hirdetés

KTC H27S17 hajlított monitor teszt

Ez lesz új kedvenc megjelenítőnk

teszt
KTC H27S17 hajlított monitor teszt 1

Forrás: Geekmaxi

írta: Atika
2022-11-23

A H27T22 monitor tesztünkben megismerhettétek a KTC vállalatot, akik monitorokat és tévéket is gyártanak, ezek egyike a H27S17 is, ami egy 27 colos, hajlított kijelzős, 165 Hz-es, 2K felbontású modell. Az ember nem is gondolná, hogy milyen gyöngyszemekre bukkanhat a kínai webshopokban, erre bizonyíték ez a monitor is. Az F8cZTBcD kuponkóddal 89 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolhatjátok meg a megjelenítőt a Geekmaxinál, EU raktárból.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Csatlakozók terén kaptunk egy HDMI 2.0, két DisplayPort 1.2, egy 3,5 mm-es jack és egy DC tápcsatlakozót,

de található itt egy USB-A port is, ami csak szerviz célokat szolgál, nektek nem lesz hasznotokra. Ebből már kitalálható, hogy akár három különböző eszközt is rá lehet aggatni a monitorra, viszont a HDMI részéről vannak limitációk, ami a 2.0-s csatlakozónak köszönhető. Ezen keresztül ugyanis csak 144 Hz-en tudjuk használni a kijelzőt, ezért is kedves a gyártótól, hogy mellékelt egy DisplayPort kábelt, habár én jobban örültem volna egy 2.1-es HDMI csatlakozónak.

Sajnos én is úgy jártam, mint a kolléga a H27T22-vel, nekem sincs DisplayPortom,

ugyanis egy Asus Zenbook 14-et használok, így maradt a Type-C vagy a HDMI port, tehát csak 144 Hz-en használtam a megjelenítőt, de így sem panaszkodhatok. Szerencsére a monitort szépen összerakták, a talpára szerelve 5 kg-ot nyom, tehát könnyűnek sem nevezném, az elején egyetlen KTC felirat található, és egy pici állapot jelző LED a jobb alsó sarkában. A kávák lehetnének vékonyabbak, de engem ez soha nem zavart, elég nagyképű ahhoz, hogy ne is foglalkozzak vele.

Ami a vezérlést illeti, ugyanazt a joystickos megoldást kapta, amit a nem hajlított modell, amit én kimondottan szeretek. Egy gomb, négy irány és kész, nem kell találgatni, hogy melyik gomb mit csinál, és a kitapogatásukkal sem kell szenvedni. Beállítási lehetőségekből a szokásosakat kapjuk, viszont mivel alapvetően egy gamer monitorról beszélünk, megvannak a játékosoknak szánt extrák is, mint a képernyőre rögzített FPS számláló vagy a célkereszt, és még az aktuális felbontást és képfrissítési értéket is kiírja a készülék menüje.

 

KTC H27S17 – Na, de milyen a panel?

A monitor lelke azonban maga a kijelző, szóval nézzük, hogy miről is van szó. Ez egy 2560×1440 pixel felbontású, 27 colos, 165 Hz-es, 1500R hajlítású – tehát egy 1500 mm-es sugarú kör kerületére tudna ráfeküdni a monitor – VA panel. Ezzel el is érkeztünk a lényeghez, ugyanis a hajlítás miatt le kellett cserélni a sík képernyős modell FAST IPS kijelzőjét, azonban ettől sem kell megijedni.

A H27S17 is hasonlóan jó tulajdonságokkal bír, tehát megmaradt a HDR10, a 8 bites színmélyég, 125%-os sRGB színtér lefedettsége,

illetve megmaradt az adaptív szinkronizációs támogatás, tehát FreeSync és G-Sync képes. A betekintési szög egy kicsit irreleváns egy hajlított kijelzőnél, hiszen úgyis szemből fogja a legjobb élményt nyújtani, de VA panelhez képest nem rossz, van egy kis kontraszt változás, ha nem szemből nézzük a monitort, de nem olyan, amivel nem lehet együtt élni.

Szerencsére a színvisszaadása tényleg egész jó,

a már említett Asus Zenbook 14 IPS paneléhez nagyon közel áll, viszont fényerőben egy kicsit elmarad, ami a HDR miatt lehet érdekes. Az 1 ms válaszidő itt is adott, mint az előző modell esetében. Gamer PC hiányában én csak egy PS5-tel tudtam kipróbálni, viszont azzal maradéktalanul elégedett voltam. A magas képfrissítés jól jön a multiplayer címeknél, de kellően szép a kép a panel egy sztori alapú játékhoz is, ahol van ideje az embernek nézelődni, ráadásul a hajlított kijelző is segít elmerülni az élményben.

Egyetlen komolyabb kifogásom volt a monitorral szemben, hogy a talpa nekem túlságosan alacsony volt, hiányoltam a magasságállítást, így én egy monitortartó karon használtam, mivel van VESA felfogatási lehetőség is a terméken.

Összegzés

A KTC H27S17 egy kimondottan tartalomfogyasztásra és játékra tervezett monitor, amit maradéktalanul teljesít is. A HDMI 2.0-ért tőlem jár egy fekete pont, illetve 2022-ben el tudtam volna viselni, ha van rajta egy Type-C port is, hogy ne kelljen egy vaskos HDMI-t dugnom a laptopomba, de a legtöbb ember úgysem laptoppal, hanem valami komolyabb PC-vel fogja használni ezt a megjelenítőt. Amit meg is értek, hiszen a 165 Hz-es, 1 ms válaszidős panel tökéletesen kielégíti a legtöbb játékost, főleg így a 2K-s felbontás mellett.

Az F8cZTBcD kuponkóddal, a H27T22-nél egy kicsit olcsóbban, 89 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os áron rendelhetitek meg a monitort a Geekmaxitól, EU raktárból, és ha megnézitek a hazai kínálatot, ilyen tulajdonságokkal rendelkező monitort, 100 000 forint alatt sehol nem találtok, szóval ez egy kimondottan jó vételnek számít.

Pro

  • Jó ár
  • Remek VA panel
  • 165 Hz és adaptív szinkron támogatás

Kontra

  • Nincs Type-C port
  • A talpa nem elég magas

hirdetés