hirdetés

Okosórák, míg a szem ellát

Fókuszban az Amazfit

hír
Okosórák, míg a szem ellát 1
írta: Rolla
2019-07-01

A tesztelt okosóráink között az Amazfit is felbukkan rendszeresen, és lebőgés nélkül szokta abszolválni a feladatait. Ár-érték arányban az egyik legjobb, hiszen ismert, jó minőséget kaphattok legfeljebb 35.000 forintért, de akár felennyiért is találhattok közöttük időtálló darabot. Ráadásul most 27.000 forint felett 850 forint kedvezményt is kaptok. Csak rajtatok áll, hogy a karkötők vagy az órák felé húz a szívetek, és ha az Amazfit órák közül egyik sem jön be, akkor nézzétek meg a többi márka nagyjait is.

Sportos funkciói mellett a hétköznapokban is nagy hasznát vehetitek, például telefonálhattok vagy megtekinthetitek az értesítéseket, legyen szó e-mail-ről, SMS-ről vagy Facebook üzenetről. A Xiaomi Amazfit Verge tehát azoknak ajánlható, akik sokat sportolnak, mégsem akarnak 50-60.000 forintot költeni egy órára.

Strava kompatibilis, az applikáción keresztül képes szinkronizálni. 37.000 Ft-ba kerül, ráadásul az ingyenes Netherlands Registered (PDM) szállítással áfát és vámot sem kell fizetnetek. Ha pedig nem vagytok biztosak a dologban, akkor olvassátok el a tesztünket.

Amazfit Verge Lite

A sorozat legújabb tagja a Verge Lite, ami úgy volt képes a fejlődésre, hogy közben az ára lejjebb ment. Elhagyták a tervezők a mikrofont és a barométert, amik annyira nem voltak fontosak, viszont ennek – és az 5.0-s Bluetooth szabványnak – köszönhetően megnövekedett az üzemidő 5-7 napról 20 napra. A nagytestvérhez képest kevesebb sportmódot tud, de a legpopulárisabbak maradtak: futás, beltéri futás, terepfutás, séta, elliptikus tréner, kerékpározás, szobakerékpározás. Ami mindenki legnagyobb örömére maradt, az a színes AMOLED kijelző, így ha jót kerestek jó áron – a NE5JROKP2H kóddal 26.000 forint -, akkor vegyétek számításba ezt is.

Amazfit Cor 2

A Cor 2 hasonlít elődjéhez, de a leglényegesebb fejlesztések az akkumulátor hosszabb időtartama, ami egy töltéssel 20 napnyi használatot ígér és az NFC, ami első sorban készpénz nélküli fizetésre használható. Természetesen megtartották a jól bevált funkciókat, többek között a pulzusmérőt, a lépésszámlálót, a megtett távolság mérésére szolgáló progit és az alvásmonitorozást. A Cor 2 fekete színben érhető el. 1,23 colos, hajlított IPS LCD kijelzővel rendelkezik, ami sok okoskarkötőhöz hasonlóan képes telefonotok értesítéseinek megjelenítésére. A termék 50 méterig vízálló, szíja gumiból készült. Számos edzési mód van beépítve, mint például kültéri és- beltéri futás, kerékpározás vagy gyaloglás. Ezek segítségével bármikor megtekinthetitek az eltelt időt, a pulzusszámot vagy akár a megtett távolságot is.

Az Amazfit Cor 2 NFC chipet is kapott, bár ennek előnyeit mi nem tudjuk 100 százalékosan kiélvezni, elsősorban Kínában használható fizetésre. Lényegesen olcsóbb, mint egy okosóra, 14.000 forintért rendelhetitek meg, az áfamentes szállítási mód jeszava pedig itt is a Netherlands Registered (PDM).

Bár jelenleg az Amazfit órák vannak akcióban, de ha nem találtátok meg a kedvenceteket, akkor nézzetek körül itt, ahol megtaláljátok többet között a legújabb Mi Band 4-et, két Ticwatch okosórát, és a gyerekek számára is van néhány meglepetés.

hirdetés