjátok a tömegben eltűnt haverokat, hogy közben selyempárnán kellene hordozgatnotok, ráadásul az aksija több napot is kibír, így nem kell leadnotok egy töltőpontra vagy a power bankot plusz teherként cipelnetek. Persze nem csak fesztiválokon, hanem túrázáskor, kempingezéskor vagy mozgalmasabb munkahelyeken is óriási hasznát vehetitek. 67.000 forintért vehetitek meg a GKBPHS10 kóddal, ami vicc összeg a népszerű Caterpillarok árához képest.

Ha pedig más akciós telefonokra is kíváncsiak vagytok, akkor nézzétek meg itt a teljes kínálatot, illetve ha biztosra akartok menni, akkor olvassátok el tesztjeinket.

hirdetés