hirdetés

Poco X3 NFC okostelefon

Fű alatt jön, bombaként robban

hír
Poco X3 NFC okostelefon 1
írta: Don Kartács
2020-09-02

A Xiaomi újra telefonos merényletre készül a piac ellen, hiszen alig adták ki a Poco F2 Pro-t, máris itt van az újabb variáns, a Poco X3, a felső-közép kategóriába pozícionált telefon, ami szeptember 8-ától – jövőhét kedd – lesz kapható. Teljesen új Qualcomm SoC-ra, a 732-esre épül, mindenféle csoda vívmánnyal rendelkezik, mint az a 120 Hz-es kijelző, a 33 W-os töltés vagy 64 Megapixeles főkamerával rendelkező, négy elemből álló szenzorsziget. Az NFC meglétét külön kiemelte a gyártó, így az elektronikus fizetéssel sem lesz gondotok. Az árakról egyelőre keveset tudni, állítólag 220-280 dollár között lesz az újdonság, bár ez egy meglehetősen optimimista tipp.

Ez utóbbi pedig egy jel arra, hogy a játékosokra is gondoltak, amikor a mobilt tervezték. A RAM méretét egyelőre még homály fedi – nem hiszem, hogy 6 GB-nál alá adnák -, a háttértárról viszont már vannak információink, 64, illetve 128 GB-os kiszerelésben lesz a telefon elérhető.

Nagy kérdés volt a kijelző, és mivel a technológiáról mélyen hallgatnak, még nem tudjuk, hogy IPS-ről vagy AMOLED-ről van szó, de az utóbbi a valószínű. A 6,67 inch-es panel 120 Hz képfrissítési és 240 Hz mintavételezési frekvenciával büszkélkedhet, ami magyarra fordítva annyit jelent, hogy nagyon folyamatos lesz a megjelenítés. Az AMOLED technológia ráadásul az üzemidőnek is jót tesz, bár erre jó eséllyel egyébként sem lesz panasz, hiszen a telep 5160 mAh-s kapacitása még a Redmi 8 sajátjánál is nagyobb, így a 2 napos üzemidő szinte garantált, az aszkétáknak pedig a 3 is összejöhet.

A 33 wattos vezetékes töltéssel pedig gyorsan újra elérhető lesz a 100%.

Mindig sarkalatos kérdés a kamerarendszer, hiszen ez az egyik olyan tulajdonság, amiért hajlandóak a vásárlók többet fizetni. Annyit már tudunk a sajtóanyag alapján, hogy a fronton egy 20 Megapixeles, kijelzőbe rejtett egység fog dolgozni, hátul pedig egy négyelemű szett, a Poco F2 Pro-hoz hasonló elrendezésben.

A fő kamera egy 64 MP-es Sony szenzoros egység, másik három társát egyelőre homály fedi.

Amit mindig ki szoktam emelni a Xiaomi telefonok kapcsán, hogy szenzorfronton igen gazdag a felhozatal, ez jó eséllyel itt sem lesz másként. Az NFC már tuti, de szerintem a szokásos GPS, infra port, lépésszámláló hármas is marad, és ha szerencsétek van, akkor a Type-C csati miatt a jack sem veszik el.

Akit a hivatalos bemutató érdekel, az magyar idő szerint szeptember 7-én 14:00 órától élőben is követheti az eseményt Aliexpressen, Twitteren és Youtube-on, ekkor derülnek ki a pontos árak is. Aki akar egy kicsit mókázni, az ezen a linken megoldhatja a Xiaomi talányait egy játék keretében, a leggyorsabbak ingyen mobilt, TWS fülest vagy Mi Band 5 aktivitásmérőt nyerhetnek. Lelövöm a poént, páran már megfejtették, hogy mi a megoldás, csak az ő kommentjeiket kell elolvasni.

További jó hír, hogy már a tesztre sem kell sokat várnotok, amint elérhető lesz a telefon hivatalosan, mi is publikáljuk a cikket.

hirdetés