hirdetés

Hogyan vásárolj G2A-ről

Ha eddig féltél kipróbálni

hír
Hogyan vásárolj G2A-ről 1
írta: Atika
2020-04-16

Az, hogy megbízható forrásból és biztonságosan szerezzétek be a játékaitokat éppen olyan fontos, mint maga a játék. Az élményt nagyban ronthatja, ha egyszer csak eltűnik a Steam könyvtáratokból egy cím vagy be sem tudjátok aktiválni a vásárolt kulcsot. Ezek megelőzéséhez vagy éppen utólagos kezeléséhez érdemes pár dolgot tudnotok a G2A-ről.

Ha felmentek a G2A főoldalára rögtön láthatjátok a most legnépszerűbb címeket, lejjebb görgetve pedig a legfrissebb megjelenéseket, a bestsellereket és az előrendelhető játékokat találhatjátok meg. Az oldal fejlécén természetesen van egy kereső, amivel bármit megtalálhattok az oldalon.

Ha a vásárlási szándék megvan, akkor javaslom a regisztrációt az oldalra, így a jövőben sokkal egyszerűbb lesz az egész folyamat. A megfelelő gombot a fejlécen, jobb oldalon találjátok, ezt a fenti képen megjelöltem. A regisztrációs folyamatot nem részletezném, pontosan ugyanolyan, mint bármelyik másik oldalon.

A játék kiválasztása során az első és legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni, hogy a piactéren nagyon sok régiózáras termék található. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos földrajzi területen lehet elindítani az adott játékot.

Elég kellemetlen lenne, ha mondjuk a Doom elindításához repülőre kellene szállnunk és el kellene mennünk Oroszországig egy kis kikapcsolódás reményében.

Ha csak itthon játszotok, akkor GLOBAL vagy EUROPE jelzéssel ellátott játékokat keressetek.

Hogyan vásárolj G2A-ről 3

Ha kiválasztottátok a nektek kellő game-et, akkor elolvashatjátok az adatlapján a sztori tartalmát és a rendszerkövetelményeket is. Ami a legfontosabb viszont számunkra, az az ajánlatok listája. Itt láthatjátok az eladókat, az ő értékelésüket és még azt is, hogy mennyi eladáson vannak már túl. A jobb oldalon vannak a különböző „kofák” árai. Ezeket az ajánlatokat tudjuk rendezni is legjobb ár vagy legmagasabb értékelés szerint, kinek mi a fontosabb. Érdemes minél magasabb értékeléssel rendelkező eladótól vásárolnunk, elkerülve a későbbi kellemetlenségeket. Én szinte kizárólag csak 100%-os emberektől veszek kulcsokat és ilyenkor nem foglalkoztat a pár száz forintos felár.

A nektek tetsző ajánlatra kattintva hozzáadhatjátok azt a kosaratokhoz. A kosárban innentől meg is találhatjátok a játékot és már csak a fizetés maradt hátra, ezt a „Continue to payment” gombra kattintva tehetitek meg. A következő oldalon a fizetési módot választhatjátok ki. Én, és az egész szerkesztőségünk is a PayPalt javasoljuk minden külföldi vásárlás lebonyolításához, ez ebben a helyzetben sem kivétel. Ha rákattintotok a PP gombra be is léphettek a fiókotokba, megjelenik a fizetési felület és a „Fizetés” gombbal kiegyenlíthetitek a számlát.

Ezek után kaptok egy emailt a sikeres tranzakcióról és rögtön érkezik a megrendelés visszaigazolása, benne az aktiválókulcshoz vezető gombbal. Ez elvisz a G2A oldalára, ahol miután bizonyítottátok emberi mivoltatokat – mert nyilván egyikőnk sem robot – megkapjátok az aktiváláshoz szükséges kódot és véget ért a vásárlási folyamat.

Mi a garancia arra, hogy nem vernek át?

Az átverés ellen soha nincs garancia, viszont a vevő több ponton be van biztosítva. Először is a G2A 365 napos védelmet biztosít. Ez idő alatt, ha bármilyen probléma lenne a vásárolt termékkel kivizsgálják az ügyet és szinte biztosan visszatérítik a vételárat. A második védelmi vonal a PayPal, ugyanis, ha ezzel fizettek, akkor az ő 180 napos vásárlóvédelmüket is lehet használni egy vitásabb esetben. Ha körültekintően és csak jó értékeléssel rendelkező eladótól vásároltok, akkor ez a két lehetőség biztosan elég garancia lesz.

A G2A egy remek platform, és csak annyira kell elővigyázatosnak és szkeptikusnak lenni vele kapcsolatban, mintha Kínából rendelnétek. Az RK-nál többen is rendszeresen vásárlunk innen és még nem sikerült rossz tapasztalatot gyűjtenünk. Ha kíváncsi vagytok néhány játék ajánlóra, akkor az első, főleg egyjátékos címeket tartalmazó cikkünket itt találjátok, a másik, amiben kooperatív és kompetitív partijátékokat gyűjtöttünk össze ezen az oldalon olvasható.

Nyitókép forrás: Fazly Shah, Unsplash

hirdetés