hirdetés

Három érdekes Roborock termék csökkentett áron

Célkeresztben a takarítás

hír
Három érdekes Roborock termék csökkentett áron 1

Forrás: Geekmaxi

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-07-07

A Roborock S7 volt eddig a király a kínai robotporszívók között, de ma magjelent a nagy tesó S7 Pro Ultra néven, és maga mögé utasította a kisebb családtagot. 5100 Pa-os szívóerő, brutális töltőállomás, amiben egy hatalmas por- és két víztartály is van, és automatizálható akár 7 hétre is. A Roborock Dyad egy vizes állóporszívó, amivel nemcsak porszívózni, hanem felmosni is lehet, míg a Roborock Q7 Max az S7 Pro Ultra fékezett habzású verziója, és az S5 max utódja, amit teszteltünk is. Minden cuccot EU raktárból küld a Geekmaxi, a szállítás összege pedig nulla vagy elhanyagolható.

Elvileg létezik egy speciális Mátrix térkép funkció is, ami egy vonalrajzos 3D térkép, de ez csak egyes iPhone modellekre érhető el, azt gyanítom, hogy ennek a módnak a beépített LIDAR szkennerhez lehet köze, de majd az éles tesztek alkalmával kiderül, pontosan hogyan működik. Az eszköz bemutatójához a Geekmaxi egy külön eseményt is készített, amit ezen a linken érhetitek el. Az ára 949 EUR dokkolóval együtt, ami nagyjából 388 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot jelent, a terméket EU raktárból küldik, a szállítás ingyenes.

Roborock Dyad – Porszívóz és felmos egyszerre

A Dyad nem egy vadonatúj termék, tavaly jelent meg, és tipikus 2 az 1-ben porszívó. Miközben tologatjátok, nemcsak porszívóz, hanem egyben fel is mos. Jellemzően ezeket a tevékenységeket két külön eszközzel – egy stick porszívóval és valamilyen felmosós megoldással – szoktátok megvalósítani, de szerencsére ezeket a kellemetlen műveleteket egyszerre váltja ki a Dyad. Első ránézésre egy nagyobb állóporszívónak néz ki. 5,1 kilogramm, tehát ezt nem fogjátok csak úgy hiphop felkapni, cserébe még az ételmaradékot is felszedi a 3 speciális hengerkeféjével.

Az első és a hátsó kettő egymással szemben forog, így úgy puszilja be a koszt és az ételmaradékokat, mint a Blöff című filmben a malackák a húst és a csontokat. A tartálya 0,62 literes, ami a robotporszívók kb. duplája, míg a víztartály 850 milliliteres, ráadásul a folyadékot is automatikusan adagolja.

Spéci tulajdonsága, hogy a fejére szerelt szenzorral figyeli a padló állapotát,

és a szennyeződésektől függően szabályozza a víz mennyiségét, sőt a szívóerejét is képes változtatni. A beépített kijelzőről leolvasható az aktuális üzemmód és a hátralévő üzemidő, de hang alapú visszajelzést is biztosít, például kimondja, ha megtelt a szennyvíztartály. Egy feltöltéssel 280 négyzetmétert tud végigtakarítani, amire 35 perc áll rendelkezésetekre, szóval azért tempósan kell vele haladnotok. Nemrég még 137 000 Ft-ot kértek érte – és akkor nem ennyi volt a dollár -, azóta szépen esett az ára. A DryVNgcI  kóddal már 106 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elhozható szállítással együtt, EU raktárból.

Roborock Q7 Max – 3D térképen nézelődhettek

A legfontosabb tanácsom a Q7 Maxszal kapcsolatban, hogy a Roborock appal használjátok, hiszen az egyik legérdekesebb funkció, a 3D-s térképépítés csak itt működik. Mielőtt elvesztek a különböző Xiaomi robotporszívók között, a Q7 Max+ az önürítős dokkolós, a sima Q7 Max pedig az e nélküli verzió, emiatt viszont ez a kiszerelés jóval olcsóbb, cserébe kevésbé automatizálható. Mit tud a Q7 Max? Inkább azt a kérdést kellene feltenni, hogy mit nem. A lista olyan hosszú, hogy szinte fáj felsorolni a lehetőségeket, de azért a tesztünkben megtaláljátok a teljes felhozatalt.

Zanzásítva a dolgokat, remek minőség, dögös dizájn és nagyon sokrétű szoftveres képességek jellemzik. Először is készít egy alap és egy 3D-s térképet, előbbire rakhattok le berendezési tárgyakat is, illetve a feldarabolt alapterületen az egyes szobákhoz különböző takarítási utasításokat rendelhettek. Természetesen ez is tud multitérkép módot, vagyis 4 szintes házakat is kezel és egy feltöltéssel lefed akár 300 négyzetmétert is, de mivel automatán újratölti magát, itt inkább a portartály a szűk keresztmetszet. A szívóereje 4200 Pa, amivel a második helyre fut be az örökrangsorban, csak a zsír új S7 Pro Ultra előzi meg. Összességében mindent tud, leszámítva a kamerás tárgyfelismerést.

Korábban, a 370 Ft-os dollár idején is 137 000 forintot kértek érte, csoda, hogy most 134 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető az U3T8JZ36  kuponkóddal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

hirdetés