hirdetés

Az Amazfit Store világújdonsággal jelentkezik

Bemutatkozik az Amazfit Falcon, de vannak príma ajánlatok is

hír
Az Amazfit Store világújdonsággal jelentkezik 1

Forrás: Aliexpress.com

írta: Don Kartács
2022-10-30

November 1-jén mutatkozik be az Amazfit Falcon, a legdurvább Amazfit sportóra, amiről távirati stílusban beszámolunk nektek, hiszen el kell férnie azoknak a frankó ajánlatoknak is, amiket az Amazfit Store kínál. A régebbi eszközeik nevetségesen olcsók, van aminek az ára az évek alatt a felére esett, és mára igazán kellemes vétellé vált. A szokásos módon lehet behúzni a cuccokat, tegyétek kosárba, kérjétek ki a store kuponokat és november 1-jén már lehet is megvásárolni az eszközöket.

Ráadásul 20 atmoszféra nyomásig vízálló is,

vagyis úszni is lehet benne. Az üzemidejére 14 napot adnak meg, de ez önmagában nem sok mindent mond el, ellenben a GPS idővel, ami 21 óra. A kijelző egy 1,28 colos AMOLED, 416×416 pixellel, és állítólag 1000 nit a fényereje, illetve rendelkezik BT és WiFi modullal is.

A komolyabb sportedzésekhez viszont mindenképpen szükségesek külső eszközök is,

pulzusmérő pánt, kerékpáros erőmérő, és hasonlók, ezeket természetesen kezeli a Falcon. A nagy truváj viszont nem ez, hanem az adatok külső feldolgozó szoftverbe exportálása, amit például a Garmin évek óta tud. Ezzel a másik oldalról elvileg az edzők is bele tudnak nyúlni a folyamatokba, illetve az elért eredmények alapján tudnak az edzés tematikáján és intenzitásán módosítani. Támogatja a Strava, az Apple Health, a Google Fit, a Relive és az Adidas Runtastic alkalmazását is, viszont a Training Peaks kimaradt, ami egy kicsit csalódás. Az edzés végén pedig a PeakBeats algoritmus összegzi az eredményeiteket. A Zep OS-re ráadásul telepíthetők külső alkalmazások is, mint egy valódi okosóra esetében. Szóval mindent tud a cucc, de kegyetlenül drága is, 165 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a premier alatt.

Amazfit Stratos 3 – A traszflektivitás ereje

A korábbi nagyágyú 2020-ban köszönt le és hagyott nagy űrt maga után, a tesztjét itt olvashatjátok. Elképesztően sok mindent tud, majdnem ugyanazt, amit az új Falcon, egy-két kivételtől eltekintve. Nem tud annyi külső szoftvert kezelni – csak Stravat és Google Fitet -, illetve nem lehet rá appokat telepíteni, de olyan kiterjedt rajongói bázisa van, hogy nem hivatalosan bele lehet nyúlni a gyári szoftverébe, „végtelen” óraszámlapot le lehet rá tölteni, és még sorolhatnám. A másik specialitása, hogy traszflektív kijelzővel rendelkezik, ami úgy működik, hogy visszaveri a nap fényét, így mindig látszik, függetlenül attól, hogy milyen időjárási körülmények vannak. Ráadásul nagyon takarékos is, így akár 35 órányi is lehet a GPS ideje.

Ehhez képest az ára 31 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami kevesebb, mint az 1/5-e, mint a Falconnak, és amikor megjelent, akkor is 60 000 Ft-ba került, ennek az összegnek pedig nagyjából a fele. Mivel ez egy kifutó termék, ezért akinek tényleg kell, az vegyen egyet, mert szerintem már nem sokáig lesz kapható a Stratos 3.

Amazfit Bip U Pro – A legolcsóbb GPS-es aktivitásmérő

Az Amzfit Bip U Prót már teszteltük, sőt a páromnak vettem is egyet, annyira jónak találtam annak idején. 2021 elején még 30 000 Ft-ot kértek érte, most csak 13 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami nevetségesen kevés. A Bip U Pro az első olyan aktivitásmérő volt annak idején a kínálatban, ami óraszerű kinézetet kapott, és GPS-szel is rendelkezett, vagyis önállóan használható sportolásra. Egy csomó okosságot tud ezen kívül, mindenféle adatot mér, ezeket az appban össze is gyűjti, támogat 60 különböző sportot és a PAI metrika szerint méri is a heti aktivitásotok. Szóval patent kis eszköz, aki nem akar semmi extrát egy sportórától, inkább csak a napi teendőkhöz kapcsolódó dolgokat intézné, annak ajánlott a Bip U Pro. Aki pedig még ennyit sem fizetne az óráért, annak a GPS nélküli olcsóbb verzió is szóba jöhet, amit már 12 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért is el lehet vinni.

hirdetés