hirdetés

Ötletek az Aliexpress Black Friday vásárra

Ezeket rendeltem én 11.11-én

hír
Ötletek az Aliexpress Black Friday vásárra 1

Forrás: Depositphotos

írta: Atika
2023-11-21

A kínai webshopokban a 11.11-es akciók és a Black Friday szinte kéz a kézben járnak. Ha valami nem fogyott el 11-én, akkor szinte biztosan ismét leárazzák most pénteken is. Ez már csak azért is igaz lehet, mert az Aliexpress mindenre kiterjedően ad kuponokat, a store-ok saját kódjai és az automatikus kedvezmények mellett. Éppen ezért gondoltam, hogy megosztom veletek, hogy én miket vásároltam, hátha adok nektek valami jó ötletet a közelgő péntekre.

Baseus Type-C hub

Már hónapok óta kerestem olyan Type-C hubot, aminek van legalább HDMI 2.0-s csatlakozója, hogy ki tudjam használni a magas képfrissítést a 2K felbontású KTC monitoron, amit éppen használok. A 11.11-en az egyik kolléga futott bele a számomra tökéletes darabba, ami még többre is képes, mint amire szükségem van. A Baseus 6 portos eszköze 2 darab USB 3.0, 1 darab USB 2.0, egy 4K 60 Hz-re képes HDMI és két Type-C csatlakozóval rendelkezik, utóbbiból az egyik egy PD port, a laptop töltéséhez, a másik pedig egy 3.0-s darab adatátvitelre, így nem vész el az a csatlakozó sem, amibe magát a hubot dugom.

Különlegessége még ennek a „dokkolónak”, hogy van rajta egy gomb, ami azonnal lekapcsolja a HDMI kimenetet, ha megnyomjátok, így ha a monitorra éppen nincs szükségetek, akkor sem kell kábeleket húzogatni. A 22,5 centis kábellel rendelkező hubot én 20,52 dollárért kaparintottam meg, és ha hinni lehet a terméklapnak, akkor Black Friday-en is hasonló áron be lehet majd szerezni, ha beváltotok minden elérhető kedvezményt.

hirdetés

Kuulaa 20 000 mAh-s power bank

Ha esetleg nem követnétek az eseményeket, akkor itt is elárulom, hogy nemrégiben elindult a Reflekt nevű oldalunk, ahol számos témában adtunk már ki cikkeket. Ez most azért fontos, mert itt írtam róla, hogy hogyan alakítottam át az itthoni, elemmel működő fénysoraimat úgy, hogy bármilyen power bankről megtáplálhatók legyenek. Ehhez viszont mint kiderült, az itthon kallódó, főleg cégpromókra szolgáló power bankek kevesek, mert a rajtuk szereplő 10 000 mAh felirat inkább csak marketing, ennek jó, ha a felét képesek tartani. Úgy döntöttem, hogy beruházok valami olcsó, de megbízható darabra, és főleg az ára miatt a Kuulaa termékére esett a választásom.

Mivel nekem az 5 volt, 2-3 amper kimenet bőven elegendő, és két portra volt szükségem, ezért nem is nagyon foglalkoztam a többi paraméterrel, de azért nem olyan rossz ez a külső aksi. Található rajta 2 darab USB-A port, amiből mindkettő 18 wattos, QC 3.0 támogatású, egy PD-s, szintén 18 wattos Type-C port, ami ki- és bemenet egyben, illetve egy micro USB és egy Lightning csatlakozó, amik bemenetként funkcionálnak.

A power bank elején található egy kis kijelző, amin nemcsak a telep töltöttségét, de az éppen aktuálisan használt töltési szabványt, a feszültséget és az áramerősséget is kiírja. 8500 forintnyi dollárért szállítással együtt nagyon jó vételnek tűnt, főleg arra, amire nekem kell.

Ötletek az Aliexpress Black Friday vásárra 24

Forrás: Aliexpress

EWA MagSafe kompatibilis autós telefontartó

Az EWA telefontartója ismét egy olyan termék, amit már kipróbáltam, tökéletesen működik, már egy jóbarátomnak is ajánlottam, ő is nagy megelégedéssel használja, viszont most kellett vennem még egyet, mert érkezett egy második autó a házhoz. A tartó a szellőzőrácsba akasztható, egy kis kampó segítségével rögzíthető és meglepően stabil.

A mágneses rész MagSafe kompatibilis,

így az iPhone 12 vagy újabb modellek tulajdonosai bármiféle kiegészítő nélkül tudják használni, de adnak mellé egy fém karikát is, amit bármilyen telefonra vagy tokra fel tudtok ragasztani. A mágneses rész egy gömbfejen nyugszik, tehát egész nagy szögben állítható, a kiemelő kar miatt pedig a szellőzőt sem zárja el teljesen a rácuppantott telefon. Nem kimondottan olcsó, én kb. 4000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vettem, de ez legalább biztosan jól tartja a készüléket.

Baseus S-09 Lite FM transzmitter

Az „új” autóba kellett egy FM transzmitter is, hogy ne csak rádiót tudjunk hallgatni. A Baseus, 3 USB porttal felszerelt darabjára esett a választásom, mert a márka megbízható, egész olcsó volt és így még külön töltőre sincs szükségem. Az S-09 Lite Bluetooth 5.3-at kapott, tud lejátszani zenét USB-ről és a Type-C portján maximum 18 wattot képes leadni töltés közben. Mivel pont akkor érkezett meg vele a futár, amikor elkezdtem írni ezt a cikket, ki is próbáltam és tökéletesen működik.

Nyilván a kihangosítástól ne várjatok sokat, de az USB-kről tölt, a gombok működnek, Bluetooth-on keresztül egy gombnyomással csatlakozott a telefon és a kijelzőn is látszik a beállított frekvencia, illetve a szokásos akkumulátor feszültségmérő is tökéletesen megy. 3300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért jó vétel volt. 

hirdetés

Néhány extra apróság

A végére hagytam az apróságokat, amikről külön-külön nem igazán érdekes írni, de említés szintjén azért jó ezekről is beszélni. Az első egy függönyfény, ami USB-ről működik és 3 méretben és színben elérhető. Meleg- és hidegfehér, illetve színes verziót is választhattok, a méretek pedig 3×1, 3×2 és 3×3 méter. A csomag része egy távirányító is, amihez elemet nem mellékelnek, de az értékelések alapján látványos a cucc, így kíváncsian várom, hogy milyen lesz, mert csak 850 forintot fizettem a legkisebb, melegfehér fényű variánsért.

A második termék már inkább a hasznos kategóriába sorolható, ez egy 3 méretben kapható, tépőzáras kábelrendező alkalmatosság, amit egy karabinerrel egészítettek ki. Én a nagy – 16 inch – és a közepes – 13 inch – méretet rendeltem, hogy porszívócsövet és hosszabbítókat tudjak helytakarékosan, a falon tárolni. Ha beváltja a hozzá fűzott reményeket, akkor biztosan fogok még venni belőle. A kettő darabért alig fizettem többet 800 forintnál.

Az utolsó darab a 11.11-es listámról egy lyukacsos, szilikon óraszíj, amit a Ticwatch Pro 3 Ultra GPS órámhoz rendeltem. Jelenleg is ilyet használok, és teljesen meg vagyok vele elégedve, csak már ramatyul néz ki. Ahogyan legutóbb, most is Coal Black színben rendeltem. Rengeteg színben és sok méretben elérhető ez a modell, érdemes szétnézni alaposan a terméklapon. Szintén 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körüli összegért nem is volt kérdés, hogy ismét ezt választom.

hirdetés