hirdetés

Az összes Eleglide elektromos bringát leárazták

A Geekmaxitól gyakorlatilag a teljes széria vihető

hír
Az összes Eleglide elektromos bringát leárazták 1

Forrás: Geekmaxi

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-05-12

A Geekmaxin az összes elektromos Eleglide bringa olcsóbbá vált, így a teljes felhozatal vihető jutányos áron. Van a kínálatban minden, MTB-k – M1 és M1 Plus – amik leginkább terepre valók, vegyes felhasználásra ott a T1 trekking bringa, míg városi cirkálásra a nyomatékszenzoros Citycrosser lesz a nyerő. A Geekmaxi az összes járművet EU raktárból küldi, a szállítás a legtöbb esetben elenyésző összeget tesz ki, illetve a legtöbb mellé jár valamilyen ajándék is.

A motor 25 kilométer/óráig segít rá a tekerésre, de ekkora tempó elég is egy MTB-n. Az M1 jelölés után a Plus felirat azt jelzi, hogy ez a nagyobb akkus variáns, ami 12,5 Ah kapacitású telepet jelent. Mi a 7,5 Ah-ssal tudtunk kb. 40 kilométert menni, szóval szerintem itt a 60-70 garantált, de a gyártó szerint a 100 sem lehetetlen. Az M1 Plus modellért a GMXEM1P275  kuponnal 267 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, EU raktárból érkezik, a szállítás összege pedig kb. 300 Ft-ot tesz ki. Grátiszban jár mellé egy bukósisak és egy szett sárvédő is.

Ezzel viszont még nem dobtam le az ár atombombát, ami a sima Eleglide M1-hez tartozik, ezt ugyanis a PBGjuGDg  kóddal 211 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért el lehet hozni, a szállítás költsége pedig elhanyagolható.

Ez gyakorlatilag a kisebb hatótávú modellje az M1 Plusznak, csak 7,5 Ah-s az akkuja, amiből mi kb. 40 kilit hoztunk ki. Ez bőven elég a mindennapi használatra, és már ez is a fejlesztett modell, amit a cég Gen 2 Upgraded felirattal jelez. Ízlelgessük egy kicsit az alábbit: A Decathlonban egy Rockrider E-ST100, vagyis a legolcsóbb elektromos kerékpár leárazva – most van készlet kisöprés – 390 000 forintba kerül, vagyis az Elegelide M1 árelőnye kb. 180 000 Ft.

Az akkumulátor kapacitása 13 Ah, el is távolítható a vázból, így nem kell a bringát felcipelnetek a lakásba a töltéshez. Teljesen elektromos hajtás esetében 50 km a hatótáv, míg rásegítéssel 100 km is kihozható a telepből. A T1-ért a T3evprPj  kóddal 323 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, és ez is EU raktárból érkezik, a szállításért pedig 30 eurót kell fizetnetek.

Eleglide Citycrosser – Város a terepe

A Citycrosser modellről már számtalanszor volt szó, és mivel teszteltük, most csak távirati stílusban írok róla. Ez egy nyomatékszenzoros modell – egyelőre az egyetlen – az Eleglide kínálatában, 250 W-os motor mozgatja, és az akkuja is kivehető a városi cirkálásra tervezett biciklinek. A váz kifejezetten jó minőségű, de pont ilyen út is kell alá, hiszen nincsen lengéscsillapítása.

Forrás: Geekmaxi

A végsebessége 25 km/óra, legalábbis eddig segít rá a motor,

és anélkül, hogy az akkuja lemerült volna, tekertem vele 60 kilométert rásegítéses módban, szóval a gyári 75 kilométeres hatótáv nem egy hihetetlen adat. A dobozban külön érkezik a gázkar, amit nem kell felszerelnetek, így megmarad a jogszabályi megfelelőség is, ez hazánkban is ténylegesen egy elektromos bringának felel meg. Az akkumulátora kivehető és külön is tölthető, tehát nem kell a kétkerekűt a lakásba felcipelni. Használható áramforrás nélkül is, hiszen egy 7 fokozatú Shimano váltót is kapott, így szabadon állítgathatjátok az áttételeket. Aki pedig valaha próbált nyomatékszenzoros bringát, az tudja, hogy egy egészen más világ, mint a rángatós pedálszenzoros megoldások, nem véletlenül kérnek érte itthon jóval többet, jellemzően fél millió forint fölött.

A zZePUzqU kuponnal nagyjából 315 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a kerékpár, és jár mellé egy kormányra szerelhető telefontartó tok is.

hirdetés