hirdetés

Óriási robotporszívó vásár a Geekbuyingnál

Xiaomi és a haverok

hír
Óriási robotporszívó vásár a Geekbuyingnál 1
írta: hajas
2021-03-01

Néhány évvel ezelőtt a legtöbb ember számára még csak álom volt egy robotporszívó. Egyrészt nagyon drágák voltak, az olcsóbb modellek pedig finoman fogalmazva sem takarítottak valami jól. Ma már azonban más a helyzet, főleg amióta a kínai gyártók, elsősorban a Xiaomi, elárasztotta a piacot az okos kis guruló robotokkal. Ebben a cikkben négy darab robotporszívót találtok, mindegyik EU raktáras, ráadásul kuponok is vannak hozzájuk.

Viomi SE

A Viomi SE a Xiaomi középkategóriás robotporszívóinak másik nagyágyúja. Korábban már kipróbáltuk, ide kattintva érhetitek el a róla készült részletes tesztünket. A készüléket LIDAR szenzorral látták el, ennek segítségével tájékozódik a lakásban. 2200 Pa-os szívóerővel szedegeti össze a koszt, de még a finom port is eltünteti a padlóról, hiszen feltörölni is tud, ráadásul mindezt extra, Y alakú mozdulatokkal teszi, így még a kisebb foltokkal is megbirkózik. Még a két centiméteres akadályok sem jelentenek számára problémát, simán leküzdi őket.

A Mi Home applikációban pedig egy rakás dolgot beállíthattok, illetve itt találtok minden fontos információt a kicsikéről. A VIOMISE kuponkóddal pontosan ugyanannyiba kerül, mint a fenti testvére, azaz 88 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte. Ha a pontosabb navigáció a fontosabb számotokra, akkor az 1S-t érdemes választani, ha pedig a feltörlés és a nagyobb szívóerő, akkor az SE lesz a jó döntés.

Proscenic M7 Pro

A Proscenic M7 Pro talán nem olyan népszerű, mint a fenti Xiaomi robotok, azonban tudása alapján nem lehet rossz kütyü. Ez a gép is LIDAR segítségével térképez, és ő is ugyanúgy felismeri a szobákat. 5200 mAh-s akkuval szerelték fel, ami a gyártó szerint 200 perces üzemidőre és 300 négyzetméter kitakarítására elegendő energiát tárol magában. A feltörlés funkció itt is megtalálható, így a finom port a törlőkendő, míg a koszt a 2700 Pa-os szívóerő tünteti el a padlóról, ráadásul az M7 Pro felismeri a szőnyegeket, így a szálak közül hatékonyan távolítja el a piszkot. A portartály ürítésével csak nagyon ritkán kell foglalkoznotok, hiszen a gép a töltőre visszatérve a koszt átemeli dokkolóban található porzsákba. A kütyüt a PROSCM7A2 kuponkóddal 126 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os áron rendelhetitek meg.

Dreame D9

A Dreame nemrég vágott bele a robotporszívók gyártásába, első termékük, a D9 pedig ennek ellenére elég jól sikerült. Hatalmas, 3000 Pa-os szívóerővel látták el, ami jócskán meghaladja a cikkben található robotok képességeit. A szőnyegekre érve automatikusan megemeli a teljesítményt, a padlóról pedig a finom port törlőkendő segítségével tünteti el, sőt, a gyártó szerint még a bacik 99,9%-ával is végez. Ez a gép is LDS szenzorral térképezi fel a lakást, ráadásul képes elmenteni a térképeket, akár hármat is, így emeletes házakban is könnyedén elboldogul. Ha vásárlás előtt bepötyögitek a megfelelő mezőbe a DREAMED9  kódot, akkor 99 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhetitek meg.

hirdetés