hirdetés

Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötő teszt

Corszakalkotó?

teszt
Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötő teszt 1
írta: Atika
2019-06-04

A kronológiailag a Mi Band 2 és 3 közé ékelődő Xiaomi Amazfit Cor az előbbiek fejlesztett verziója. Kifejezetten kényelmesen simult a kezemre, a színes IPS kijelző sokkal olvashatóbb, az anyagfelhasználás pedig übereli kisebb testvéreit, amit a magasabb, 14.500 forintos ár ellentételez, áfa- és vámmentes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

8.8

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:7
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A kijelző a nagy durranás a termékben, ugyanis színes IPS panelt kapott, 80×160 pixeles felbontással, amit bárki fejben összeszorozhat, annyira kevés. Ez egyben azt is jelenti, hogy meglehetősen pixelesek a kiírt karakterek, vagyis ne számítsunk élsimításra vagy jól kimunkált grafikai elemekre. Az akkumulátor nagyobb lett a Mi Bandekhez képest – 170 mAh -, az üzemidő 12 nap körül alakul, egy előre meghatározott minta – napi 100 értesítés, 50 mozgás alapú riasztás és 100 perc futás – mellett, amit így meghatározni szerintem elég abszurd.

Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötő teszt 9

Xiaomi Amazfit Cor tesztje

Az Xiaomi Amazfit Cor használata nagyon egyszerű, szinte már Mi Bandes magasságokba emelkedik. Egyetlen gombot tapizhatunk, viszont itt van tényleges menürendszer is, amit ujjhúzással lapozhatunk. Felfele a lehetőségeket jeleníthetjük meg, a képernyő megnyomásával pedig aktiválhatunk egy funkciót.

Összesen 7 különböző menüponton mehetünk végig, ami azért érdekes, mert ugyanezeket a lehetőségeket nem érhetjük el az applikációból, ami minő meglepetés, még mindig a Mi Fit. Azért persze vannak funkcióbeli átfedések, például az óraszámlap cseréje, vagyis egyszerre két helyen kell keresgélnünk, ami számomra zavaró volt. Például a stopper és a visszaszámláló funkció csak az okoskarkötőről érhető el, ahogyan az értesítsek is, míg az alvásmonitort csak a Mi Fitben láthatjuk, és ez igényel némi megszokást. Ez persze ugyanúgy elmondható a Mi Band sorozatra is, szóval ezt igazán nem róhatom fel a terméknek.

Mivel a logika teljes mértékben ugyanaz mindhárom terméknél, ezért a kiváló Mi Fit alkalmazás teljes tudásának megismeréséhez meginvitálom a kedves olvasót a Mi Band 3 cikkbe is. Dióhéjban a lényeg: minden menüpontban részletes statisztika áll rendelkezésünkre, előzményekkel együtt, vagyis a begyűjtött adatokat hetekre, hónapokra is visszanézhetjük. És hogy mik ezek a menüpontok, amelyeket a kezdőképernyőn láthatunk:

 • alvásmonitor
 • sporttevékenység monitorozása
 • szívritmus kijelzése
 • az előre beállított súlyunk (amit mérni csak az okosmérlegek tudnak)
 • az utolsó széria adatai
 • egyéb eszközök által begyűjtött adatok

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy néhány félreérthető dolgot tisztázzak a Mi Fit applikációval kapcsolatban. A képeken látható eredményeket csak részben – inkább nem, mint igen – értem el a Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötővel. Az alkalmazás ugyanis adatgyűjtőként funkcionál, az eszközcsoportok adatait egyben kezeli. Ez azt jelenti, hogy a Mi Band 2, Mi Band 3 és a Cor adatait nem tudom elkülöníteni, de például a lábbeliket vagy az okosmérlegeket már igen. Ezért van az, hogy a Xiaomi okoscipő elszeparáltan jelenik meg.

A másik kritika a Mi Fit kapcsán az, hogy nem zoomolható, ami nekem semmilyen fennakadást nem okozott, de ha a részletes statisztikákat nézegetjük, akkor valóban jó lenne egy nagyítható grafikon. Nagyjából ennyit tudnék felhozni a szoftver és a karkötő ellen, minden más remekül működik és tényleg nagyon részletesen beállítható. Felébreszt, megjeleníti az üzeneteket, figyelmeztet, ha régóta egy helyben ülünk, elemzi a szívritmusunkat, csak hogy néhányat említsek a számtalan közül.

A Mi Bandekhez képest két nagy előnyt fedeztem fel, az egyik, a sokkal jobb “push notification”, vagyis app értesítés. Egyrészt a megjelenítő felület nagyobb, így sokkal hosszabb szöveget láthatunk, mint a Bandek esetében, másrészt kis piktogram jelzi, melyik program küldte.

Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötő teszt 11

Az SMS-eknél nem csak az üzenetet olvashattam el, de a küldő nevét is, így végre értelmesen használhatjuk ezt a funkciót. Üröm az örömben, a magyar ékezeteket sajnos ez sem kezeli megfelelően.

A másik az óraszámlap cseréje. Ez a szokásos módon működik – amit a Xiaomi Amazfit Pace-ből ismerhetjük -, és két irányból is megindítható. Használhatjuk a Xiaomi Amazfit Cor saját készletét, de a Mi Fiten keresztül újabbakat is letölthetünk, sőt van olyan, amit ki is színezhetünk. Ezek ráadásul más adatokat – idő, dátum, lépések száma, időjárás stb. – is tartalmaznak, tehát bizonyos keretek között tényleg olyanná tehetjük a megjelenést, amilyenné akarjuk.

Összegzés

Kiváló készülék a Xiaomi Amazfit Cor, de félek tőle, hogy a Mi Band 3-hoz képesti dupla árat kevesen fogják kifizetni. Pedig ezért jobb minőséget, szebb, nagyobb felbontású, színesebb kijelzőt kapunk, normális szoftveres értesítést és cserélhető számlapot. Az üzemideje viszont rövidebb a Mi Band szériánál – bár nem sokkal – míg a Mi Fit alkalmazás mindkettőnél ugyanaz.

 

Szerintem a képlet viszonylag egyszerű, akinek még nincs egyik sem a háromból, az vegye a Xiaomi Amazfit Cor okoskarkötőt, akinek Mi Band 2-je van, gondolkodjon el rajta, melyikre cseréli, aki pedig a Hármast hajtja, úgysem váltja majd le, hiába is győzködném. Pedig jó cucc ez, csak a Mi Band 3 nagyon olcsó, így a 14.500 Ft soknak tűnik érte, pedig nem az, főleg hogy vám- és áfamentes szállítással érkezik. Aki pedig megszemlélné a konkurenseket, az ide nyomjon.

Pro

 • Kategóriájában az egyik legjobb minőségű termék
 • Remek kijelző
 • A MI Band 3-hoz képest extra funkciók

Kontra

 • Elég drága
 • Nem cserélhető a szíja

hirdetés