hirdetés

Az örök kérdés

Melyik a legolcsóbb webshop?

hír
Az örök kérdés 1
írta: Rolla
2019-07-03

Ha kipipáltátok az első lépést és kiválasztottátok a legújabb kedvenc terméketeket, akkor érdemes gyorsan átfutni a legnépszerűbb webshopok oldalát és a kupontáblát, hogy biztosan a legolcsóbb helyről szerezzétek be. De melyik a legolcsóbb? Lelőném a poént az elején, egy nem teljeskörű gyors körbetekintés alapján a Geekbuying bizonyult a legjobbnak. Ez persze változhat, főleg, ha a többi oldal rálicitál egy kuponnal a másik árára, és erre a legnagyobb szerencsénkre a kínai shopok rivalizálásának köszönhetően sokszor látunk példát.

Az, hogy melyik a legolcsóbb oldal, az attól is függ, hogy mit kerestek pontosan, hiszen az Aliexpress továbbra is inkább az áfahatár alatti kütyük Mekkája, míg drágább cuccokért érdemes a Geekbuying – az esetek legtöbbjében – áfa- és vámmentes szállításával megrendelni a dolgokat.

Az sem mindegy, hogy a keresett termék EU raktárban elérhető-e vagy sem, szerencsére ebben már elég sok nagy kínai webáruház erős, gondoljunk csak a Geekbuyingra vagy a Gearbestre. Hosszabb távon ráadásul az újabb termékek is szépen beszivárognak az Európai Uniós raktárakba, így nemcsak a vámot és az áfát fizetik ki helyettünk a kínaiak, hanem a szállítás is drasztikusan felgyorsul.

Xiaomi Mi Band 4 okoskarkötő

Érdemes csekkolni ezt is, hiszen ez az egyik legnépszerűbb termék jelenleg, és egymást túlszárnyalva igyekeznek lejjebb vinni a platformok az árakat. A Mi Band 4 az első színes kijelzős darab a szériában, ráadásul jóval nagyobb lett a megjelenítője. A 0.95 colos AMOLED képernyőn akár erős napsütésben is jól olvashatóak az üzenetek, a pulzus, a megtett lépések száma és a bejövő hívások is.

Attól, hogy új funkciókkal bővült, természetesen az eredetileg neki szánt feladatokat is ellátja, így a futást, biciklizést, sétálást, sőt, – mivel 50 méterig vízálló – az úszást is tudja monitorozni, ezért ha szeretnétek fejlődni, vagy egyszerűen csak szükségetek van egy kis extra motivációra, akkor az applikációjával összekapcsolva nyomon követhettek minden lényeges adatot, a távtól kezdve az elégetett kalóriák számáig. Banggoodon 14.500 forintért vehetitek meg, Aliexpressen viszont csak 9.600 forintba kerül, így nyer az utóbbi. Ha még nem találkoztatok vele közelebbről, akkor itt tudjátok elolvasni a tesztet róla.

Xiaomi Jimmy JV51 vezetéknélküli porszívó

Varázsmódszer nem létezik sajnos, de néhány jó eszközzel nagyban megkönnyíthetjük a takarítást. Ilyen például a Jimmy JV51, ami elsősorban vezetéknélküliségével és kompaktságával lopta be magát a szívünkbe tesztünkkor. Nemcsak a lakásban vehetjük nagy hasznát, hosszú csövét levéve a különböző fejekkel a kocsi zeg-zugait is kipucolhatjuk vele. Az sem mellékes, hogy a drágább, de hasonlóan erős porszívók árának feléért elhozható, szóval aki nem akar a BT modullal meg a szuper anyagminőséggel flancolni, az vegye az Ötvenegyest.

45 perces üzemideje elég egy nagyobb házhoz is, de az akkumulátor cserélésével lelkesebbek tovább is tologathatják. Bárki számára nagy segítség lehet, aki nem akar porzsákkal és zsinórokkal bajlódni, ráadásul a súlya is jelentősen kevesebb egy átlagos porszívóhoz képest. 49.000 forintba kerül a Geekbuyingnál, ráadásul lengyel raktárból érkezik, ezért nem kell áfától és vámtól tartanotok, továbbá akár 1 héten belül kézhez is kaphatjátok. Ha valaki a későbbiekben csökkentene a takarítások számán, annak jó kiegészítő eszköz lehet egy robotporszívó.

Xiaomi Mi 9T okostelefon

Nemrég jelent meg a Redmi K20 pop-up kamerával és erős hardverrel, viszont B20 és magyar nyelv nélkül. A Mi 9T a K20 fedőneve, “globálosítva”, így ha esetleg az új Redmi megjelenésénél hiányoltátok a nemzetközi verziót, akkor itt a megoldás. Fontos azt is leszögezni, hogy ez nem a Pro változat, így például Snapdragon 855 helyett 730-as SoC kapott helyet benne, memóriáját tekintve pedig a 6/64 GB-os verziót rendelhetitek meg.

A jó képekért a 48+13+8 Megapixeles Sony kamera és a telefon fő attrakciója, a 20 MP-es pop-up szelfi egység a felelős, aminek elsődleges célja az, hogy ne a kijelzőn foglalja a helyet. Így tudták megoldani, hogy a 6,39 colos AMOLED képernyő teljes szélességében uralhassa az előlapot, ráadásul az ujjlenyomat-olvasót is a kijelzőbe építették. 4.000 mAh-s aksit tettek bele, amivel valószínűleg több, mint egy napot kibír a telefon, amennyiben mégis feladja a harcot napközben, akkor a 18 W-os gyorstöltéssel hamar felpumpálhatjátok az akkumulátort. Ismét a Geekbuying veri a mezőnyt a maga 97.000 forintos árával, jelszó pedig az EU Priority Line.

Xiaomi ventilátor

Ahogy a bevezetőben is említettem, az Aliexpressen inkább az olcsóbb cuccokat érdemes vadászni, hogy ne kelljen félnetek az áfától és vámtól, persze ez EU raktáras eladókra nem vonatkozik. Hogy ne süljetek meg ezen a nyáron, szerezzetek be egy hordozható ventilátort. Egy töltéssel a gyártó szerint 2-6 órát bír ki – azért ez kicsit tág határ -, csendes, és magatokkal vihetitek strandra, hosszú vonatútra vagy irodába. 4.600 forintot szerintem simán megér, ha cserébe nem kapok hőgutát.

 

Összegezve az eredményeket, 3 esetben a Geekbuying, 2 esetben az Aliexpress volt a nyerő, előbbinek a kiváló EU raktárai, utóbbinak az áfahatár alatti nagyon olcsó termékpaletta a hatalmas előnye. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a legbrutálisabb akciók szinte mindig Gearbesten vannak, spóroltunk már laptopon és uniciklin is 100.000 Ft fölötti összeget, Gearbestes kuponok segítségével.

Természetesen ez a jéghegy csúcsa, és mindig találhattok olyan terméket, ami akár a Gearbesten, a Banggoodon vagy a Gearvitán olcsóbb, ezért mindig nézzetek körül és vásárlás előtt ellenőrizzétek, hogy van-e hozzá kupon.

hirdetés