hirdetés

Így spóroljunk még többet az Eleglide M1-en

Kiszámoltuk, hogyan jártok a legjobban az elektromos bringákkal

hír
Így spóroljunk még többet az Eleglide M1-en 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-02-17

Az Eleglide M1 elektromos bringák elég nagyot mennek, hiszen a 220 000 Ft nagyon kevés egy ilyen bringáért, ahogyan azt ebben a válogatásban is írtuk, ahol megosztottunk kuponokat is. De mi van akkor, ha megnézzük a többi webshopot – Geekbuyingot és az Aliexpress-t – és elkezdjük kombózni a különböző variánsokat – M1 és M1 Plus – a különböző akkumulátorokkal és bundle csomagokkal? Ki lehet még jobban maxolni a témát? Lássuk, mit mondanak a számok.

A jó hír az, hogy minden variációra van példa,

sőt, nemcsak a Geekmaxin, de a Geekbuyingon és az Aliexpress-en is elérhetők a bringák, tehát kezdődhetett a kombózás. Az egyértelműség miatt csináltam ehhez egy táblázatot, de kaptok egy kis magyarázatot arra, hogyan raktam azt össze. Az alábbiakból kell kiindulni:

  • A legolcsóbb webshop az Eleglide M1 bringához: Geekmaxi220 000 Ft
  • A legolcsóbb webshop az Eleglide M1 Plus bringához: Aliexpress297 000 Ft
  • A legolcsóbb webshop az Eleglide M1 akkujához: Geekbuying/Geekmaxi65 300 Ft körül
  • A legolcsóbb webshop az Eleglide M1 Plus akkujához: Geekbuying72 300 Ft

Forrás: RendeljKínait

A helyzetet bonyolítja, hogy a Geekbuyinon kapható csomagban is a bringa különböző akkumulátorokkal,

a Geekmaxin és az Aliexpressen pedig nem, így kiszámoltam, hogy olcsóbb-e csomagban megvenni a bringákat és az akkukat együtt vagy esetleg két különböző helyről beszerezve jártok-e jobban. Szerencsére az Aliexpress eladó is EU raktárból – Franciaországból – küldi a termékeket, ráadásul ingyen, tehát az áfa már mindenhol benne van az árban és a szállítási költségekben is csak minimális eltérések tapasztalhatók.

A fenti táblázatot pedig az alábbiak szerint kell értelmezni:

  • sötétzöld mező: a legolcsóbb ár az adott bringa+akku kombóra (vagy magára a termékre)
  • sárga mező: kicsit drágább, mint a különbözet, de még mindig megéri, mert a két akku kapacitása összesen jóval nagyobb hatótávot ad ki, mint az 1 akkujé (7,5+7,5 Ah, 7,5+12,5 Ah, illetve 12,5+12,5 Ah kombók jöhetnek össze)

A fentiek alapján a legjobban az alábbi kombinációk teljesítenek:

  • Eleglide M1+M1 akku: Geekmaxi bringa+Geekbuying akku285 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • Eleglide M1+M1 Plus akku: Geekmaxi bringa+Geekbuying akku292 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • Eleglide M1 Plus+M1 akku: Aliexpress+Geekbuying akku362 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • Eleglide M1 Plus+M1 Plus akku: Aliexpress+Geekbuying akku369 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

Mindazonáltal az M1 és az M1 Plus akku között olyan kicsi az árbeli különbség – 7000 Ft -, hogy célszerű a nagyobbat venni. Akit pedig a két széria – a régi és az Upgraded – közötti apró változás érdekel, az nézze meg a lenti videót.

PS: nem volt még elég? Akkor az utószó jogán megjegyezném, hogy az M1 Plus-ból kapható egy megnövelt kerékméretű, 29 colos variáns is, amivel tovább lehet variálni a fentieket. Mindenkinek jó árvadászatot kívánunk!

 

hirdetés