hirdetés

Megjelent a Poco M3 [FRISSÍTVE]

Baltával törte rá az ajtót a konkurenciára

hír
Megjelent a Poco M3 [FRISSÍTVE] 1
írta: Don Kartács
2020-12-09

A Poco telefonok mindig hoznak néhány igen ütős újdonságot a kategóriába, ahová szánják őket, de az M3 – a Poco X3 NFC-hez hasonlóan – szabályosan lemészárolja a konkurenseket. A 4/64-es modell picivel 46 000 fölött, míg a 4/128-as variáns 53 000 Ft-ért érhető el mától, ha kikéritek a megfelelő store kuponokat (lásd a cikk alján). Ezért az árért teljesen új, Snapdragon 662-es SoC-t, a már említett RAM mennyiséget, UFS technológiájú tárolót kaptok, illetve egy 6000 mAh-s akkumulátort, amit 18 W-os gyorstöltéssel pumpálhattok tele. Mindkét variáns a Poco hivatalos Alis boltjából, EU raktárakból is rendelhető, így áfa- és vámmentes.

Ahogyan a kijelzőt sem „nyomorították” meg, pedig ez szokott az egyik nagy áldozat lenni az olcsó mobilok szegmensében. Az 1080*2340 pixeles panel 19,5:9-es képarányú, TÜV Rheinland tanúsítvánnyal is rendelkezik, így a kibocsájtott kék fény mennyisége jóval kisebb, mint a régebbi eszközöknél. Ezt szokták többek között a nehéz elalvás és az alvászavarok egyik okozójaként megjelölni, vagyis minél kevesebb, annál jobb. Ellenben az akkumulátorral, ahol pont azt szeretjük, ha nagy, az M3 esetében pedig egyenesen gigantikus, 6000 mAh-s kapacitása simán elég lesz 3 napra, de mivel a telefont leginkább az indiai piacra szánják, az ottani fakírok akár 96 órát is kipréselhetnek belőle. Feltölteni 18 W-os gyorstöltéssel lehet, hiszen a készülék támogatja a QC 3.0 technológiát is.

Nagy kérdés, hogy ennyi pénzért vajon mit tudnak a kamerák, ezt egyelőre nehéz megtippelni, de a gyártó mindent megtett azért, hogy legyen esély a minőségi képek készítésére a háromelemű szenzorrendszerrel, ami az alábbiakból áll össze:

  • 48 MP-es fő szenzor
  • 2 MP-es makro szenzor
  • 2 MP-es, a megfelelő mélységélességért felelős egység

Természetesen a szelfi kamera sem maradt ki, ezt divatosan a felső káva alá, az előlapra, csepp notch formájában rejtették el, a felbontása 8 megapixel. A videós képességeket azért nem tolták túl, 1080p 30 FPS-ben készíthettek felvételeket, viszont van éjszaki mód, AI alapú tárgyfelismerés, portré mód, panoráma, és ha valaki utófeldolgozni is szeretne, akkor ő RAW formátumban is fényképezhet.

A 4/64-es modell picivel 45 000 fölött, míg a 4/128-as variáns 52 000 Ft-ért érhető el, a Black Friday és a nyitó akció alkalmával, a Poco hivatalos Aliexpress boltjából. A store kuponokat a termékadatlapokon tudjátok kikérni.

Ezen kívül lehet még próbálkozni a 2020FRIDAY (-8$) és az ALIEXPRESSBF9 (-9$) kódokkal is, időnként ezek is működnek, így még olcsóbbra kihozható a végösszeg. Figyeljetek arra is, hogy véletlenül se a kínai raktárból rendeljétek meg, válasszátok valamelyik EU raktárat (Poland, Spain vagy France) hogy gyorsan és áfamentesen érkezzen!

A készülék november 30-ig marad ilyen olcsó, így érdemes sietni a vásárlással.

hirdetés