hirdetés

Okosórát mindenkinek

Amazfit Cor, Zeblaze Vibe 3 Pro, Zeblaze Thor 4

hír
Okosórát mindenkinek 1
írta: Rolla
2019-08-26

A kezdetben néhány darabból álló okosóra és okoskarkötő piac mostmár ott tart, ahol a telefonok, a pár ezer forintos egyszerű daraboktól kezdve a drágább, mindenttudókig megtalálhattok mindent, már csak azt kell eldöntenetek, hogy mire van szükségetek pontosan. Hogy ne csak a Ticwatch-ról és a Huaweiről halljatok, mutatok néhány alternatívát, amik között lehet, hogy megtaláljátok a hozzátok mind árban, mind tudásban legjobban passzolót.

Zeblaze Thor 4 okosóra

Ugorjunk egy szinttel feljebb, ahol már nem csak egy okoskarkötő eszével van megáldva az óra. A Zeblaze Thor 4-be már SIM-kártyát is tehettek, így akár a telefonotokat sem kell magatokkal vinnetek, hiszen akár telefonálhattok is vele. Ez persze elég furán néz ki, így ezt inkább csak Knight Rider cosplay-hez ajánlanám. Igyekeztek összehozni nagyon a teljes okosóra-feelinget, így például a kamerát sem felejtették le róla, persze itt azért inkább a szándékot lehet értékelni, mint a minőséget.

Akár netezhettek, cikkeket is olvashattok rajta, bár a kijelző mérete miatt eléggé szenvedős bármit is bepötyögni az óra billentyűzetén. Természetesen megtaláltok minden alapfunkciót is, így a sportos vonal képviselői pulzust mérhetnek, lépést számlálhatnak vele és 9 különböző edzésmódot monitorozhatnak, amiket az applikációjában csekkolhatnak részletesebben. Beépített GPS is van a kütyüben, így telefon nélkül is nekivághattok a futásnak. A BGHU329 kuponkóddal 28 000 forintba kerül, ami teljesen reális, főleg, hogy tesztünk óta már csak feleannyiba kerül. Válasszátok az EU Priority Line szállítási módot, hogy ezen az áron felül már ne kelljen áfával és vámmal számolnotok.

Xiaomi Mi Band 4 okoskarkötő

Ha mégis inkább okoskarkötőt szeretnétek, akkor az egyik legjobb vétel továbbra is a Xiaomi Mi Band 4. Ez az első színes kijelzős darab a szériában, ráadásul jóval nagyobb lett a megjelenítője. A 0,95 colos AMOLED képernyőn akár erős napsütésben is jól olvashatóak az üzenetek, a pulzus, a megtett lépések száma és a bejövő hívások is.

Attól, hogy új funkciókkal bővült, természetesen az eredetileg neki szánt feladatokat is ellátja, így a futást, biciklizést, sétálást, sőt, – mivel 50 méterig vízálló – az úszást is tudja monitorozni, ezért ha szeretnétek fejlődni, vagy egyszerűen csak szükségetek van egy kis extra motivációra, akkor az applikációjával összekapcsolva nyomon követhettek minden lényeges adatot, a távtól kezdve az elégetett kalóriák számáig szinte mindent. 8 800 forintért vehetitek meg a global verziót a BG29M4 kóddal, ha pedig még nem találkoztatok vele közelebbről, akkor itt tudjátok a tesztet elolvasni róla.

Amazfit Cor okoskarkötő

A Cor színes kijelzővel rendelkezik, pedig jóval korábban, a Mi Band 3 előtt jelent meg. Bár most már az új Mi Band 4 felbontása részletesebb, ettől függetlenül ha valami egyedibb darabot kerestek, akkor a Cor nyerő választás lehet. Az app miatt ne gondolkodjatok, ugyanaz a Mi Fit támogatja hátulról mind a két karkötőt, és a funkciókat tekintve sincs jelentős eltérés. Alvásmonitorozás, lépés- és kalóriaszámlálás, sportmódok, és szerencsére 50 méterig vízálló, így úszáshoz vagy kézmosáshoz sem kell megválnotok tőle. Tesztünk alatt sem volt rá egy rossz szavunk sem, így itt elsősorban tényleg az eszköz kinézete dönt. Ha már a külsőségeknél tartunk: bár a háttérképet kedvetekre cserélgethetitek, a szíj sajnos fix, így akinek fontos, hogy mindig passzoljon a ruhájához a karkötő, az vegyen feketét vagy válassza a Mi Band 4-et. A BGHU330 kóddal 11 500 forintba kerül, így drágább, mint a vetélytárs, viszont nem annyival, hogy beleszóljon a döntésetekbe, ha mindenképp ilyet szeretnétek.

hirdetés