hirdetés

Hatalmas Eleglide elektromos bringa vásár a Geekmaxinál

200 000-rel olcsóbb, mint a Decathlonban

hír
Hatalmas Eleglide elektromos bringa vásár a Geekmaxinál 1

Forrás: Geekmaxi

írta: Don Kartács
2023-02-16

Ha van olyan márka, amit merek a kínai szcénából ajánlani, az az Eleglide. Nem sok ilyen van, de a termékeikkel, amikkel eddig találkoztam, minden rendben volt. Vannak MTB és trekking bringáik, a vadállat fatbike-juk is menő, és van nyomatékszenzoros városi megoldásuk is. Most a Geekmaxinál az egészre van egy remek kampány, minden kétkerekű EU raktárból érkezik, szóval aki a magyar áron húzna vagy 100 rugót, annak itt a lehetőség, és érdemes sietni, mert az első 100 vásárló ingyenesen kap egy bringazárat is melléjük.

A motor 25 kilométer/óráig segít rá a tekerésre, de ekkora tempó elég is egy MTB-n. Az M1 jelölés után a Plus felirat azt jelzi, hogy ez a nagyobb akkus variáns, ami 12,5 Ah kapacitású telepet jelent. Mi a 7,5 Ah-ssal tudtunk kb. 40 kilométert menni, szóval szerintem itt a 60-70 garantált, de a gyártó szerint a 100 sem lehetetlen. A nagyobb kerekű modellért 313 800, míg a kisebbikért 306 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, EU raktárból érkezik, a szállítás összege pedig kb. 300 Ft-ot tesz ki.

Ezzel viszont még nem dobtam le az ár atombombát, ami a sima Eleglide M1-hez tartozik, ezt ugyanis a PBGjuGDg  kóddal 220 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért el lehet hozni.

Ez gyakorlatilag a kisebb hatótávú modellje az M1 Plusznak, csak 7,5 Ah-s az akkuja, amiből mi kb. 40 kilit hoztunk ki. Ez bőven elég a mindennapi használatra,  és már ez is a fejlesztett modell, amit a cég Gen 2 Upgraded felirattal jelez. Ízlelgessük egy kicsit az alábbit: A Decathlonban egy Rockrider E-ST100, vagyis a legolcsóbb elektromos kerékpár 420 000! forintba kerül, vagyis az Elegelide M1 árelőnye 200 000 Ft.

Az akkumulátor kapacitása 12,5 Ah, el is távolítható a vázból, így nem kell a bringákat felcipelnetek a lakásba a töltéshez. Teljesen elektromos hajtás esetében 50 km a hatótáv, míg rásegítéssel 100 km is kihozható a telepből.

A Step-Thru modellhez a fentieken túl kényelmesebb nyereg és kormánymarkolat is jár, amit a Selle Royal szállít, ami egy 70 éves cég, és napi 70 000 nyerget gyártanak a gyáraikban. Az árak az alábbiak szerint alakulnak: A T1 a T3evprPj  kóddal 332 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., míg a T1 Step-Thru az I25F3DAQ  kóddal 351 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül alakul, mindkettő EU raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett. A fenti árak a kerékpárok induló árához képest nagyjából 50 000 Ft-tal alacsonyabbak, szóval ezek sem számítanak éppen rossz vételnek.

Eleglide Citycrosser és Tankroll

Most pedig jöjjenek az érdekességek. A Citycrosser modellről már számtalanszor volt szó, és mivel teszteltük, most csak távirati stílusban írok róla. Ez egy nyomatékszenzoros modell – egyelőre az egyetlen – az Eleglide kínálatában, 300 W-os motor mozgatja, és az akkuja is kivehető a városi cirkálásra tervezett biciklinek. A váz kifejezetten jó minőségű, de pont ilyen út is kell alá, hiszen nincsen lengéscsillapítása. Bővebb információkért olvassátok el a tesztünket, ami részletekbe menően kivesézi a Citycrossert.

A zZePUzqU  kóddal 389 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte. Itt is vegyük alapul a Decathlon legolcsóbb nyomatékszenzoros bringáját, az Elops 920-at, ami kereken 500 000 Ft, vagyis 110 000 Ft-tal olcsóbb az Eleglide Citycrosser.

A már nevében is lehengerlő Tankroll egy vastag kerekekkel rendelkező fatbike, ez a modell hiánypótló az Eleglide szortimentjében. A bringa nagyon vagányra sikerült, szürke és narancs festést kapott, a kerekei 26 colos átmérőjűek, a szélességük pedig 4 col. Elektromos motorja 250 wattos, 57 Nm nyomaték leadására képes. Az aksija a vázban kapott helyet, kapacitása 10 Ah, a feszültség itt már 48 V, így ez már 480 Wh-ra jön ki.

A megtehető hatótáv itt már picit kevesebb, ez egyrészt a nagyobb súlynak – 31 kg – köszönhető, másrészt pedig a vastag kerekeknek. A maximális sebességet itt már lehetőség van kitolni egészen 32 km/h-ig, de a gyári beállítás itt is 25 km/óra. Mivel terepbringáról van szó, nem maradt le róla a lengéscsillapító sem. A váltója ugyanaz a 7 sebességes Shimano szett, mint a Citycrosser esetében. Kapott még egy 2,4 colos LCD kijelzőt is az első lámpa mellett, amire a legfontosabb információkat írja ki a számotokra. A termék nem feltétlen olcsó, de a menőséget és a jó tulajdonságokat meg kell fizetni sajnos. Az ESCAP8AD  kóddal 401 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

hirdetés