hirdetés

Üssük el az időt egy kis gaminggel vol.2

Családi- és partijátékok

hír
Üssük el az időt egy kis gaminggel vol.2 1
írta: Atika
2020-04-04

Mivel szinte mindenki az otthon melegét élvezi mostanában, kell egy kis kikapcsolódás, mielőtt egymás agyára mennétek. Az előző cikkemben főleg csak egyedül játszható játékokat ajánlottam, itt az ideje, hogy olyanokat is mutassak, amikkel egymással karöltve vagy egymás ellen tudtok küzdeni.

Ekkor elindul a következő kör, mindenki kap új csapdákat, amiket telepíthet, miközben a korábbiak továbbra is a pályán hevernek. Leírva kisebb káosznak tűnik, de higgyétek el, rendkívül izgalmas partijáték, amiben egymást szivathatjátok megállás nélkül. Garantálom, hogy mindannyian jól fogtok szórakozni ezért az alig több, mint 2000 forintért.

Az utolsó kompetitív játék a mostani listámon a Speedrunners című, felturbózott futóverseny, amiben szuperhősszerű karakterekkel kell egymást lehagyni, miközben különleges képességekkel hátráltathatjátok a többieket. Tulajdonképpen nevezhetnénk egy 2D-s Mario Kart copy-nak is, de itt nem fogunk célvonallal találkozni. A kamera mindig az első helyen álló karaktert követi, és ha valaki kikerül a látható térből az veszített. A kép egy idő után elkezd összemenni, hogy a játék ne tarthasson örökké, így egyre kisebb távolságot kell tartani a másiktól, ahogy telik az idő. Végtelenül szórakoztató és hatalmas adrenalin bomba tud lenni, amitől csak még tovább akarjátok majd játszani. Nem is tudom elmondani, hogy hány éjszakám telt el alvás nélkül, mert játszottam egy utolsót. 2500 forint körüli összegért nagyon jó befektetés, ha szórakozásról van szó.

Emlékszem, amikor először találkoztam egy Human: Fall Flat gameplay videóval. Annyira abszurd és vicces élménynek tűnt, hogy meg is vettem a játékot. A kőkeményen kooperatív játékmenetben ketten kell megoldanotok a legtöbb fejtőrőt a karaktereitekkel, akiknek a két kezét külön tudjátok mozgatni. Hihetetlenül vicces tud lenni akár egy láda felvétele is, de amikor az életetekért kell kapaszkodni a szakadék szélén, annak garantáltan bepisilős nevetés lesz a vége. A fizika nagy szerepet játszik a pályákon és nagyon jó fejtörőket képes létrehozni. A Human: Fall Flat 1500 forint körül megkapható.

Mindenki ismeri az utolsó másodpercben hatástalanított bomba jeleneteket a nagy amerikai produkciókból. Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy ő melyik vezetéket is vágná el? A Keep Talking and Nobody Explodes játékban pontosan ez lesz a feladat. A kőkemény kooperatív móka játszható VR-ban vagy simán csak bármilyen számítógépen, és legalább kettő főre szükség lesz hozzá.

Az egyikőtök a bombát fogja látni, míg a másiknak a hatástalanításhoz szükséges kézikönyvet bogarászva kell elmondani a társának, hogyan is kell ártalmatlanná tenni a robbanószerkezetet.

A bomba maga egy táska, rajta különböző „feladványokkal”, amiket az idő lejárta előtt kell megoldani. Van itt vezeték vagdosás, morzekód fejtegetés, memória játék és egyéb nehezebbnél nehezebb fejtörőket kell megoldani ahogy eljutottatok a magasabb szintekre. Az eredeti kézikönyv angol nyelvű, de természetesen valaki már lefordította, így biztosan megérti majd az egész család. Ez a játék már egy kicsit drágább móka, 4000 forint körül van az ára, de minden fillért megér.

Ha további játékok érdekelnek, akkor az előző cikkemben találhattok még ínyetekre való darabokat. Jó szórakozást kívánok!

hirdetés